کد خبر: 1248247
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
وزیر نیرو پیشنهاد داده است خانواده‌ها برای کاهش مصرف برق از پنکه به جای وسایل سرمایشی پرمصرف استفاده کنند  در حالی که باید درصرفه‌جویی از راهکار منطقی‌تر استفاده کرد و آن را از ساختمان‌ها و مراکز عریض و طویل دولتی، خصوصی و حکومتی آغاز نمود
بهناز قاسمی
جوان آنلاین: تصور کنید مردم بعد از پشت سر گذاشتن تابستان‌های بدون قطعی برق در دولت مردمی و شنیدن روزانه خبر‌هایی از افزایش ظرفیت نیروگاهی و تولید برق به یکباره به مصرف پنکه به جای کولر آبی و گازی تشویق شوند. آیا بازگشت به عقب و مقایسه مصرف بالای برق در ایران با سایر کشور‌های منطقه و حتی اروپا و ژاپن منطقی است؟ آیا فناوری وسایل برقی و سرمایشی که در اختیار ایرانیان است با کیفیت و فناوری کالا‌های ژاپنی و اروپایی یکسان است؟ وزیر جدید در نخستین مصاحبه تلویزیونی خود یک روش منسوخ را به عنوان راهکار صرفه‌جویی در مصرف برق به مردم پیشنهاد می‌کند. در حالی که افکار عمومی انتظار دارند دولت جدید با وزرای تازه نفس راهکار منطقی‌تری برای صرفه‌جویی در مصرف برق پیشنهاد دهد، عباس علی‌آبادی با مثال زدن کشور ژاپن می‌گوید: در گذشته که برق نبود، مردم از روش‌هایی استفاده می‌کردند که این دوران را پشت سر بگذارند، به طور مثال می‌توان به جای استفاده از سیستم‌های سرمایشی پرانرژی، از پنکه استفاده کرد. 
 
بر اساس آمار منتشر شده، در حال حاضر مصرف برق در ایران شش برابر میانگین جهانی، هفت برابر ترکیه، پنج برابر آلمان با آن صنایع عظیم، دو برابر ژاپن و حتی ۵/۱ برابر کشور کوچک عمان است. 
برخی از این گزارش‌ها و اظهارات میزان مصرف برق خانگی ایرانیان را بالاتر از سایر کشور‌ها یا بیشتر از میزان مصرف برق بخش خانگی قاره اروپا می‌دانند. 
در کشور‌های اروپایی، یارانه‌ای روی مصرف برق پرداخت نمی‌شود و قیمت برق تابعی از قیمت تمام‌شده تولید، انتقال و توزیع آن به همراه در نظر گرفتن سودی متعارف برای تولیدکنندگان و شرکت‌های فعال در زمینه توزیع برق است. 
در بررسی برخی کشور‌ها مثل ژاپن مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت مصرف برق، ۱۸سنت دلار پرداخت می‌کنند، این یعنی مشترکان، هزینه بیشتری را برای هر کیلووات ساعت برق مصرفی خود نسبت به مشترکان کم‌مصرف می‌پردازند. 
به عبارت دیگر تعرفه برق مشترکان پرمصرف بیش از دو برابر بهای تمام‌شده تولید برق در این کشور و در مقایسه با ایران ۲۵ برابر تعرفه برق است. 
بسیاری از کارشناسان صنعت برق با مقایسه ایران با سایر کشور‌ها به این نتیجه می‌رسند که ایرانی‌ها پرمصرف‌ترین در دنیا هستند، در حالی که وسعت کشور‌ها، جمعیت‌شان و به‌روزبودن فناوری‌ها، ماشین‌آلات و حتی کیفیت و مصرف پایین لوازم خانگی برقی باید در این مقایسه‌ها لحاظ شود. 
آیا لوازم خانگی‌ای که در اختیار خانوار‌های ایرانی است اعم از اسپیلت، کولر آبی، یخچال، لباسشویی و اتو در مقایسه با نمونه‌های خارجی و آنچه در دیگر کشور‌ها استفاده می‌شود، یکسان است؟
ظاهراً بازگشت به عقب و اتخاذ سیاست‌های منسوخ‌شده، رویه رایج برخی مسئولان است. تأمین برق کشور همواره دغدغه اصلی همه دولت‌های پس از انقلاب بوده و است. در دولت تدبیر عدم سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگا‌ه‌ها و تولید بی‌حساب و کتاب ارز دیجیتال با استفاده از برق یارانه‌ای دلیل ناترازی برق در آن هشت سال بود. 
دولت مردمی که وارث ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق بود، به سرعت توانست ظرفیت نیروگاه‌ها و تولید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در فرصت سه ساله افزایش دهد، به طوری که خبر‌های مثبت از افزایش ظرفیت تولید برق در رسانه‌ها به نقل از وزیر نیرو و سخنگوی صنعت برق کشور اطلاع‌رسانی می‌شد. 
در این مدت اخبار کمی از استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال منتشر می‌شد. تقریباً قطعی برق خانگی به حداقل رسیده بود و صنایع نیز با تدبیر وزارت نیرو و صمت در ایام گرم سال بیشترین همکاری را با وزارت نیرو انجام می‌دادند. 
اما امسال برخلاف سال‌های گذشته موج گرما که از هفته آخر خرداد ماه شروع شد و شهریور نیز ادامه داشت، تأمین برق خانگی اندکی با چالش مواجه شد.
این وزارتخانه با پیش‌بینی طرح‌های تشویقی مانند صفرشدن هزینه برق، شرکت در قرعه‌کشی خودرو و لوازم خانگی تلاش کرد مردم را به کاهش مصرف برق و صرفه‌جویی ترغیب کند، اما هرگز روش‌های منسوخ قدیمی را به مردم توصیه نکرد. 
 
 قبض ۱۰۰ هزار تومانی برق وزیر نیرو 
این روز‌ها زمان جابه‌جایی وزرای دولت چهاردهم است و بازار وعده‌وعید‌ها و برنامه‌های جدید و رفع مشکلات مردم بسیار داغ است. 
عباس علی‌آبادی از وزارت صمت در دولت مردمی به تازگی به وزارت نیرو نقل مکان کرده است. وی با دغدغه بخش صنعت و تولید و کمبود‌های برق به خوبی آشناست و انتظار می‌رود راهکار‌های جدید و به‌روزتری برای رفع ناترازی‌های برق اندیشیده باشد، اما در کمال ناباوری در نخستین مصاحبه خود در رسانه ملی روشی منسوخ را به مردم پیشنهاد می‌دهد. 
وزیر نیرو می‌گوید: برای کاهش مصرف برق می‌توان از روش‌هایی استفاده کرد، به طور مثال به جای استفاده از وسایل سرمایشی پرمصرف می‌توان از پنکه استفاده کرد. علی‌آبادی درباره قبض برق خانه شخصی خود می‌افزاید: جزو مشترکان کم‌مصرف هستیم و قبض این ماه خانواده ما به دلیل استفاده از کولر و وسایل سرمایشی حدود ۱۰۰هزار تومان آمده است. 
وی با اشاره به راهکار‌های کاهش مصرف برق می‌گوید: در گذشته که برق نبود، مردم از روش‌هایی استفاده می‌کردند که این دوران را پشت سر بگذارند، به طور مثال می‌توان به جای استفاده از سیستم‌های سرمایشی پرانرژی، از پنکه استفاده کرد. 
وی در واکنش به این صحبت که پنکه دیگر منسوخ شده است، می‌افزاید: در خیلی از کشور‌ها همچون ژاپن همچنان از این سیستم استفاده می‌شود. 
 
 هزینه برق نسبت به سال گذشته چقدر افزایش یافت؟
بر اساس آمار، تورم نقطه‌به‌نقطه کالا‌ها و خدمات مصرفی خانوار‌های کشور در مرداد ماه امسال، بخش مسکن، آب، برق و گاز با ۱/۴۲ درصد بیشترین تورم را داشته است و خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها با ۴/۲۴ درصد در رتبه‌های پایین‌تری قرار دارند. با مقایسه این نمودار درمی‌یابیم برخلاف ادعای برخی مسئولان و تأکید بر قیمت ارزان آب، برق و گاز در ایران، در مرداد ماه این سه حامل انرژی بیشترین نرخ تورم را داشته و هزینه بالایی را به سبد معیشت خانوار وارد کرده‌اند، بنابراین بهتر است مسئولان دولت جدید از اظهارات حاشیه‌ای و ایده‌های شاز پرهیز کنند و به کار شبانه‌روزی بپردازند تا لاقل «نصاب خدمت» دولت سیزدهم را به دست بیاورند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
0
0
وزارت نیرو مردم را به صرفه جویی تشویق می کند که غالب مردم مصرف زیادی ندارند
من در مشهد و در محله خودمان که ساخت و ساز زیاداست شاهدجوشکاری ساختمانهاهستم آنهم ازنوع برق دزدی شرکت برق کاری انجام نمی دهد
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
0
0
ادامه پیام قبلی
واقعا اگر وزارت نیرو مصمم به کاهش مصرف انرژی است جلوی اینگونه مصارف غیر مجاز و با حجم زیاد را بگیرد
دوم بحث نورافشانی ساختمانها که جدید مد شده را هم بگیرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار