کد خبر: 1278780
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
«وَ اشْعرْ قَلْبَک الرحْمَةَ للرعیة وَ الَمحَبةَ لَهُمْ وَ اللطْفَ بهمْ... فَاعْطهمْ منْ عَفْوک وَ صَفْحک مثْلَ الذی تُحب انْ یعْطیک اللهُ منْ عَفْوه وَ صَفْحه»

جوان آنلاین: کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در تلگرام و ایتا بخشی از بیانات استاد شهید مرتضی مطهری (ره) را به استناد «کتاب جاذبه و دافعه علی (ع)، صفحه ۶۳» به اشتراک گذاشت. استاد فرموده‌اند:

امیرالمؤمنین (ع) در فرمان خویش به مالک‌اشتر آنگاه که او را به زمامداری مصر منصوب می‌کند، درباره رفتار با مردم چنین توصیه می‌کند: «وَ اشْعرْ قَلْبَک الرحْمَةَ للرعیة وَ الَمحَبةَ لَهُمْ وَ اللطْفَ بهمْ... فَاعْطهمْ منْ عَفْوک وَ صَفْحک مثْلَ الذی تُحب انْ یعْطیک اللهُ منْ عَفْوه وَ صَفْحه»؛ احساس مهر و محبت به مردم را و ملاطفت با آنها را در دلت بیدار کن. از عفو و گذشت به آنان بهره‌ای بده، همچنانکه دوست داری خداوند از عفو و گذشتش تو را بهره‌مند گرداند.»

قلب زمامدار باید نسبت به ملت کانون مهر و محبت باشد. قدرت و زور کافی نیست. با قدرت و زور می‌توان مردم را گوسفندوار راند ولی نمی‌توان نیرو‌های نهفته آنها را بیدار کرد و به کار انداخت.

نه‌تنها قدرت و زور کافی نیست، بلکه عدالت هم اگر خشک اجرا شود کافی نیست. زمامدار همچون پدری مهربان باید قلباً مردم را دوست بدارد و نسبت به آنان مهر بورزد و باید دارای شخصیتی جاذبه‌دار و ارادت‌آفرین باشد تا بتواند اراده و همت آنان و نیرو‌های عظیم انسانی‌شان را در پیشبرد هدف مقدس خود به خدمت بگیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار