جوان آنلاین: سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر اینکه مجلس سقف بودجه۱۴۰۳ را بالا نبرد، گفت: معیشت کارکنان دولت و بازنشستگان باید در بودجه دیده شود.
به گزارش «جوان» به نقل از خانه ملت، سیدنظامالدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ در فضای کارشناسی میان کمیسیون تلفیق مجلس و نمایندگان دولت انجام شده و برای تصویب پیشنهادات مختلف نظر سازمان برنامه و بودجه کشور نیز اخذ شده است و پس از آن نمایندگان نسبت به اعلام رأی خود اقدام کردهاند، گفت: انتظار از سازمان برنامه بهعنوان متولی لایحه بودجه و اجراکننده قانون بودجه این است که در پیگیری مواضع و دیدگاههای خود، مسائل کارشناسی و اقتصادی را مدنظر قرار دهد.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه در اطلاعیه خود و آقای منظور در اظهارات خود مدعی افزایش ۳۴۰ تا ۴۰۰ هزارمیلیارد تومانی سقف بودجه شدهاند، در حالی که لایحهای که میزان درآمدها و هزینهها در دولت به مجلس تقدیم کرد ۲ هزارو ۴۶۲ هزارمیلیارد تومان بود، این میزان در مجلس به ۲ هزارو ۵۶۲ هزارمیلیارد تومان رسید، اما این به معنای افزایش سقف نیست بلکه به میزان ۱۰۰ هزارمیلیارد تومان با شفافسازی، منابع برای بودجه حاصل شده و سقف بالا نرفته است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: اینکه سازمان برنامه، افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارمندان به جای ۱۸ درصد پیشنهادی دولت و نیز تعیین حداقل حقوق کارمندان و بازنشستگان و تعیین امتیاز ویژه برای کارکنان دولت و مواردی از این دست را دارای بار مالی ۱۲۰ هزارمیلیارد تومانی دانسته نیز محل ابهام جدی است و این عدد با بررسیهای کارشناسی همخوانی ندارد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: اساساً طبق قانون، وظیفه دولت این است که برای افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان میزانی در نظر بگیرد که متناسب با تورم سالانه باشد نه اینکه وقتی نمایندگان ۱۸ درصد پیشنهادی دولت را به ۲۰ درصد افزایش میدهند و حتی این میزان نیز با مقدار واقعی که باید حقوقها افزایش یابد فاصله دارد، سازمان برنامه اعتراض کند.
وی تصریح کرد: اگر معیشت کارکنان دولت و بازنشستگان برای سازمان برنامه و بودجه اهمیت دارد، انتظار این است ارقام پیشنهادی مجلس را که با لحاظ منابع درآمدی متناسب است به دقت اجرا کند تا سفره مردم بیش از این کوچک نشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه منابع درآمدی این افزایشها در لایحه بودجه با روشهای مختلف از جمله شفافسازی در سایر مصارف دولت و درآمدها درنظر گرفته شده است، ادامه داد: تأکید ما این است که مجلس و دولت وظیفه دارند به دور از هیاهو و دعوای سیاسی که نفعی برای مردم ندارد برای تحقق این منابع تلاش کنند تا نفع آن به مردم برسد.
موسوی تصریح کرد: از ارقام دیگری که سازمان برنامه و بودجه مطرح میکند، ۱۷۰ هزارمیلیارد تومانی است که برای پرداخت بدهیهای دولت به تأمین اجتماعی مصوب شده است. این عدد نیز به دلیل ماهیت آن، به سقف بودجه اضافه نمیشود، اما با تحقق آن، بخشی از بدهیهای دولت به صندوق تأمین اجتماعی که در حقیقت صندوق کارگران و بازنشستگان است، پرداخت میشود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: تلاش مجلس در سالهای گذشته به خصوص ماههای اخیر این بوده که در ارتباطی نزدیک با دولت هم برنامه توسعه هفتم به نتیجه برسد و شاهد تدوین یک برنامه متفاوت و اجرایی باشیم و هم لایحه بودجه در یک فضای همکاری و هم افزایی مصوب شود تا سال آینده بودجهای عملیاتی با کمترین کسری در کشور اجرایی شود و انتفاع آن به مردم برسد.