کد خبر: 1250795
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
احمدیان در جمع مقامات کشور‌های جنوب تأکید کرد
افول قدرت، هژمونی و جاه‌طلبی امریکا در مناطق مختلف جهان و شکل‌گیری بلوک‌های جدید قدرت در قالب فرمت‌هایی همچون سازمان همکاری شانگ‌های و گروه بریکس، نویدبخش فصل تازه‌ای در روابط بین کشور‌ها و آینده‌ای بهتر را می‌دهد و استقبال بسیاری از کشور‌ها برای عضویت در بریکس و رشد چشمگیر بریکس در دوره کوتاه تأسیس آن شاهدی بر این مدعاست، البته در میان متحدان امریکا هم هستند کشور‌هایی که تمایل خود را به جهانی چند‌قطبی نشان داده‌اند
جوان آنلاین: نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در نشست «بریکس» به روسیه سفر کرده است، در سخنانی در نشست مشترک مقامات عالی‌رتبه امنیتی بریکس و دیگر کشور‌های جنوب جهان با بیان اینکه ساختار‌ها و نهاد‌های بین‌المللی به گروگان امریکا و متحدانش درآمده‌اند، خواستار طرح‌ریزی نو در مقوله امنیت در عرصه بین‌المللی از سوی این کشور‌ها شد. 
به گزارش ایرنا، علی‌اکبر احمدیان در این نشست گفت: ساختار‌ها و نهاد‌های بین‌المللی از سوی امریکا و متحدان آن به گروگان گرفته شده‌اند و نه تنها کفایت لازم برای برقراری صلح و ثبات پایدار در جهان را از دست داده‌اند بلکه راهبرد واشینگتن برای توسعه تروریسم، تحریم و ایجاد تنش در سطح جهان را به‌کار‌گیری کرده‌اند، در این فضا باید طرحی نو درانداخته شود. امنیت اقتصادی و مقابله با تحریم امنیت انرژی، امنیت غذایی، امنیت مالی، امنیت اقتصادی، امنیت دریایی، همچنین امنیت فرهنگی، امنیت روانی، امنیت سایبری، امنیت زیست‌محیطی، امنیت بهداشتی و در مجموع امنیت بین‌المللی نیازمند همکاری مشترک بریکس و کشور‌های جنوب برای تغییرات ساختاری و تشکیل هرچه سریع‌تر نهاد‌های کارآمد و به‌روز و مبتنی بر نظم جدید است. احمدیان از ائتلاف ضدتحریم به عنوان یکی از این نهاد‌ها یاد کرد و گفت: این رویکرد بریکس و کشور‌های جنوب در زمینه ایجاد امنیت اقتصادی، تجاری، مالی و ایجاد سازوکار نظارت مالی مانند پولشویی و حکمرانی داده مستقل و غیرسیاسی نقش تأثیرگذاری ایفا خواهد کرد. 
 
 «نظم جدید» مرهون بیداری و مبارزه ملت‌ها و دولت‌ها
رئیس هیئت ایرانی در نشست مشترک مقامات عالی‌رتبه کشور‌های عضو بریکس و جنوب جهان اظهار داشت: نظام بین‌الملل در مسیر گذار از نظام تک‌قطبی به سمت جهانی عادلانه‌تر و ظهور نظامی چندقطبی و مشارکتی است. این نظم و هندسه جدید قدرت مرهون بیداری و مبارزات ملت‌ها و رهیافت هوشمندانه دولت‌هایی است که در این مسیر گام برمی‌دارند و روزبه‌روز مسیر را برای نظمی مبتنی بر عدالت امنیت و پیشرفت هموار می‌کنند. احمدیان اظهار داشت: افول قدرت، هژمونی و جاه‌طلبی امریکا در مناطق مختلف جهان و شکل‌گیری بلوک‌های جدید قدرت در قالب فرمت‌هایی همچون سازمان همکاری شانگ‌های و گروه بریکس، نویدبخش فصل تازه‌ای در روابط بین کشور‌ها و آینده‌ای بهتر را می‌دهد و استقبال بسیاری از کشور‌ها برای عضویت در بریکس و رشد چشمگیر بریکس در دوره کوتاه تأسیس آن شاهدی بر این مدعاست، البته در میان متحدان امریکا هم هستند کشور‌هایی که تمایل خود را به جهانی چند‌قطبی نشان داده‌اند. 
 
 به یاری مردم فلسطین بشتابید
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نمی‌توانیم در اجلاسی که به نام و با محوریت امنیت برقرار شده است، یادی از مردم مظلوم فلسطین نکنیم؛ جایی که قریب یک سال است باند جنایتکار و تروریست حاکم بر سرزمین‌های اشغالی فلسطین با حمایت امریکا و برخی از دولت‌های غربی، ده‌ها هزار غیرنظامی از کودکان و زنان تا پیران و جوانان را به خاک و خون کشیده و علاوه بر ترور دولتی که راهبرد خود قرار داده است، بی‌اعتنا به مطالبات جامعه جهانی، صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را در معرض خطر قرار داده است. نمونه‌های این جنایات در خان یونس، الجلیل و بیمارستان المعمدانی پیش چشم جهانیان است. احمدیان از مقامات عالی‌رتبه امنیتی حاضر در این نشست خواست به هر نحو ممکن برای پایان‌دادن به این ظلم و جنایت رژیم غاصب صهیونیستی کمک کنند و ضمن درج محکومیت این رژیم در بیانیه پایانی، گروهی از بریکس مأمور پیگیری آتش‌بس دائم، خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر از غزه و کرانه باختری و تبادل اسرا با زندانیان فلسطینی و پایان‌دادن به این جنایات شود. 
 
 پیشنهاد ایران برای خروج اینترنت  از انحصار غرب
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین در جمع مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشور‌های عضو بریکس در سن‌پترزبورگ پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های مستقل برای همکاری در زمینه جایگزینی زیرساخت‌های جدید و تحریم‌ناپذیر با اینترنت و سخت‌افزارها، سامانه‌ها و پلتفرم‌های امریکایی را خواستار شد. 
علی‌اکبر احمدیان با انتقاد از رویکرد امریکا و متحدان این کشور در تضعیف حاکمیت ملی کشور‌های مستقل با استفاده از انواع فناوری‌ها از جمله فناوری ارتباطات سایبری و شبکه‌های اجتماعی، اقدام عملی کشور‌های عضو بریکس را در مقابله با این رویکرد خواستار شد. 
وی تصریح کرد: از مهم‌ترین چالش‌ها در حوزه امنیت فناوری و سایبری انحصار اینترنت سخت‌افزار‌های حیاتی و برخی نرم‌افزار‌ها و سخت‌افزارها، سامانه‌ها و پلتفرم‌های اینترنتی غربی خصوصاً امریکایی است که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. 
دبیر شورای عالی امنیت ملی همکاری در زمینه هوش مصنوعی را نیز از چارچوب‌های مناسب همکاری مشترک بین کشور‌های عضو بریکس و دیگر کشور‌های مستقل یاد کرد. 
وی در ادامه با اشاره به وجود شکاف دیجیتال و فقدان پیوند زیرساخت‌های فناوری بین کشور‌های عضو بریکس بر اهمیت همکاری‌های این کشور‌ها برای ایجاد پلتفرم‌های مشترک تأکید کرد. رئیس هیئت ایرانی در اجلاس مقامات عالی‌رتبه بریکس تصریح کرد: از مهم‌ترین تهدیدات امنیتی معاصر در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که در این حوزه نیز بیم بهره‌برداری عناصر و گروه‌های تروریست به شدت وجود دارد. وی تصریح کرد: ما هشدار می‌دهیم که تروریسم سایبری از جمله تهدیدات آینده همه ما خواهد بود و حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی اعضای بریکس و سایر کشورهاست، به خصوص که جنبه‌های روانی تروریسم سایبری می‌تواند مخرب‌تر از تروریسم در فضای واقعی باشد، زیرا می‌تواند امنیت فردی، امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی، امنیت فرهنگی و حتی امنیت ملی کشور‌ها را با مخاطره جدی مواجه کند.
احمدیان گفت: تروریست‌ها از شبکه‌های اجتماعی با پیام رسانه‌ای برای جذب نیرو با هماهنگی عملیاتی و میدانی بهره می‌گیرند و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل جرم نقل و انتقالات مالی آن‌ها با رمزارز‌ها و از طریق بلاک چین تسهیل شده است. وی یادآور شد: اکنون مرز بین صحنه نبرد و عرصه زندگی عادی شهروندان از بین رفته و یک دوگانه بین امنیت جامعه و حفظ حریم خصوصی شکل گرفته است که این وضعیت تأمین امنیت شهروندان و امنیت ملی همه ما را پیچیده و ضرورت همکاری جمعی اعضای بریکس را دوصدچندان می‌کند. 
 
 تسریع در تشکیل باشگاه کشور‌های ضدتحریم
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امنیت اقتصادی و امنیت غذایی در دنیا با وجود شعار‌های تجارت آزاد جهانی در سال‌های اخیر از سوی امریکا و متحدان این کشور به شدت تهدید می‌شود و تحریم اقتصادی به عنوان ابزار سیاسی و تهاجمی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. 
وی افزود: برای مقابله با استفاده از اقتصاد و تهدید اقتصادی و قضایی به عنوان یک سلاح پیشنهاد می‌کنم تشکیل باشگاه کشور‌های ضدتحریم سرعت یابد و سازوکار‌های عملی هماهنگ برای مقابله با تحریم دنبال شود. رئیس هیئت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مقام‌های عالی‌رتبه بریکس همچنین پیشنهاد داد اقدامات امنیت‌ساز در حوزه مالی که روی آن توافق کلی نیز وجود دارد با سرعت بیشتر و زمانبندی در دستور کار قرار گیرد. قطع وابستگی سیستم مالی کشور‌های عضو بریکس به دلار، انجام مبادلات بانکی با ارز‌های ملی، راه اندازی هرچه سریع‌تر پلتفرم‌ها و پیام‌رسان‌های بانکی مشترک بین اعضای بریکس و ایجاد شبکه بانکی مشترک مبتنی بر فناوری بلاک چین و رمز ارز‌ها از نکات مورد تأکید احمدیان در این راستا بود. وی همچنین ایجاد نهاد‌های نظارتی مالی و مقابله با پولشویی مستقل غیروابسته و غیرسیاسی از سوی کشور‌های مستقل جهان از جمله بریکس را خواستار شد و گفت: این اقدامات می‌تواند مقدمه‌ای برای الگوی جامع تجاری مالی بریکس باشد. 
 
 زنگ خطر برای همه جهان
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشور‌های عضو بریکس از رژیم‌صهیونیستی به عنوان نماد بارز تروریسم آشکار دولتی یاد کرد و گفت: ترور شهید اسماعیل هنیه در حالی که در یک مراسم رسمی دیپلماتیک حضور یافته بود، صرفاً یکی از نمونه‌های آن است که رفتار افسارگسیخته این رژیم، باید زنگ خطر را برای همه ما و همه‌جهان به صدا درآورد. 
احمدیان از رشد و گسترش فزاینده تروریسم به عنوان یکی از مهم‌ترین تهدید‌های امنیتی کشور‌های جهان از جمله اعضای بریکس یاد کرد. وی یادآور شد: بارزترین اقدامات تروریستی از یک سو تحرکات گروه تروریستی تکفیری داعش و شاخه‌های اقماری آن و از سوی دیگر تروریسم آشکار دولتی باند جنایتکار حاکم بر فلسطین اشغالی است که سال‌ها با بهره‌گیری از پیشرفت‌های فناورانه و هوش مصنوعی در سطح جهان ترور ساختاریافته را یکی از راهبرد‌های خود قرار داده است. 
 
 گروه‌های تروریستی تحت حمایت امریکا و غرب
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: اسناد زیادی در دست است که متأسفانه داعش و برخی دیگر از گروه‌های تروریستی همچون گروهک تروریستی منافقین و همچنین تروریسم آشکار دولتی رژیم‌صهیونیستی مورد حمایت امریکا و متحدان غربی آن هستند. 
وی ادامه داد: در این مورد نیز مانند حقوق بشر، معیار‌های دوگانه‌سیاسی غربی حاکم است. در حالی که برای یک حادثه کوچک با به‌کارگیری دستگاه تبلیغاتی خود گوش جهان را کر می‌کنند، در برابر ده‌ها و صد‌ها ترور و نسل‌کشی و کودک کشی رژیم‌صهیونیستی سکوت می‌کنند. احمدیان تصریح کرد: درهم‌آمیختگی و پیوند تروریسم با دو معضل مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی موجب نگرانی است و مادامی که با قاچاق مواد مخدر به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع تأمین مالی تروریست‌ها و با مسئله مهاجرت غیرقانونی به عنوان بستری برای تحرک و جابه‌جایی تروریسم مقابله ریشه‌ای نشود، باید همچنان شاهد رشد گروه‌های تروریستی باشیم. 
در نشست بریکس علاوه بر مقامات کشور‌های عضو گروه بریکس، نمایندگان عالی رتبه امنیتی برخی کشور‌های جنوب از جمله اندونزی، ترکیه، قزاقستان، صربستان تایلند، بلاروس، ویتنام، ونزوئلا، ازبکستان، نیکاراگوئه، کوبا، جمهوری‌آذربایجان، بحرین، بنگلادش، سریلانکا، موریتانی و لائوس حضور داشتند. 
علاوه بر ایران، مقامات برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای‌جنوبی، امارات‌متحده‌عربی و اتیوپی به عنوان اعضای گروه بریکس در این نشست حاضر بودند. دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سه‌شنبه در نخستین روز سفر خود با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، دستیار ویژه پوتین در همکاری‌های بین‌المللی، معاون نخست‌وزیر صربستان درباره ارتقای همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه در سطح بین‌المللی گفتگو کرد. این اجلاس روز پنج‌شنبه ۲۲شهریور به کار خود پایان داد.
برچسب ها: هژمونی ، امریکا ، بریکس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار