جوان آنلاین: فعالان سیاسی و رسانهای پس از انتشار لیست وزرای پیشنهادی دکتر مسعود پزشکیان به مجلس شورای اسلامی به تحلیل این لیست و واکنشهای به آن پرداختند. آنها برخی از حملات و انتقادات تند و افراطی به پزشکیان را غیرقابل قبول دانستند. برخی نیز با انتقاد از لیست وزرای پیشنهادی از رئیسجمهور خواستند در باره نحوه انتخاب افراد حاضر در این لیست با مردم و هوادارانش گفتگو کند. بسیاری از تحلیلگران نیز افراد پیشنهاد شده را مطابق منش سیاسی دکتر پزشکیان دانستند. در ادامه نوشتههای برخی از تحلیلگران و فعالان رسانهای را مرور کردهایم.
عبدالله گنجی:
اردوگاه همسو با رئیسجمهور برای ترکیب کابینه به هم ریخته است و آن را نوعی بدعهدی و عدم تغییر میدانند. معتقد به کابینه همسو هستم، اما پزشکیان دهها بار گفته میخواهد مجری سیاستهای کلی نظام باشد. خب طبیعی است، کسانی را که نه تنها سیاستهای کلی را قبول ندارند بلکه با آن جنگیدهاند نبیند.
محمدجواد اخوان:
میانگین سنی کابینه پیشنهادی پزشکیان ۶۰سال است. این عدد در کابینه شهید رئیسی ۵۲ سال و کابینه روحانی ۵۸ سال بود. به نظر میرسد شهید رئیسی در حال توقف روند پیرگرایی در انتخاب کابینه و مدیران دولت بود که ظاهراً با شهادت ایشان روند به سیاق قبل برگشت و پیرترین کابینه پس از انقلاب در دولت چهاردهم در حال شکلگیری است. #جوان_گرایی
سعید آجورلو:
عمده کابینه پیشنهادی خیلی شبیه به روحیه و تفکر خود پزشکیان است. کار طیف رادیکال جناح راست برای دوقطبی ساختن با این کابینه راحت نیست. افرادی مانند خانم منصوری هم خوب معنای حفظ ژست اپوزیسیون را با وجود وزرای همفکر میدانند. استعفای آقای ظریف هم یعنی به رسمیت نشناختن استقلال رئیسجمهور.
داود منظور:
به نظر حقیر ابقاى حجتالاسلام والمسلمین خطیب در وزارت اطلاعات، آقای دکتر رحیمی در وزارت دادگستری، آقای مهندس اسلامی در سازمان انرژی اتمی و معرفی آقای دکتر علی آبادی به عنوان وزیر نیرو نشان دهنده انتخاب هوشمندانه آقای دکتر پزشکیان و وفای به عهد ایشان در تشکیل دولت وفاق ملی است.
محمدعلی ابطحی:
انتخاب اعضای کابینه البته در نهایت با رئیسجمهور است، اما کاش دکتر پزشکیان خودش یا همکارانش دلایل انتخاب وزرا را - به خصوص آنها که هضمش برای هوادارانش سخت است- دراین فضای پر التهاب سیاسی توضیح میداد. حتی کسانی از نزدیکانش و حتی به طور غیر رسمی. رئیسجمهور به زبان گویا در این روزها بیشتر از هر وقتی نیاز دارد. حداقل آنها که منصوب شدهاند این کار را بکنند.
جواد دلیری:
با مردم صحبت کنید آقای پزشکیان! مردم را رها نکنید. قبل از ارسال لیست کابینه باید با مردم صحبت میکردید، حرفتان را میزدید، دلایلتان را توضیح میدادید. مشاورانتان هم باید تبیین میکردند علت انتخابهایتان را. مردم را رها کنید، افکارشان جای دیگر ساخته میشود. خود دانید.
محمدجواد آذری جهرمی:
موفقیت دولت، موفقیت ملت است؛ انتقادهای زودهنگام و بیانیههای تضعیف کننده موضع رئیسجمهور در پی معرفی کابینه، شلیک به پای خود است. یار شاطر باشیم نه بار خاطر، وقت برای انتقاد زیاد است!
مهدی غضنفری:
بالاخره فهرست نهایی کابینه منتشر و اظهارنظرهای موافق و مخالف جدیتر شد. سؤال میکنند آیا آقای اتابک از فهرست خروجی کمیته شما (کمیته صمت) است؟ جواب خیر است، اما این جواب ادامه دارد. انتخاب وزرا از اختیارات و مسئولیتهای رئیسجمهور است و کار کمیته ما مثل سایر کمیتهها مشورتی بود. به هیچ وجه اختیارات رئیسجمهور را محدود نکنیم. وظیفه داریم از فهرست نهایی دفاع کنیم مگر اینکه در آینده عملاً ضعف و نقصان جدی مشاهده کنیم. برای موفقیت همه آنان دعا کنیم؛ چون کار سختی در پیش دارند.
محمدعلی آهنگران:
کابینه صددرصد اصلاحطلب فقط برای دعوا خوب بود. خروجیاش برای مردم جز سرخوردگی و ناامیدی هیچ عایدی نداشت. خروجی کابینه باید با رئیسجمهور هماهنگ باشد و بتواند با همه نهادها و ارکان قدرت در داخل نظام کار کند. حداکثری کردن مطالبات از رئیسجمهور تازه وارد نه به نفع کشور است و نه به نفع اصلاحطلبی.