کد خبر: 641978
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۵
يك كارشناس مسائل سياسي در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين»
يك كارشناس مسائل سياسي بر اين باور است كه پس از جنگ بنا به برخي سياست هايي كه توسط دولت سازندگي اتخاذ شد و پس از آن نيز ادامه پيدا كرد در واقع مقداري فرهنگ رفاه طلبي و تجمل گرايي و راحت طلبي وارد عرصه فرهنگي كشور شد و به هر حال آن فرهنگي كه مي بايست به همان صورت ادامه پيدا مي كرد تا ما بتوانيم بيشترين بهره را از دوران بعد از جنگ بگيريم آن فرهنگ دچار آسيب هايي شد و به صورت كامل ادامه پيدا نكرد.
جوان‌آنلاين: مسعود رضايي در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به مسائل فرهنگي در جامعه اظهارداشت: امسال را مقام معظم رهبري سال اقتصاد و فرهنگ ناميدند و اين مسئله بيانگر آن است كه موضوع فرهنگي از نظر رهبر معظم انقلاب و از نظر فرهيختگان كشور ما از اهميت بسياري برخوردار است.
 

وي تصريح كرد: اصولا فرهنگ مبناي اقدامات، سياست ها و برنامه ريزي ها را در يك كشور چه در سطح كلان و چه در سطح خرد تشكيل مي دهد و جامعه‌ي ما بر مبناي آن فرهنگي كه بر او حاكم است حركت و فعاليت مي كند و به راه خودش ادامه مي دهد بنابراين مي توان گفت كه زيربناي حركت ها و برنامه ريزي هاي دولت و ملت بر مبناي فرهنگ حاكم بر آن جامعه است.
 

اين كارشناس مسائل سياسي افزود: ما وقتي كه به تاريخ انقلاب اسلامي نگاه مي كنيم اين مسئله را در مي يابيم كه حركت انقلابي مردم ايران از سال 1342 تا دستيابي به پيروزي بر مبناي آن فرهنگي بود كه در كشور ما حاكم شد و حضرت امام نيز در اين مسئله تاكيد فراوان داشتند.
 
به گفته رضايي، در همان زمان شاهد بوديم بعضي گروه ها بودند كه راه مبارزه با رژيم پهلوي را از طريق اقدامات مسلحانه تشخيص داده بودند و فكر مي كردند كه با دستيابي به اينگونه اقدامات مسلحانه خواهند توانست بر رژيم پهلوي پيروز شوند اما حضرت امام (ره) هيچگاه اينگونه حركت ها را تاييد نكردند و در واقع يك حركت عميق فرهنگي را براي رشد و تعالي تفكر و انديشه مردم دنبال كردند و در نهايت هم همين حركت بود كه مردم ايران را در مسير انقلاب به حركت در آورد و آنها را به پيروزي رساند.
 

وي عنوان كرد: از مولفه هاي فرهنگي كه به خصوص در زمان پيروزي انقلاب ما مي توانيم به آن توجه كنيم معرفي فرهنگ شهادت، ايثار و فرهنگ جهاد در راه خدا است كه همين مولفه ها بود كه توانست مردم ايران را با دست خالي در مقابل رژيم پهلوي و حامي قدرتمند آن يعني امريكا به پيروزي برساند.
 

وي افزود: در دوره بعد از انقلاب نيز ما با مشكلات بسيار زيادي نظير مشكلات اقتصادي، نظامي و سياسي مواجه بوديم، و در تمام اين دوران هم واقعا آنچه كه توانست جامعه ما را حفظ كند همان فرهنگ اسلامي و انقلابي حاكم بر جامعه به معناي اعم خودش بود يعني هم دولتمردان جامعه و هم خود مردم از چنين فرهنگي برخوردار بودند.
 

رضايي يادآورشد: ما در آن زمان مديراني داشتيم كه با حداقل امكانات رفاهي زندگي مي كردند و بيشترين كار و تلاش را براي كشور خودشان داشتند؛ از سوي ديگر مردم بودند كه با كمترين امكانات، مشكلات اقتصادي و فشارهاي ناشي از تحريم مي ساختند و خم به ابرو نمي آوردند كه همگي ناشي از آن فرهنگ انقلابي حاكم بر مردم ما بود.
 

وي با اشاره به دوران دفاع مقدس و وضعيت فرهنگي آن زمان نيز گفت: در جبهه هاي جنگ نيز همين طور بود؛ آنچه كه ما را در جبهه هاي جنگ مقاوم كرد و بعد از مدتي باعث شد به پيروزي هاي بزرگ نظامي دست پيدا كنيم سلاح ها و تجهيزات سنگين نظامي نبود چرا كه دشمن ما و رژيم بعثي به مراتب بيشتر از ما اين امكانات را در اختيار داشت آنچه كه توانست ما را به اين پيروزي ها در جنگ برساند؛ فرهنگ ايثار، شهادت، فداكاري و جهاد بود.
 

اين كارشناس سياسي تصريح كرد: داشتن چنين فرهنگ هايي بود كه كشور را از گردنه هاي بسيار سخت عبور داد و ما به دوره بعد از جنگ رسيديم كه پس از جنگ نيز بنا به برخي سياست هايي كه توسط دولت سازندگي اتخاذ  شد و پس از آن نيز ادامه پيدا كرد در واقع مقداري فرهنگ رفاه طلبي و تجمل گرايي و راحت طلبي وارد عرصه فرهنگي كشور شد و به هر حال آن فرهنگي كه مي بايست به همان صورت ادامه پيدا مي كرد تا ما بتوانيم بيشترين بهره را از دوران بعد از جنگ بگيريم آن فرهنگ دچار آسيب هايي شد و به صورت كامل ادامه پيدا نكرد.
 

وي عنوان كرد: البته نه اينكه از بين رفته باشد ولي دچار آسيب شد؛ پس از آن نيز دشمنان كه ما را در زمينه هاي گوناگون آزموده بودند و ديده بودند ما در برابر فشارهاي اقتصادي و تحريم هاي سنگين مقاومت مي كنيم يا ديده بودند ما بر اختلافات سياسي داخلي و تشنج طلبي هاي برخي گروه هاي سياسي غلبه كرده ايم و از آن مسائل سر بلند بيرون آمده ايم و پيروز شديم، حجم قابل توجهي از فشار خودشان را بر حوزه فرهنگ گذاشتند و از طريق رسانه ها و با بهره گيري از امكاناتي كه در عصر ارتباطات در اختيارشان است بخشي از اين كار را پيش بردند.
 

رضايي گفت: در بخش ديگر نيز توسط عناصر و نيروهايي بود كه در داخل ايران حضور داشتند اما به هر تقدير داراي فرهنگ متفاوتي با فرهنگ عموم مردم بودند و در حوزه فرهنگ غرب و غرب گرايي مي كوشيدند.
 

وي ادامه داد: بخش قابل توجهي از فشارهايي كه براي از پا درآوردن انقلاب اسلامي و نظام ما و در دوران بعد از جنگ بر ما وارد آمده در حوزه فرهنگ بوده است البته بايد به اين نكته توجه داشت كه اين فشارها نتوانست به پيروزي كامل برسد و ما همچنان با همان ابزار فرهنگ و زمينه هاي فرهنگي كه در كشورمان به جا مانده بود و وجود داشت توانستيم به پيروزي هاي بيشتري دست پيدا كنيم.
 

وي افزود: در حوزه هاي مختلف مانند تسليحات نظامي، علوم ژنتيك، دارو و درمان، نانو، فضايي و ديگر حوزه هاي علمي، تكنولوژيك و صنعتي ما توانسته ايم با موفقيت پيش رويم و زيربناي آن چيزي كه توانسته است ما را به پيش ببرد همين تلاش، خودباوري و فداكاري براي كشور و اسلام بوده است.
   

 

 

غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
بهلول
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
جامعه بسرعت بسوي مصرف گرايي گرايش پيدا كرده است و مصرف گرايي نقطه مقابل توسعه صنعتي است . با حرف و سمينار و شعار و به گردن دشمن انداختن هم مشكل حل نمي شود . ورود اتوموبيل ها و اجناس لوكس خارجي كه در مقابل ديدگان مردم رژه ميروند فرهنگ چشم هم چشمي را رواج داده است . براي زدودن فرهنگ لوكس گرايي و مصرف زدگي مي بايست كار اجرايي در تمام سازمانها صورت گيرد . با شعار هيچ مشكلي حل نمي شود .
مهرناز
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
چرا ؟عده خاصی در مقابل ریاست دوره
قبل انقدر سنگ اندازی می کردند"چون
یکی از خصوصیات ایشان جلوگیری از
سرمایه داری بی حد ومرزبود"قصد ندارم "که وانمود کنم "که در ان دوره اشتباهی رخ نداده است"ولی طالب مصرف گرائی واشرافی گرائی نبودند.
ناشناس
|
UNITED KINGDOM
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
-خداوند به بنی اسرائیل گفت: سر به زیر (سجده کنان) وارد شهر شوید و یک کلمه بگویید تا گناهان شما را بیامرزم: «... وَ قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطاياكُمْ وَ سَنَزيدُ الْمُحْسِنينَ» بقره، ۵۸.
2-آنها به جای گفتن «حِطّة» و استغفار از خدا و شکر نعمت های الهی و عزتی که به آن رسیده بودند، یک «نون» به کلمه یاد شده اضافه کردند و گفتند: «حِنطَة» یعنی «گندم»؛ یعنی خدایا ما رفاه اقتصادی می خواهیم و حتی حاضر نیستیم یک «کلمه» دینی را به زبان بیاوریم: «فَبَدَّلَ الَّذِينَ ظَلَمُواْ قَوْلاً غَيرَ الَّذِى قِيلَ لَهُمْ بقره، 59.
3-«حِطّه» امت محمّد (ص) چیست؟ امام باقر علیه السلام فرموده اند: «نَحْنُ بَابُ حِطَّتِكُمْ» بحار، ج۱۳، ص۱۶۸. بردن نام اهل بیت و به ویژه حضرت زهرا (س) همان «حِطّة» گفتن است
4-امام حسین علیه السلام به عمر سعد ملعون گفت: بگو یا حسین! یعنی «حطة»! ولی او گفت «حنطة» یعنی گندم ری
5-مبادا ما و دولت جمهوری اسلامی به جای پناه بردن به توصیه های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی قرآن و اهل بیت (و رهبری)، مثل بنی اسرائیل بگوییم: «لَن نَصبِرَ عَلَی طَعامٍ واحِد» بقره،۶۱ و دستمان را ذلیلانه به سمت کفتار ترین کشور یعنی آمریکا دراز کنیم.
ali
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
0
0
سلام حقیقتا درست است دردولت سازندگی ملت ایران بزرگترین ضربه را خورد اشرافیگری غربگرایی داشتن ملیت دوگانه بین متدینین وعالی رتبه ها رواج پیداکرد وتحصیل فرزندانشان درخارج ومسافرتهای خانوادگی که متاسفانه هنوز هم ادامهدارد
داود سجادی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
0
0
با سلام
کاملا با این قرمایش موافق هستم.سال 67 یک بنز 190 خریده بودم از مردم خجالت میکشیدم سوار شوم وسالهادر گاراژ خوابیده بود.ولی امروز مردم به اسانی بنز ومازراتی وبوگاتی سوار میشوند.
hamid
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
0
0
Vagti pool bad avardeh rante ckari agazadeha toy keshvar ckarj beshavad hamen meshavad
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار