«آیا استفاده از برنامه های صدا و سیمای کشور هم میتواند حرام باشد؟»، «حکم مشاهده فرد نامحرم در برنامه پخش زنده چیست؟» و «حکم استفاده از آنتن ماهواره چیست؟» از پرسشهای متداولی است که در این کتاب میتوان به پاسخ آنها دستیافت.
«برنامه تلویزیون در ترازوی فقه»، «جزئیات قابل تامل در برنامه تلویزیون»، «آنتن ماهواره و حرف و حدیث شرعی آن» و «مشکلات مخفی آنتن ماهواره»از سر فصلهای مهم این کتاب ارزشمند میباشد.
نويسنده اين كتاب هدف نگارش خود را چنين بيان ميكند كه، امروزه كمتر ساعات ساكت و آرامي را ميتوان در خانه يافت كه صداي موسيقي متن يا گفت وگوي خشن بازيگران فيلمها يا سر و صداي گزارشگرها و ... آرامش محيط خانه را بر هم نزند و از طرفي فوايد بسيار زياد تلويزيون به عنوان اصليترين ابزار رسانهاي و تفريحي غير قابل انكار است، لذا بايد نگاهي دوباره و منطقيتر به سبك زندگي و شيوه استفاده معقول از اين ابزار بيندازيم.
در بخشی از این کتاب میخوانیم؛ از بزرگی پرسیدند، فرق زندگی در گذشته و امروز چیست، ایشان تأملی کرد و گفت: در گذشته همه خانواده دور هم بودند و به یکدیگر مینگریستند و امروز همه دور هم هستند ولی اصلا به هم نگاهی ندارند زیرا که سرگرم تلویزیون هستند، فرزندان دیگر خیره به چهره والدین نمیشوند و فقط به دنبال برنامههای تلویزیونی هستند و... .
یادآور میشود؛ محل توزیع کتاب «احکام سیما» فروشگاه محصولات فرهنگی آستان قدس رضوی واقع در ورودی باب الجواد(ع) حرم مطهر رضوی است.