محمد اکبرزاده به خواص و فواید موسیر، اشاره و اظهار کرد: مصرف موسیر به سیستم قلبی- عروقی، تنظیم فشار خون و کاهش چربی خون کمک کرده و از تصلب شرائین جلوگیری میکند. همچنین موسیر خلط آور، هضم کننده غذا، اشتها آور و در استعمال خارجی، پودر آن جهت درمان و سوختگی استفاده میشود.
وی ادامه داد: متخصصان تغذیه معتقدند که موسیر طعم غذا را لذیذتر میکند و موجب تقویت عمل هضم در معده میشود. موسیر سرشار از ویتامینC، پروتئین، آهن، کلسیم، پتاسیم، فیبر و اسید فولیک است. موسیر دارای ترکیبات سولفور و فلاونوئید کوئرستین است. همچنین موسیر دارای اثرات ضد سرطانی، ضد آلرژی، آنتی باکتری، ضد التهاب و ضد ویروس است. موسیر حاوی ساپونین است. این ماده در مهار و نابودی سلولهای سرطانی نقش دارد.
اکبرزاده بیان کرد: این گیاه دارای برگهایی شبیه به سیر و غدهای شبیه به پیاز و دارای ارتفاع تا حدود 1یک متر است. این گیاه در اراضی پایین دست استان به صورت خودرو میروید و در بعضی باغات وجود دارد. در بعضی مناطق از پیاز و غده آن استفاده میشود. ممکن است به علت بیتوجهی به این گونه از پراکنش آن کاسته و کمتر از آن استفاده دارویی و خوراکی شود.
وی خاطرنشان کرد: موسیر نسبت به پیاز برای پخت مناسبتر است به ویژه برای افرادی که به طعم و بوی پیاز حساس هستند. موسیر نسبت به پیاز شیرینتر و هضم آن آسانتر است. درست است که موسیر شبیه پیاز است ولی برخلاف پیاز دارای پیازچههای زیادی و برخلاف سیر، بوی مطبوعی دارد و نرم تر از سیر است.
اکبرزاده تصریح کرد: اغلب قسمتهای هوایی گیاه دور ریخته میشود اما این قسمت سرشار از ویتامینهای مختلف است و میتوان به صورت سالاد از آن استفاده کرد. قسمت مورد استفاده موسیر، پیاز آن است که سرشار از اسانس، موسیلاژ، نشاسته و ویتامین است. میتوان برای مصرف آن پس از خشک شدن و ورق ورق شدن، پس از رنده کردن در ماست و دوغ بکار گرفته شود و در غذاهای مختلف استفاده شود.