جوانآنلاين: جعفر قنادباشي در گفتوگو با «جوانآنلاين» در پاسخ به اين سوال كه چرا غرب با برگزاري انتخابات در سوريه مخالفت مي كند، اظهارداشت: اگر به سه سال پيش اوضاع سوريه برگرديم غرب سعي كرد كه آراي عمومي را از طريق به راه انداختن يك بهار عربي دروغين و يك خيزش اسلامي شبيه آنچه كه بيداري اسلامي بود آزمايش بكند و به امتحان بگذارد.
وي افزود: ولي از همان ماه هاي اوليه اثبات شد كه آراي عمومي مردم سوريه قابل آزمايش از جانب غربي ها نيست و اين امتحاني بود كه در همان ابتدا براي مردم سوريه به منصه ظهور گذاشتند يعني اگر به سه سال پيش برگرديم به كوشش هاي زياد غربي ها در تظاهرات خياباني، راه انداختن تجمعات در ميادين، آزموني بود كه آن زمان صورت دادند و ديدند از چنين چيزي ناتوان هستند.
اين تحليلگر مسائل بين الملل عنوان كرد: و هرچه زمان گذشت افكار عمومي در سوريه از دسترسي غرب بيشتر دور شد چرا كه غربي ها نتوانستند در عرصه سياسي افكار عمومي را به سمت و سوي خواسته هاي خودشان هدايت كنند بنابراين از طريق گروه هاي معارض دست به اقدامات مسلحانه زدند.
قنادباشي ادامه داد: در عرصه نظامي هم نتوانستند حتي در منطقه و حتي در كشورهاي همسايه سوريه نيروهاي خود را تامين كنند و جالب آنجاست كه از 80 كشور جهان نيروي نظامي وارد سوريه كردند تا اقدامات و عمليات نظامي انجام دهند كه اين امر نشان دهنده آن است كه نه تنها در سوريه كسي با اقدامات غرب همراه نبود بلكه در منطقه عربي و كشورهاي عربي تعداد كمي از افراد هم سويي با غرب را پذيرا شدند و وعده هاي غرب را پذيرفتند تا با نظام سوريه مخالفت كنند.
به گفته وي، براي غربي ها مراجعه به آراي عمومي مردم سوريه در هر شكلي چه راجع به قانون اساسي كه در گذشته آقاي بشار اسد به همه پرسي گذاشت و چه اينكه هر انتخاباتي براي آنها به يك كابوس تبديل شده است، يعني آنها نگران هستند كه به آراي عمومي مراجعه شود و دروغ ها و گفته هاي آنان بار ديگر به اثبات برسد و نيز وارونه جلوه دادن حقايق سوريه بار ديگر به اثبات برسد.
اين كارشناس مسائل بين الملل گفت: چرا كه آنها تبليغات زيادي كردند كه آقاي بشار اسد ديكتاتوري براي مردم سوريه است كه متكي به نيروهاي نظامي مسلح مي باشد و مردم و افكار عمومي علاقمند به همراهي و همكاري با او نيستند و آراي عمومي به نفع آقاي بشار اسد نيست.
قنادباشي افزود: آنها سعي مي كنند كه چنين اتفاقي نيفتد يعني بار ديگر يك آزمون و امتحان ديگري مبني بر اثبات محبوبيت نظام سوريه در اين كشور اتفاق نيفتد و برگزار نشود البته بايد گفت كه غربي ها در صحنه سياسي سوريه يكي از نكاتي كه دنبال مي كردند و بسيار شاخص بود آن است كه روي شخص بشار اسد تاكيد داشتند.
وي ادامه داد: زماني كه نمي توانستند نظام سوريه را سرنگون كنند همه جهت گيري شان منحصر به رفتن شخص بشار اسد شد يعني آقاي بشار اسد به يك سمبل مقاومت اسلامي در منطقه و پرچم پيروزي مردم سوريه تبديل شد.
اين تحليلگر مسائل بين الملل اظهار كرد: بنابراين آنها نه تنها از مراجعه آراي عمومي نگران هستند چرا كه نظام سوريه را تثبيت شده و مستحكم نشان مي دهد بلكه نگرانند شخص بشار اسد كه همه هدف غربي ها در عرصه سياسي، ديپلماسي، فرهنگي و نظامي تلاش كردند كه شخص ايشان حذف شود، در اينجا بار ديگر محبوبيت ايشان اثبات مي شود و اين مسئله براي آنها خفت آور است زيرا آنها در عرصه تبليغات بر عليه بشار اسد هيچ چيزي را كم نگذاشتند.
قنادباشي يادآور شد: بنابراين همه رسانه هايي كه كار كردند تا بشار اسد را مردي غيرمحبوب و بسيار جنايتكار كه از سلاح شيميايي استفاده مي كند، در جهان نام ببرند، عكسش ثابت شد و ديپلماسي غرب در منطقه خاورميانه بي آبرو شد حتي دستگاه تبليغاتي شان نيز در اين اواخر برنامه هايشان با شكست مواجه شد.