کد خبر: 1292602
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی از اجرای اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه مرجعیت علمی زیست مهندسی خبر داد و گفت: راه‌اندازی دو پالایشگاه پلاسما و ۱۴ مرکز ژن درمانی از جمله اقدامات در این حوزه است، ضمن آنکه با توسعه سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در حوزه مواد اولیه صورت می‌گیرد. 
مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی یکی از نکات برنامه هفتم توسعه را رشد ۸ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان دانست و اظهار کرد: سهم حوزه زیست مهندسی از اقتصاد ۸ درصدی، ۶/۱ درصد است که برای تحقق آن تدوین شده‌است. برای تحقق این هدف برنامه‌های آن تدوین شده و اجرای آن به سال‌های پایانی برنامه واگذار نشده‌است. 
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، ژن درمانی، سلول‌های بنیادی و طب بازساختی را زنجیره یکی از حلقه‌های زنجیره تحقق مرجعیت علمی عنوان کرد و گفت: برای این حوزه بالاترین ارزش افزوده با رشد سالانه ۳۵ درصد در دنیا دیده شده‌است. 
وی با بیان اینکه ایران در این حوزه رتبه ۱۲ جهانی را کسب کرده‌است، ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه قرار است ایران در حوزه‌های ژن درمانی، سلول‌های بنیادی و طب بازساختی جز‌و پنج کشور رتبه اول دنیا قرار گیرد که در این زمینه برنامه‌ای تدوین شده‌است. 
قانعی از ایجاد ۱۴ مرکز ژن درمانی در کشور خبر داد و یادآور شد: از این تعداد چهار مرکز راه‌اندازی شده که یکی از آنها در مشهد است. هر کدام از این مراکز موظف هستند تا پایان برنامه سه محصول را در این حوزه یا به مرحله صنعتی یا به فاز درمانی برسانند. 
به گفته وی، بالاترین رتبه کشور در این حوزه دارای ۱۱۴ محصول است و ایران با توسعه این ۱۴ مرکز در پایان برنامه به ۷۰ محصول می‌رسد که این تعداد می‌تواند مرجعیت علمی ما را در حوزه ژن درمانی و سلول‌های بنیادی محقق کند. 
قانعی، مواد اولیه را یکی دیگر از حوزه‌های کاری در برنامه هفتم پیشرفت نام برد و افزود: تاکنون کشور ما مواد خام را به سایر کشور‌ها ارسال می‌کرد و مواد اولیه را وارد می‌کرد و میزان ارزبری ما در این حوزه ۶۰۰ میلیون دلار است. 
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی اضافه کرد: در این زمینه قانون جهش تولید دانش‌بنیان ظرفیتی را ایجاد کرد تا شرکت‌های بزرگ وارد سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناورانه شوند و در این زمینه با هماهنگی‌هایی که با هلدینگ خلیج فارس انجام دادیم، این شرکت وارد حوزه تولید مواد اولیه دارویی شده‌است. 
به گفته وی، با اجرای این برنامه ۶۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در این حوزه صورت خواهد گرفت.

برچسب ها: فناوری ، سلامت ، پزشکی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار