فرخ جلالی با اشاره به آغاز طرح 2 طبقه کردن قبور در بلوکهای قدیمی در آرامستان وادی رحمت تبریز گفت: در وادی رحمت تبریز به عنوان بزرگترین گورستان شمالغرب کشور روزانه بین 50 تا 43 نفر در این گورستان دفن میشوند، اظهار کرد: این مجموعه مجهز به 150 یخچال، آب شرب، آب خام، فضاهای وسیع سبز و درختکاری شده بوده و برای حسینیه آن حدود 30 میلیارد ریال هزینه شده است که گنجایش 4 هزار نفر را دارد.
وی افزود: چون وادی رحمت تبریز در جوار اتوبان شهید کسایی واقع شده برای تسهیل عبور و مرور و جلوگیری از تصادفات ناگوار و همچنین ترافیک و راه بندان طرح تقاطع هم سطح آن امسال با اعتباری معادل 16 میلیارد ریال آغاز خواهد شد.
جلالی افزود: مساحت کل وادی رحمت تبریز 145 هکتار بوده که 50 هکتار نیز اراضی اطراف آن تملک و خریداری شده و ما در 40 سال آینده در کفن و دفن اموات تبریزی ها مشکلی نخواهیم داشت.
جلالی گفت: طرح 2 طبقه کردن قبور در بلوکهای قدیمی آغاز شده و خانوادههای اموات در واگذاری قبور جدید در اولویت هستند.
وجود 10 هزار قبر خالی در وادی رحمت تبریز
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از 10 هزار قبر خالی نیز در وادی رحمت وجود دارد و قبرکنی و تهیه قبور استاندارد در اراضی تحت تملک همچنان ادامه دارد.
جلالی ایجاد روشنایی معابر و خیابان های منتهی به وادی رحمت، کاشت 22 هزار اصله نهال، راهاندازی تاسیسات دفع فاضلاب با اسلوب بهداشتی و میکروبزدایی، ساماندهی فاز نخست بلوک شهدا و مسقف سازی آن و حفظ و نگهداری، احداث 7 سرویس مجهز بهداشتی در نقاط مختلف آن، گازرسانی، آبرسانی و اتمام طرح مطالعاتی بلوکهای صدیقین و هنرمندان را از اقدامات سازمان آرامستانهای تبریز اعلام کرد و گفت: طبق تصویب شورای اسلامی تبریز و همچنین ابلاغ شهرداری این کلانشهر از این پس کفن و دفن همه اموات در وادی رحمت صورت می گیرد که این تجمیع علاوه بر مراعات مسائل شرعی و بهداشتی موجب تسهیل عبور و مرور و جلوگیری از تحمیل هزینه های گزاف به خانواده های اموات تبریزی شده است.
وی گفت: با تجمیع کفن و دفن اموات در وادی رحمت حتی حجاران قبور و سنگبری نیز موظف به مراعات سنگ نوشتهها و توجه به محتوای آنها و سنگ تراشیهای مجاز شده و از ساخت ضریحهای بزرگ با سنگهای قیمتی جلوگیری میشود.