کد خبر: 1240775
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
با گذشت ۴۳ سال از وقوع حادثه، پرونده سارا از سوی قاضی منطقه لیوینگستون ایالت میسوری بررسی و مشخص شد این زن در جریان قتل نقشی نداشته است، بلکه قاتل یکی از افسران محلی بود که به اتهام قتل دیگری به حبس ابد محکوم شد و بعد از آن هنگام طی کردن دوران محکومیتش در زندان جان باخت

جوان آنلاین: زن امریکایی که در ۲۰ سالگی به دلیل ارتکاب قتل محکوم به حبس ابد شده بود، ۴۳ سال بدون اینکه مرتکب قتل شده باشد، زندانی بود تا اینکه در ۶۳ سالگی بی‌گناهی‌اش ثابت و آزاد شد. 
حادثه قتل سال ۱۹۸۰ میلادی مصادف با ۱۳۵۸ در یکی از شهر‌های ایالت میسوری امریکا اتفاق افتاد. بررسی‌ها حکایت از آن داشت که کارمند یکی از کتابخانه‌های شهر به طرز مرموزی به قتل رسیده است. مأموران پلیس در بررسی‌های خود به دختری ۲۰ ساله به نام سارا سندی که در یکی از بیمارستان‌های روانی بستری بود، مظنون شدند و او را به جرم قتل بازداشت کردند. با وجود اینکه شواهدی علیه سارا وجود نداشت، اما او از سوی دادگاه گناهکار تشخیص داده و به حبس ابد محکوم شد. 

 ۴۳ سال بعد
با گذشت ۴۳ سال از وقوع حادثه، پرونده سارا از سوی قاضی منطقه لیوینگستون ایالت میسوری بررسی و مشخص شد این زن در جریان قتل نقشی نداشته است، بلکه قاتل یکی از افسران محلی بود که به اتهام قتل دیگری به حبس ابد محکوم شد و بعد از آن هنگام طی کردن دوران محکومیتش در زندان جان باخت. همچنین معلوم شد سارا هنگام حادثه در بیمارستان بستری و اعتراف وی تحت تأثیر دارو‌هایی بود که در بیمارستان روانی مصرف کرده بود. وکلای سارا به دادگاه گفته‌اند که وی هنگام بازداشت، ۲۰ سال داشته و به دلیل توهمات شنیداری، نداشتن درک درست و مصرف موادمخدر تحت درمان بود. سارا سندی بیش از ۱۲ سال از عمر ۲۰ ساله خود را تحت درمان روانپزشکی گذرانده بود. وکلای او به رسانه‌های گفته‌اند که شدت مصرف داروی سندی به حدی زیاد بود که گاهی در دادگاه حتی قادر به بالا نگه داشتن سرش نبود. بنابراین قاضی او را بی‌گناه شناخت و بعد از صدور دستور آزادیش، متهم پس از ۴۳ سال از زندان آزاد شد. وکلای متهم اعلام کردند پلیس از بیماری سارا سوءاستفاده کرده و دوره محکومیت او طولانی‌ترین محکومیت نادرست شناخته شده یک زن در تاریخ امریکاست و وی متحمل بیش از چهار دهه بی‌عدالتی شده است. 

 اشتباه‌های مشابه
موضوع صدور احکام قضایی نادرست، به‌ویژه حبس‌های اشتباه برای آسیب‌پذیرترین شهروندان امریکایی از جمله سیا‌هپوستان و بیماران روانی از مهم‌ترین مصادیق نقض حقوق بشر در این کشور است. گلین سیمونز، مرد سیاهپوست امریکایی که در سال ۱۹۷۵ به دلیل قتل مقصر شناخته شده بود، پس از گذراندن حدود ۵۰ سال حبس در دی‌ماه سال گذشته تبرئه و از زندان آزاد شد. او در ابتدا به اعدام محکوم شده بود، اما دیوان عالی امریکا در سال ۱۹۷۷ حکم سیمونز را به حبس ابد تغییر داد. 
گلین سیمونز ۷۱ ساله مبتلا به سرطان که اکنون واجد شرایط دریافت غرامت ۱۷۵ هزار دلاری به دلیل محکومیت اشتباه است، یکی از قربانیان صدور احکام حبس زندان براساس تبعیض نژادی است. وی با اشاره به اینکه سال‌ها در انتظار اثبات بی‌گناهی خود بوده، می‌گوید قصد دارد در صورت دریافت غرامت از این پول برای درمان خود استفاده کند. این شهروند سیاهپوست امریکایی که ۴۸ سال و یک ماه و ۱۸ روز را در زندان بسر برده، رکوردار طولانی‌ترین مدت حبس اشتباه در امریکاست، در عین حال، در سال‌های اخیر مجموعه‌ای از محکومیت‌های اشتباه در سیستم عدالت کیفری امریکا آشکار شده‌اند.

برچسب ها: زن ، امریکا ، قتل
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار