کد خبر: 1284082
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
ابراهیم حاتمی‌کیا:
ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسم چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینما انقلاب و «جایزه سینمایی ققنوس» که با حضور چهره‌های مطرح سینمای انقلاب اسلامی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد
نوید پارسا

جوان آنلاین: من پیش از این پروژه، برای فیلمی در مورد حاج قاسم تحقیقات مفصلی انجام دادم، اما در نهایت ساخت این فیلم ممکن نشد و حکمتش شاید این بود که من به سمت فیلم حضرت موسی بروم. 
ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسم چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینما انقلاب و «جایزه سینمایی ققنوس» که با حضور چهره‌های مطرح سینمای انقلاب اسلامی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، در سخنان خود از سختی‌های مسیر فیلمسازی سخن گفت و اشاره کرد که پیش از آغاز پروژه «موسی کلیم‌الله»، نزدیک به چهار سال روی ساخت فیلمی درباره حاج قاسم سلیمانی کار کرده، اما این پروژه به نتیجه نرسیده است. وی افزود: «من پیش از این پروژه، برای فیلمی در مورد حاج قاسم تحقیقات مفصلی انجام دادم، اما در نهایت ساخت این فیلم ممکن نشد و حکمتش شاید این بود که من به سمت فیلم حضرت موسی بروم. وقتی وارد این پروژه شدم، تازه متوجه شدم چرا زحماتی که در سوریه کشیدیم، به نتیجه نرسید». 
او با اشاره به چالش‌های تولید این اثر گفت: «این پروژه، یک کار بسیار سخت بود. ما در ابتدا تصور می‌کردیم به فضایی هزارو۷۰۰ متری برای فیلمبرداری نیاز داریم، اما مجبور شدیم در فضایی محدودتر و با تکنیک‌های مدرن کار کنیم.» حاتمی‌کیا در پایان، با بیان اینکه فیلم «مست عشق» مهدی فتحی امید تازه‌ای در سینمای دینی ایجاد کرده‌است، گفت: «من تنها یک‌بار با پدرم به سینما رفتم، آن هم برای تماشای مستندی درباره خانه خدا. مردم آن زمان، با نیت عبادت به سینما می‌آمدند. امیدوارم روزی برسد که مردم برای تجربه‌ای معنوی به سینما بیایند و از آن بهره ببرند». در این مراسم، جایزه «چهره سال سینمای انقلاب» به ابراهیم حاتمی‌کیا تعلق گرفت. سعید مظاهری، دبیر رسانه‌ای این دوره از جایزه سینمایی ققنوس، نیز در سخنانی به ضرورت گفتمان‌سازی در سینمای انقلاب اشاره کرد و گفت: «پس از فقدان شهید مرتضی آوینی، بسیاری از او تنها به عنوان یک مستندساز و راوی جنگ یاد می‌کردند و کمتر کسی به اندیشه‌های او توجه داشت. این در حالی است که آوینی نه فقط یک مستندساز، بلکه متفکری در حوزه رسانه و فرهنگ بود. پس از حوادث سال ۸۸، جریانات رسانه‌ای متعددی خود را ادامه‌دهنده راه او می‌دانستند، اما ما در محفل سینما انقلاب تلاش کردیم که خلأ گفتمان انقلاب در سینما را جبران کنیم». 

 اهدای جوایز به برگزیدگان جشنواره
پس از سخنرانی‌ها، نوبت به معرفی و تقدیر از برگزیدگان این دوره رسید. جایزه بخش «خانواده» به فیلم «پیش‌مرگ» اهدا شد. آرش زینال‌خیری، کارگردان این اثر، ضمن یادکردن از شهید قهاری، نقش اصلی فیلم، از مردم خواست از فیلم‌های دفاع مقدس و آثار جبهه انقلاب در اکران عمومی حمایت کنند تا دلگرمی در عرصه تولید صورت گیرد. 
 در بخش پویانمایی، جایزه به انیمیشن «افسانه سپهر» به کارگردانی مهدی جعفری جوزانی تعلق گرفت. جوزانی با ابراز علاقه خود به سینمای حاتمی‌کیا گفت: «ما با آژانس شیشه‌ای عاشق سینما شدیم و امیدوارم این مسیر ادامه پیدا کند». جایزه بخش «پیشرفت و مردم» به فیلم «ناتور دشت» تعلق گرفت و مهدی فرجی پس از دریافت جایزه اظهار داشت: «افزایش تعداد داوران در این جشنواره باعث شده که عدالت بیشتری در انتخاب‌ها برقرار شود». 
 جایزه «روایت مقاومت و قهرمان» به فیلم «خدای جنگ» رسید. حسین دارابی، تهیه‌کننده این فیلم، از ابراهیم حاتمی‌کیا به دلیل مشاوره‌های مفیدش در ساخت این اثر تقدیر کرد و از مردم خواست که در اکران عمومی از فیلم حمایت کنند. در ادامه آخرین جایزه بخش دانشجویی و دانش‌آموزی به فیلم «بچه مردم» به تهیه‌کنندگی سید علی احمدی اهدا شد که هیچ‌کدام از عوامل فیلم برای دریافت حضور نداشتند. در پایان این مراسم فیلم «موسی کلیم‌الله» ابراهیم حاتمی‌کیا برای حاضران در مراسم اکران شد. جایزه سینمایی ققنوس از سال ۱۳۸۹ با هدف شناسایی و تقدیر از فیلم‌های متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس راه‌اندازی شد. این جایزه توسط محفل سینما انقلاب که متشکل از گروهی از منتقدان، فیلمسازان و نخبگان فرهنگی است، برگزار می‌شود. این رویداد علاوه بر بررسی فیلم‌های جشنواره فیلم فجر، به ارائه تحلیل‌های گفتمانی درباره مسیر سینمای انقلاب اسلامی نیز می‌پردازد.

برچسب ها: حاتمی کیا ، حاج قاسم ، فیلم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار