به گزارش «جوان»، روز گذشته رئيس كميسيون فرهنگي مجلس طي نامهاي به حجتالله ايوبي، رئيس سازمان سينمايي نسبت به حضور برخي از فيلمهاي حامي فتنه در جشنواره فجر ابراز نگراني كرد.
حجتالاسلام احمد سالك درباره انگيزه ارسال اين نامه مينويسد: اگر چه دستاندركاران جشنواره براي عدم حضور برخي فيلمهاي حامي فتنه تلاشهاي فراواني كردهاند، اما حضور برخي از اين فيلمها در جشنواره باعث نگراني است. وي ميافزايد: ناديده گرفتن حق مردم و تحريف كردن تاريخ در حوزهاي كه اتفاقاً بايد روشنگر باشد و در جهت منافع كشور حركت كند، جاي تعجب دارد و جشنواره انقلاب بايد در اين مورد حساس باشد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ميگويد: توقع و مطالبه ما از دوستان، ساخت آثاري مؤثر و روشنگر در اين حوزه است نه اينكه ويترين سينماي انقلاب محل حضور آثاري باشد كه عليه مردم و منافع كشور توليد شدهاند. سالك تصريح ميكند: مجلس درباره فتنه حساسيت دارد و اجازه نخواهد داد كه برخي جريانات يا برخي افراد ناآگاه با ناديده گرفتن حركت مردم قرائت خارجيها را از فتنه 88 در جامعه نشر دهند.
مجلس پيش از اين نيز چند بار نسبت به حضور فيلمهاي حامي فتنه در جشنواره فيلم فجر هشدار داده بود. پيش از اين حجتالاسلام احمد پژمانفر و لاله افتخاري، دو عضو ديگر كميسيون فرهنگي مجلس، طي مصاحبههاي جداگانهاي به حضور فيلمهاي حامي فتنه در جشنواره اعتراض و فتنه 88 را خط قرمز عنوان كرده بودند.
اما نامه روز گذشته رئيس كميسيون فرهنگي مجلس داراي نكات قابل توجهي است. ابتدا اينكه حجتالاسلام سالك به اقدام دستاندركاران جشنواره براي جلوگيري از حضور برخي از فيلمهاي حاشيهدار سياسي اشاره ميكند. فيلم «آشغالهاي دوست داشتني» به طور مشخص فيلمي است كه دبير جشنواره از ورود آن به چرخه انتخاب فيلم جلوگيري كرده است. اين اقدام عليرضا رضا داد با واكنشهاي عصبي رسانههاي اصلاحطلب روبهرو شده است به طوري كه تلاشهاي زيادي براي تجديد نظر درباره «آشغالهاي دوست داشتني» انجام شده و هنوز هم ميشود. خبرگزاري منتسب به جريان اصلاحطلبي در چندين مصاحبه جهتدار نظر برخي از هنرمندان را درباره لزوم حضور و ديدهشدن «آشغالهاي دوست داشتني» در فجر جويا شده است و حتي در گفتوگويي از زبان كارگردان اين فيلم خبري در مورد مشاركت فارابي در پروژه «آشغالهاي دوست داشتني» منتشر كرد كه از سوي مدير عامل بنياد سينمايي فارابي رد شد. شايد اصرار بيش از حد رسانههاي اصلاحطلب براي حضور «آشغالهاي دوست داشتني» باعث تيرهتر شدن فضا براي اين فيلم شده و با برانگيختن حساسيت كميسيون فرهنگي مجلس، حتي كار را براي اصلاح احتمالي فيلم تنگتر كرده است. از سوي ديگر، حجتالاسلام سالك به حضور برخي از فيلمهاي حامي فتنه در جشنواره اشاره و نسبت به آن ابراز نگراني ميكند. اسامي چند فيلم به عنوان آثار حامي فتنه مطرح شده است كه در رأس آنها فيلم «قصهها»ي رخشان بني اعتماد ديده ميشود. اين فيلم هم اكنون در بخش سوداي سيمرغ پذيرفته شده است. اكنون مشخص نيست كه رئيس سازمان سينمايي براي برطرف كردن نگرانيهاي مجلس حاضر است فيلمي را كه در جشنواره پذيرفته شده است، از فجر حذف كند يا خير؟
نماينده مردم اصفهان خواستار حساسيت «جشنواره انقلاب» نسبت به آثار شده است كه حق مردم را ناديده گرفته و دست به تحريف تاريخ ميزنند. حال كه ليست فيلمهاي جشنواره تكميل شده است اين سؤال را بايد از هيئت انتخاب فيلمها پرسيد كه در انتخابهاي خود تا چه حد دقت داشتهاند كه دغدغههاي مسئولان كشور را رفع كنند؟
رئيس كميسيون فرهنگي در ادامه نامهاش در خواست عمومي از سينماييها را مطرح كرده است و از آنها خواسته است تا آثاري مؤثر و روشنگر درباره فتنه 88 بسازند، اقدامي كه تا به حال چندان با استقبال روبهرو نبوده است به طوري كه به جز چند اثر محدود سينمايي كه سرآمدشان «قلادههايطلا» بود، ديگر كسي سراغ روشنگري از اتفاقات سال 88 نرفته و حتي درخواست معاون سيما براي توليد تله فيلم هم راه به جايي نبرده است. از سوي ديگر رئيس سازمان سينمايي اعلام كرد: قصد نداريم سينما را قرباني مسائل سياسي كنيم. ايوبي در گفتوگو با «ايسنا» ميگويد: متوجه دغدغههاي نمايندگان كميسيون فرهنگي مجلس هستيم، هيچكس نگران نباشد، انشاءالله يك جشنواره فجر پر اميد و بسيار خوب برگزار خواهد شد. وي ميافزايد: اميدواريم كه سال 93، آغاز يك حركت جديد براي اكران بهتر سينماها و آشتي مردم با سينماي ايران باشد. سازمان سينمايي در اين راستا، پروژههايي از جمله طرح «يك روز سينماي رايگان؛ سينما سلام» را (كه پنجشنبه 10بهمنماه اتفاق ميافتد) پايهريزي كرده است.
جشنواره فيلم فجر ويترين سينماي ايران براي سال 93 خواهد بود. با اظهار اميدواري ايوبي براي آشتي مردم با سينماها در سال آينده بايد اين انتظار را داشت كه آثار به نمايش درآمده در جشنواره فيلم فجر از پتانسيل لازم جهت جذب مردم به سالنهاي سينما برخوردار باشند. مسلماً فيلمهاي تلخ و با نگاههاي تند سياسي نميتوانند فضاي جشنواره فجر را به سمت اميد سوق دهند. اين نكتهاي است كه حتماً رئيس سازمان سينمايي به آن واقف است.