جوان آنلاین: حمایتهای غرب از اوکراین ادامه دارد با این حال، ولودیمیر زلنسکی، آمریکا، انگلیس و آلمان را متهم کرد که فقط نظارهگر این جنگ هستند. رئیس جمهور اوکراین در صفحه ایکس (توئیتر سابق) ضمن انتشار فیلمی از آزمایش موشکی کره شمالی، نوشت: «کره شمالی اخیرا یک موشک بالستیک جدید با زمان پرواز و ارتفاع بیسابقه را آزمایش کرده است، جهان صرفاً نظارهگر رشد این تهدید است. کره شمالی از طریق کمک مسکو، تواناییهای توپخانه و موشکی خود را ارتقا داده است.» به ادعای زلنسکی، آنها در حال یادگیری تاکتیکهای جنگ مدرن هستند. هزاران سرباز کره شمالی در حال حاضر در نزدیکی مرزهای اوکراین برای جنگ آماده میشوند و جهان همچنان در حال تماشا است.»
وی در ادامه از متحدان غربی اوکراین به دلیل مخالفت با ارسال موشکهای دوربرد به شدت انتقاد کرد و گفت: «ما میدانیم که این سربازان کره شمالی در کدام نقطه در روسیه جمع میشوند. ما میتوانستیم پیشگیرانه عمل کنیم اگر ابزاری داشتیم؛ توانایی دوربرد. با این حال، آمریکا، بریتانیا و آلمان تماشا میکنند.» رئیسجمهور اوکراین افزود: «خط لجستیکی بین روسیه و کره شمالی که این تجاوز را ممکن میکند، باید متوقف شود. کشورهای قدرتمند آسیایی، از جمله چین، نقش مهمی دارند. اگر چین واقعا از پایان دادن به جنگ دفاع میکند، باید وارد عمل شود.»
لاوروف: قلمروی اوکراین با نقض توافقات، کوچکتر میشود
اظهارات زلنسکی، نگرانی وی از توافق مسکو – پیونگ یانگ را برجسته میکند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تابستان امسال با امضای توافق مشارکت راهبردی، مناسبات و روابط دو کشور را بیش از پیش تعمیق بخشیدند.
همزمان با ادعای غرب درباره اعزام بیش از ۱۰ هزار نیرو از پیونگیانگ به مسکو به منظور کمک به روسیه در جنگ اوکراین، چوئی سون هوئی، وزیر خارجه کره شمالی در جریان سفر به مسکو، بر تداوم حمایت این کشور از روسیه در جنگ اوکراین تاکید کرد. وی پس از ملاقات با سرگئی شویگو، همتای روس وی گفت: «ما تا روز پیروزی، همچنان قاطعانه در کنار دوستان روسمان خواهیم ایستاد.»
کره شمالی و روسیه، هیچکدام اعزام نیرو از پیونگیانگ به مسکو را تایید نکردهاند و دیپلماتهای ارشد دو کشور نیز در مذاکرات دوجانبه به این مساله اشارهای نکردند. با این حال، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، از روابط بسیار نزدیک بین ارتش و نیروهای کشورش و کره شمالی استقبال کرد. وی در عین حال در افتتاحیه شانزدهمین مجمع جهانی روسیه تاکید کرد که هرچه نقض توافقات از جانب کییف بیشتر باشد، اوکراین قلمروی بیشتری را از دست خواهد داد.
وزیر خارجه روسیه افزود: «اگر آنها در فوریه ۲۰۱۴ با حسن نیت آنچه توافق کرده بودند را محقق میکردند، هیچ اتفاقی رخ نمیداد و شبه جزیره کریمه حالا بخشی از اوکراین بود. اما آنها تصمیم گرفتند که عهدشکنی کنند، زیرا مشتاقانه در انتظار تغییر دولت در اسرع وقت بودند. کار به فوریه ۲۰۱۵ و توافقنامههای مینسک رسید. بله کریمه تا آن زمان جدا شده بود، اما اگر آنها به این توافقها احترام میگذاشتند، اوکراین داخل مرزهایش از جمله تمام منطقه دونباس باقی میماند. اما آنها نمیخواستند چنین شود، چون تمایلی نداشتند تا به بخشی از دونباس امتیاز «جایگاه ویژه» اعطا کنند که تایید حق مردم آنجا برای صحبت به زبان مادریشان از جمله این امتیازات بود.»