جوان آنلاین: با وجود حملات بیامان ارتش اسرائیل به نوار غزه و تداوم محاصره اقتصادی شدید این منطقه، وزرای افراطی این رژیم به این حجم از جنایت نیز راضی نشده و اسموتریچ در تازهترین اظهارات خود ادعا کرد که زمان حمله واقعی به غزه فرا رسیده است، حملهای که به اذعان این وزیر صهیونیستی در نهایت باید به اشغال کامل غزه و خلع سلاح حماس منتهی شود. اینگونه موضعگیری، نگرانیها درباره تشدید درگیریها و طولانیتر شدن بحران انسانی را افزایش داده است.
درحالی که ارتش رژیم صهیونیستی با حملات گسترده هوایی و زمینی به غزه، فشار نظامی و اقتصادی بیسابقهای بر این منطقه وارد کرده، وزرای افراطی کابینه نتانیاهو بر این باورند که راهحل نهایی تنها در اشغال کامل غزه و ساقط کردن کامل حاکمیت گروههای مقاومت نهفته است. «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که نابودی و اخراج فلسطینیان را تنها راه تأمین امنیت سرزمینهای اشغالی میداند، بار دیگر در سخنانی جنجالی مدعی شد که زمان حمله به غزه فرا رسیده است، اگر این حمله انجام نشود، وجود این کابینه توجیهی ندارد. اسموتریچ روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی مدعی شد که در حال حاضر جنگی در غزه وجود ندارد، بلکه یک عملیات نظامی جدید است که هدف از آن اعمال فشار برای آزادی اسرای اسرائیلی است. این مقام صهیونیست، جنگ فعلی در غزه را «ناکافی» دانست.
او در ادامه ادعا کرد: «به نتانیاهو تأکید کردم که اشغال غزه و ایجاد حکومتی نظامی تنها زمانی محقق خواهد شد که ما در مسیر نابودسازی حماس گام برداریم.» اسموتریچ گفت: «زمانی که آتشبس در ژانویه امضا شد، من به صراحت گفتم که ما به شیوهای کاملاً متفاوت به جنگ بازخواهیم گشت؛ با هدف تسلیم کردن، شکست دادن، نابودی حماس، فتح نوار غزه و تحمیل حکومت نظامی بر آن، گرفتن قلمرو و سیگنال داخلی و خارجی که هر که با ما درگیر شود، نابود شده است.» این وزیر افراطی تلآویو ادعا کرد: «اما متأسفانه، این چیزی نیست که اتفاق میافتد. من فکر میکنم زمان آن رسیده که غزه را مسئول بدانیم. اگر این اتفاق نیفتد، این کابینه هیچ توجیهی برای وجود خود ندارد.»
اسموتریچ با اظهارنظر درباره خشمی که قبلاً با سخنانش ایجاد کرده و گفته بود بازگرداندن اسرای صهیونیست «مهمترین چیز نیست»، منتقدان خود را متهم میکند که سعی دارند نظری را که موجهترین و صحیحترین است، ساکت و خاموش کنند. اسموتریچ دوشنبه هم گفته بود: «راهحل نظامی برای نوار غزه وجود دارد و آن اشغال نوار غزه و مدیریت آن با حکومتی نظامی و اجرای طرح ترامپ (طرح پیشنهادی رئیسجمهور امریکا برای اخراج فلسطینیها از نوار غزه به کشورهای عربی) است.»
ادعای اسموتریچ در شرایطی مطرح میشود که نوار غزه با تخریب شدید زیرساختها، بحران غذایی، کمبود دارو و آوارگی گسترده غیرنظامیان مواجه است. این درحالی است که برخی نهادهای امنیتی و تحلیلگران در خود اسرائیل هشدار دادهاند که اشغال کامل غزه نه تنها هزینه انسانی و اقتصادی سنگینی در پی خواهد داشت، بلکه ممکن است باعث آغاز دور جدیدی از مقاومت مسلحانه طولانیمدت شود و امنیت منطقه را بیش از پیش به خطر اندازد. به نظر میرسد که ادامه فشارهای افراطیون برای اشغال کامل غزه، میتواند روندهای سیاسی و امنیتی در منطقه را به سمت بیثباتی بیشتر سوق دهد، درحالی که تاکنون هیچ نشانهای از امکان یک راهحل پایدار دیده نمیشود. خلع سلاح حماس و کوچاندن مردم غزه، از جمله درخواستهای اصلی کابینه افراطی نتانیاهو است، اما گروههای مقاومت بهشدت با این شروط مخالفت کردهاند.
پیشنهاد آتشبس ۷ساله در غزه
هرچند اسرائیل و حماس به پیشنهادهای همدیگر برای برقراری آتش جواب رد دادهاند، اما میانجیها سعی میکنند دوباره شانس خود را برای ازسرگیری دور دوم مذاکرات بیازمایند. شبکه بیبیسی گزارش داد که مصر و قطر برای تحقق آتشبس در نوار غزه پیشنهاد جدیدی را خطاب به رژیم صهیونیستی مبنی بر اجرای آتشبس پنج تا هفت ساله در این باریکه ارائه دادهاند. بر اساس این پیشنهاد جدید مصر و قطر، تمام اسرای صهیونیست در برابر اسرای فلسطینی آزاد شده، جنگ به صورت رسمی به پایان رسیده و رژیم صهیونیستی به صورت کامل از نوار غزه عقبنشینی میکند. این درحالی است که رژیم صهیونیستی هنوز به این پیشنهاد پاسخ نداده است. یک منبع فلسطینی تأکید کرد که تلاشهای میانجیگران برای از سرگیری مذاکرات آتشبس جدی است.
همزمان، یک منبع آگاه مصری دخیل در میانجیگری قاهره میان حماس و رژیم صهیونیستی به العربیالجدید گفت که هیئتی اسرائیلی به قاهره وارد شده تا مذاکرات راکد را به حرکت درآورد. این هیئت یکشنبه شب وارد پایتخت مصر شده و با تیم میانجیگری وابسته به دستگاه اطلاعات این کشور طرح اخیر حماس را که از زبان «خلیل الحیه» رئیس حماس در غزه درباره آمادگی برای توافق بیان شد، مورد رایزنی قرار داده است.