
علی خلفینژاد در حاشیه نخستین جشنواره فرهنگی هنری نخبگان کشور که با عنوان «کیمیا» برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: پس از تاسیس بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۸۵ و آغاز به کار بنیاد نخبگان فارس در سال ۱۳۸۷، در کنار دیگر اقداماتی که برای جوانان نخبه در دستور کار قرار گرفت، شاهد تمایل کمتر نخبگان به خروج از کشور هستیم.
وی در بیان اقدامات بنیاد ملی نخبگان و دیگر نهادها در کاهش این تمایل گفت: مهمترین عامل در کاهش خروج نخبگان از کشور، رشد تحصیلات تکمیلی و پس از آن حمایتهای معنوی و مالی بنیاد ملی نخبگان از جوانان فرهیخته به شمار میآید و میبینیم که از سال ۱۳۸۵ و تاسیس این بنیاد، آمار خروج نخبگان از کشور بسیار کاهش داشته است.
استاد شیمی آلی دانشگاه شیراز افزود: بنیاد ملی نخبگان با تکریم نخبگان و ارائه تسهیلات به آنان سهم بسیاری در کاهش خروج این افراد از کشور دارد و اینجا است که مسئولان با مشاهده موفقیت در این اقدامات، باید در اندیشه فعالیتهای بیشتری باشند.
رئیس بنیاد نخبگان فارس در توضیح خدمات این بنیاد به دستگاهها و نهادها بیان داشت: امضای تفاهمنامههایی با سازمانهای مختلف این استان از جمله شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان میراث فرهنگی و ... باعث راه یافتن نخبگان به ارگانهای فارس شد که برای نمونه شهرداری درخواست دارد در هر یک از معاونتهای هفتگانه خود از سه نخبه به عنوان مشاور بهره ببرد.
وی با اشاره به وجود یکهزار و ۸۰۶ نخبه در این استان خاطرنشان کرد: فارس پس از تهران دارای بیشترین تعداد نخبه است و مسئولان با توجه به ظرفیتهای موجود برای خدمترسانی بیشتر به این قشر فرهیخته باید تلاش کنند.