کد خبر: 1286859
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کاردار سفارت آمریکا در خصوص گزارش‌ها مبنی بر پایان لغو معافیت تحریمی واردات گاز عراق از ایران گفت که واردات گاز طبیعی عراق تاکنون خارج از سیستم تحریم‌هاست.

جوان آنلاین: کاردار سفارت آمریکا در بغداد «دانیل روبینستین» امروز به‌منظور بررسی مسئله تحریم‌های آمریکا و تأثیر آن بر بخش برق عراق به دیدار «عطوان العطوانی» رئیس کمیسیون دارایی عراق رفته است.

به گزارش فارس، در بیانیه کمیسیون دارایی پارلمان عراق آمده که در این نشست موضوع تحریم‌های آمریکا و میزان تأثیر آن بر بخش برق عراق به ویژه در سایه صحبت‌ها از پایان مهلت معافیت عراق از واردات گاز ایران مورد بررسی قرار گرفت.

العطوانی در این بیانیه بر اهمیت این دیدار در برهه حساس کنونی و ضرورت تماس دائم برای اصلاح روند روابط عراق و آمریکا تأکید کرده و گفت که به کاردار سفارت امریکا پیام مهمی از سوی دولت عراق ابلاغ کرد مبنی بر اینکه توقف واردات گاز، پیامد‌های فاجعه باری بر ملت عراق به ویژه در فصل تابستان خواهد داشت به‌گونه‌ای که این مسأله منجر به فروپاشی سیستم برق ملی باتوجه‌به نبود جایگزین در حال حاضر خواهد شد.

جمعه گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا از عراق خواسته بود تا هرچه زودتر به وابستگی به منابع انرژی ایران پایان دهد اما مهلتی برای آن تعیین نکرد با وجود اینکه دیروز شنبه مهلت تمدید معافیت واردات گاز ایران توسط عراق تمام شده است.

بر اساس این بیانیه العطوانی به کاردار سفارت آمریکا گفته که باوجوداینکه دولت عراق از طریق پروژه‌های متعدد در زمینه سرمایه‌گذاری روی گاز مشعل برای استفاده از آن در تولید انرژی برق تلاش می‌کند اما این پروژه‌ها طی سال‌های آتی عملی خواهد شد.

وی از دولت آمریکا خواست تا در تحریم‌های مستمر اعمال شده علیه بانک‌های داخلی عراق در راستای سیاست فشاری که خزانه‌داری آمریکا بر بخش مالی و بانکی عراق اعمال می‌کند، بازنگری کند.

رئیس کمیسیون دارایی پارلمان عراق افزود: باوجوداینکه عراق یک انتقال کیفی در سیاست انطباق و حواله‌جات مالی داشته اما بااین‌وجود از تحریم‌های جمعی علیه بانک‌های عراق بدون هیچ هشدار قبلی و توجیه اعلام شده یا حتی ابلاغ به بانک مرکزی عراق غافلگیر می‌شویم که این مسئله مشکل بزرگی ایجاد کرده و بر فعالیت بخش بانکی تأثیر گذاشته است.

از طرفی دیگر کاردار سفارت امریکا ضمن اعلام درک مسائل مطرح شده در خصوص پرونده انرژی و تحریم‌های بانکی، وعده داد پیام‌های دولت عراق را به کشور خود منتقل کند به امید اینکه راه‌حل‌های دائمی در راستای منافع دو ملت‌دوست ایجاد شود.

کاردار سفارت آمریکا درعین‌حال تأکید کرد که واردات گاز طبیعی عراق تاکنون خارج از سیستم تحریم‌هاست.

از اوایل دهه ۱۹۹۰، عراق از کمبود عمده برق و قطعی برق رنج می‌برد که در تابستان به اوج خود می‌رسد و از همین رو در تمام فصل سال مناطق مختلف عراق با قطعی‌های برنامه‌ریزی شده برق مواجه است. به گفته زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق میانگین تولید برق در عراق ۲۶ هزار مگاوات است که شش هزار مگاوات آن با گاز صادراتی از ایران به عراق تولید می‌شود.

میزان واردات برق عراق از ایران نیز حدود ۱۲۰۰ مگاوات است اما در سال ۲۰۲۳ این میزان به دلیل نیاز داخلی ایران به ۶۲۵ مگاوات کاهش‌یافته بود و تنها حدود ۴ درصد از برق مصرفی عراق را تأمین می‌کرد.

درحالی‌که صادرات برق ایران به عراق بسیار اندک بوده سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز یکشنبه گفته که دولت آمریکا معافیت‌های عراق برای واردات برق از ایران را تمدید نکرده است.

جمعه گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا از عراق خواسته بود تا هرچه زودتر به وابستگی به منابع انرژی ایران پایان دهد اما مهلتی برای آن تعیین نکرد.عراق در حال حاضر ۲۷ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های خود تولید می‌کند که بیشتر آنها با گاز کار می‌کنند، اما ظرفیت تولید گاهی به ۱۷۰۰۰ مگاوات کاهش می‌یابد.این مقدار در حداکثر خود پاسخگوی نیاز برق کشور نیست، زیرا عراق باید تولید خود را به ۴۰ هزار مگاوات افزایش دهد تا از تأمین انرژی شبانه‌روزی اطمینان حاصل کند.

کشور ایران در حالت معمول بدون هیچ مشکلی گاز را با نرخ روزانه ۴۰ میلیون فوت مکعب به عراق صادر می‌کند، درحالی‌که کل نیاز روزانه عراقی‌ها به گاز برای تولید برق به ۵۵ میلیون فوت مکعب می‌رسد. این مقادیر گاز از ایران به نیروگاه‌های حیاتی برق مانند ایستگاه بسمایه (جنوب بغداد) می‌رسد که ۳۵۰۰ مگاوات برق تولید می‌کرد و همچنین نیروگاه الصدر در بغداد که ۵۶۰ مگاوات برق تولید می‌کرد و نیروگاه منصوریه (شرق استان دیالی) که ۷۷۰ مگاوات برق تولید می‌کرد.

مقامات عراقی در مقطع اخیر بارها تأکید کردند در حال حاضر جایگزینی برای گاز ایران به‌منظور ادامه فعالیت نیروگاه‌های برق خود ندارد و اتکای این کشور به گاز داخلی بیش از دو سال زمان نیاز دارد».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار