مجري این طرح گفت : این دستگاه با هدف بالا رفتن بازدهي تفحص در مناطق جنگي طراحي و ساخته شده و نمونه مشابه داخلي و خارجي ندارد و براي اولين بار است که دستگاهي با اين قابليت ها عرضه ميشود.
محمد پازوکی طرودی افزود : اين دستگاه قابليت شناسایی استخوان هاي شهداي شيميايي شده در زمان جنگ، استخوان هاي شهداي غواص در آب ها و باتلاق ها، استخوان های مفقود شده شهدا در خاک، استخوان دوره هاي مختلف تاريخي در بخش باستان شناسي و استخوان هاي عادي دفن شده در خاک (قبرستان عمومي) را به تفکیک دارد.
وی با بیان اینکه ، دستگاه مربوطه مجهز به رادار براي تعيين محل دقيق استخوان و جسد است و تمامي جهات را جستجو مي کند تا محيطي سه بعدي را مورد کاوش قرار دهد افزود : این دستگاه به دليل وزن کم و طراحي آرگونوميک از قابليت حمل آسان برخوردار است.
پازوکی طرودی با بيان اين که ميزان عمق و شعاع جستجوي اين دستگاه بدون محدوديت است و حداقل وزن قابل تشخيص توسط اين دستگاه يک گرم و حداکثر نامحدود ميباشد، گفت: وزن، شعاع و عمق نيز توسط اين دستگاه قابل تنظيم است.
پازوکي،اذعان داشت : اين دستگاه قابليت کار در زمين هاي مختلف و تنظيم جهت از بين بردن آلودگي هاي محيط از ذرات ريز استخوان را داراست، و می تواند موقعيت محل جستجو را ذخیره و مختصات جغرافيايي آن را ثبت کند.
مجري طرح تصریح کرد : در صورت وجود دستگاه هاي الکترونيکي مانند موبايل، راديو و غيره و همچنين دکل هاي فشار قوي اطراف دستگاه استخوان ياب و جسدياب هيچ گونه اختلال و نويزي در عملکرد دستگاه ايجاد نمي شود
به گفته پازوکی، اين دستگاه اولين تست ميداني خود را در آذر ماه 93 در منطقه طلاييه انجام داد و بقاياي پيکر مطهر يکي از شهداي هشت سال دفاع مقدس در اين تست يافت شده است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اين دستگاه در تفحص پيکر مطهر شهداء، سازمان هلال احمر و صليب سرخ، اداره آگاهي، سازمان ميراث فرهنگي و ساير سازمان هاي نظامي، انتظامي و امنيتي کاربرد دارد.