کد خبر: 671464
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
آمريكا بازيگر دور از صحنه
نباید فراموش کرد که اروپاییها نیز متحمل زیان های بزرگی می شوند. در این میان آلمان باید خود را آماده مواجه شدن با زیانهای بزرگی کند. روسیه یازدهمین بازار صادرات کالا و خدمات محصول آلمان است.
دکتر سید رضا میرطاهر

اقدام جدید

اعلام تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه، پاسخ متقابل مسکو را به‌مراه داشت. در این راستا وزارت خارجه روسیه شنبه 15 شهریور هشدار داد در صورت اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو، روسیه واکنش مقتضی را در این باره نشان می دهد. اتحادیه اروپا جمعه 14 شهریور تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال و همزمان اعلام کرد در صورتی که مسکو سربازان خود را از اوکراین خارج کند و آتش بس در این منطقه ادامه یابد این تحریم ها اجرایی نخواهد شد.

در واقع هدف از تحریم‌های جدید، ترغیب روسیه به پایان دادن به حمایت آن کشور از مخالفان اوکراین است. اتحادیه اروپا در تحریم های جدید ورود 24 مقام دیگر روسیه به 28 کشور این اتحادیه را ممنوع کرد و اموال آنها در این منطقه را نیز توقیف می کند. در عین حال گفته می شود دور جدید تحریم ها، شرکت دولتی روس نفت و گازپروم روسیه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. از طرف دیگر شرکت های روسیه سخت تر از گذشته می توانند در اتحادیه اروپا سرمایه جذب کنند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین در مورد تشدید تحریم های مرتبط با صادرات کالاهای دارای کاربرد دوگانه، توافق کردند. تحریم بانک های دولتی روسیه و فروش اوراق قرضه آنها در بازارهای اروپایی نیز از دیگر موارد مورد توافق تحریم های جدید است. قرار است این تحریم ها از دوشنبه 17 شهریور اجرایی شود.


دیدگاه اتحادیه

این در حالی است که دولت اوکراین و مخالفان با میانجی گری روسیه جمعه 14 شهریور در مینسک توافقنامه آتش بس را امضاء کردند، با این حال از دیدگاه اتحادیه اروپا این اقدام برای جلوگیری از گسترش تحریم ها علیه روسیه کفایت نمی کند، کما این که مرکل صدر اعظم آلمان بر این مساله تاکید کرده است. هم چنین در نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی( ناتو) در ولز نشانه هایی مبنی بر احتمال تشدید تحریم ها علیه روسیه وجود داشت. آمریکا و اتحادیه اروپا گفته‌اند حتی اگر توافق صلح در مذاکرات مینسک صورت گیرد، تحریم‌های جدید علیه روسیه وضع خواهد شد. سران اتحادیه اروپا در نشست شنبه 8 شهریور (30 اوت) در بروکسل تصمیم گرفته بودند قبل از اعمال تحریم های سخت گیرانه اقتصادی علیه روسیه یک هفته برای تنش زدایی در شرق اوکراین به مسکو وقت بدهند.

بعد از مهلت یک هفته ای به ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه برای پایان دادن به بحران اوکراین، ابهام در وضعیت این درگیری ها باعث اعلام تحریم های روز جمعه شد. در این راستا خوزه مانوئل باروسو رییس کمیسیون اروپا و هرمان ون رامپوی رییس شورای اروپا با تایید اعمال تحریم ها از روز دوشنبه بر این عقیده هستند که تحریم های جدید نشان می دهد اتحادیه اروپا با تحریم روسیه به دنبال تغییر عملکرد مسکو در قبال بحران اوکراین است. از نگاه رییس کمیسیون اروپا و رییس شورای اروپا این تحریم ها ابزار اجرایی کاملی به اتحادیه می دهد که بر اساس آن این اتحادیه می تواند در زمانی کوتاه نسبت به تحولات اوکراین واکنش نشان دهد. همچنین تحریم های آتی کارآمدی تدابیر فعلی را افزایش می دهد.


جنگ تحريم‌ها اقتصاد روسيه و اروپا را هدف گرفته‌است


چشم انداز مبهم

چشم انداز روشنی برای ادامه موثر آتش بس وجود ندارد. کما اینکه مخالفان روز شنبه، نیروهای دولتی اوکراین را متهم به نقض آتش بس کردند. حتی فیلیپ هاموند وزیر دفاع انگلیس نیز نسبت به چشم انداز یک آتش بس پایدار ابراز تردید کرده است. به این ترتیب ظاهرا باید فرض را بر ادامه در گیری ها و در نتیجه اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا گذاشت. جالب این است که اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز صراحتا ابراز داشته است که تنها دلیلی که فعلا برای آتش بس فعلی می بینیم، تحریم های اعمال شده علیه روسیه و همچنین تهدید به تحریم های بیشتر است. در واقع غرب مانند دیگر مواردی که اعمال فشارهای تحریمی را عامل قبول خواسته های خود از جانب دیگر کشورها تلقی می کند درباره روسیه نیز همین نگرش را دارد.

اما بیانیه وزارت خارجه روسیه نشان می دهد روسیه قصد اقدام متقابل در صورت اعمال تحریم های جدید را دارد. بدین ترتیب باید دید در این باصطلاح "جنگ تحریم ها "روسیه چه کارتهایی جدیدی را رو می کند و غرب نیز تا چه حد حاضر به پذیرش زیان های ناشی از تحریم روسیه است. اکنون کشورهایي مانند چک، اسلواکی، بلغارستان و مجارستان از مخالفان تشدید تحریم ها علیه روسیه هستند و تبعات اجرای این تحریمها برای اقتصادشان را شکننده ارزیابی می کنند.


دلایل مدافعان

مدافعان تحریمها بر این گمان هستند که این تحریم‌ها پیامی روشن به پوتین و متحدان قدرتمند او در حوزه سیاست و تجارت می فرستد. در حال حاضر دست بانک‌ها و شرکت های انرژی روسیه که در لیست سیاه قرار دارند از بازارهای مالی آمریکا و اتحادیه اروپا کوتاه شده است. ناظران می گویند تحریم ها احتمالا اقتصاد روسیه را تضعیف خواهد کرد. نرخ رشد اقتصادی روسیه در سال گذشته میلادی 3 /1 درصد بود. ولی نباید فراموش کرد که اروپاییها نیز متحمل زیان های بزرگی می شوند. در این میان آلمان باید خود را آماده مواجه شدن با زیانهای بزرگی کند. دولت آلمان به دلیل تاثیر منفی تحریم روسیه روی اقتصاد آن کشور در ابتدا با مجازات های اقتصادی مخالف بود. روسیه یازدهمین بازار صادرات کالا و خدمات محصول آلمان است.

سال گذشته حجم صادرات آلمان به روسیه به ۳۸ میلیارد یورو رسید و روسیه بازار بزرگی برای خودروهای آلمانی است. با این حال در نهایت آلمان مواضعی همانند دیگر کشورهای غربی گرفت و آنگلا مرکل اعلام کرد که تحریم روسیه اجتناب ناپذیر است و وزیر اقتصاد آلمان نیز افزود منافع اقتصادی اولویت اول نیست، اولویت اصلی تضمین ثبات و صلح است. با این همه نباید فراموش کردکه بعضی از کشورهای اتحادیه اروپا بیشتر از بقیه در اثر تحریم ها متضرر می شوند زیرا در دهه اخیر روسیه به بازار بزرگی برای کالاهای مصرفی غرب تبدیل شده است. از جمله پس از آنکه روسیه در واکنش به تحریم‌های غرب، واردات مواد غذایی از اروپا، آمریکا، کانادا و استرالیا را تحریم کرد، تولید‌کنندگان مواد غذایی ومحصولات کشاورزی در اروپا مانند یونان و فرانسه با ضررهای هنگفتی مواجه شده‌اند.در عین حال آسیب پذیری کشورهایی مانند فنلاند و بلغارستان که دارای روابط سنتی تجاری و اقتصادی با روسیه هستنددر برابر این تحریمها وپیامدهای آنها بمراتب بیشتر از کشورهای دارای اقتصاد قدرتمند مانند آلمان و فرانسه است.


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
0
0
آمريكا مي خواهد در زمين اروپا با روسيه مقابله كند وهزينه جنگ با روسيه را اروپا بپردازد.اروپائيان بايد عاقل باشند.اگر نفت وگاز روسيه قطع شود آمريكا ضرر نمي كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار