وی ادامه داد: در دوران تحول و تعالی قوه قضائیه تلاش داشتیم از رفتارهای تبلیغاتی و هیجانی جلوگیری کنیم و ریل قوه قضائیه را به سمت اجرای دقیق قانون و فنی شدن امور پیش ببریم. به همین منظور رئیس قوه قضائیه برای نخستین بار در جمع قضات دیوان عالی کشور برای انتخاب ریاست این دیوان حاضر شده است.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: امروز رئیس قوه قضائیه یکی از منتقدین جدی رفتارهای صورت گرفته که تناسبی با قانون نداشته، به نقد نشسته است. نقد رئیس قوه قضائیه نسبت به اطلاع ممنوع الخروجی ها را می توان در این قالب مورد سنجش و ارزیابی قرار داد.
ستایشی گفت: مدار حرکت قوه قضائیه استفاده از خرد جمعی و تلاش همگانی برای تحقق قانون و اجرای عدالت برای همگان و حراست از حق مظلومان بر پایه عقلانیت و پرهیز از جو زدگی های سیاسی و جناحی است.
صهیونیست در پس پرده هتک حرمت به قرآن کریم
وی افزود: بار دیگر از اقدام هتاکانه در توهین به کتاب آسمانی که با چراغ سبز برخی از دولت های غربی در اروپا صورت گرفته اعلام انزجار می کنیم. دست صهیونیست در پس پرده این هتاکی است. دولت هایی که از این هتاکی حمایت کرده اند خود را مورد خشم مسلمانان قرار میدهند. همه باید بدانند که نور خدا خاموش شدنی نیست.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص مجازات های جایگزین حبس خاطرنشان کرد: بحث مقررات مربوط به مجازات جایگزین حبس از ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی تا مقررات موضوع ماده ۸۷ از سوی قانونگذار تبیین شده است. در خصوص استفاده از ظرفیت نظام آزادی مشروط به شرح مقرر ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی این نکته به صورت صریح ارائه شده است. موفقیت ما در راستای اجرای موازین قانونی و تجلی سند تحول و تعالی است.
ستایشی اظهار کرد: جزای نقدی بدل حبس، الزام انجام خدمات عمومی رایگان و محرومیت از حقوق اجتماعی از جمله مجازات های جایگزین حبس است. گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف و نوع جرم، کیفیت ارتکاب جرم، آثار ناشی از بزه انجام شده، شخصیت و سابقه بزهکار و سایر اوضاع و احوال مؤثر در پرونده باید در مجازات جایگزین حبس مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: میزان توجه دادگاه ها به مجازات جایگزین حبس و پابند الکترونیک طی یک دهه اخیر مورد اقبال قرار گرفته است. شهرداریها می توانند از ظرفیت این افراد استفاده کنند، هم حکم اجرا شود و هم جمعیت کیفری کاهش پیدا کند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: از سال 1398 تا کنون بیش از ۳۶ هزار نفر از پابند الکترونیک استفاده کرده اند و در چهار ماهه سال جاری ۷ هزار و ۹۸۱ نفر از این ظرفیت استفاده کردند.
پیشنهاد حکم توسط دستیار هوشمند قضائی به قاضی
ستایشی با اشاره به راه اندازی دستیار هوشمند قضائی گفت: پس از تشکیل پروندهها، تشخیص شخصیت بهصورت برخط صورت میپذیرد و سپس حکم مؤثر برای اصلاح مجرم توسط این دستیار هوشمند به قاضی مربوطه پیشنهاد می شود.
وی افزود: ۶ هزار ۸۶۰ نفر از مجازات های جایگزین حبس استفاده کرده اند.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: در رابطه با مجوز های وکالت و سردفتری اختلاف نظرهایی بود که ما موکول کردیم به تصویب قانون. مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده به خوبی قانون را اجرا کرده اند.
چرا آزمون کارآموزی در مرکز وکلابرگزار میشود؟
ستایشی در ادامه در خصوص آزمون کارآموزی وکالت گفت: آزمون کارآموزان صرفا در راستای ارتقای کارآموزی است تا فرد در امور فنی آزموده و توانا میشود. این آزمون برگزار می شود تا توانایی فرد در دوران کارآموزی ارزیابی شود. اگر کسی در این آزمون حد نصاب را کسب نکند، دوباره باید دوره کارآموزی را بگذراند. چرا که این فرد امور مردم را در دست دارد.
وی گفت: اصلاح آئین نامه جدید قانون تسهیل این موارد مورد توجه قرار گرفته است.
رأی پرونده عظام خودرو در مرحله ابلاغ است
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پروندههای شرکتهای قطعهساز عظام خودرو و کروز، گفت: پرونده عظام خودرو مربوط به مدیر شرکت بوده که رسیدگی شد. اتهام هشت نفر از کارکنان شرکت و کمرگ، اخلال در نظام اقتصادی بود که با توجه به حجم و شرایط پرونده و وقتی که برای صدور حکم برده، رأی صادر شده که در فرایند ابلاغ است.
وی با بیان اینکه شرکت کروز ۱۳ هزار و ۵۰۰ کارگر دارد و فرایند رسیدگی نباید طوری باشد که فرایند تولید و اشتغال تحت تأثیر قرار بگیرد، گفت: در پرونده این شرکت که ۶۰ جلد است، کیفرخواست آن در هشت جلسه قرائت شده و متهم ردیف اول در دو جلسه از خود دفاع کرده و مابقی متهمان در نوبت رسیدگی قرار دارند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص روند دادرسی پرونده حمید نوری در سوئد گفت: باید سریعتر وضعیت آقای حمید نوری مشخص شود. پیگیری های زیادی در این رابطه از سوی ستاد حقوق بشر ما صورت گرفته است و وضعیت نامناسب آقای حمید نوری را تبیین کرده اما اتفاق جدیدی رخ نداده است. همچنان روند نگهداری ایشان در سلول انفرادی ادامه دارد.
ستایشی گفت: در دهم و چهاردهم شهریور ماه جلسه سیزدهم و چهاردهم دادگاه تجدید نظر آقای حمید نوری برگزار شود. متاسفانه در حالی ایشان چهارمین سال زندگی خود را در سوئد سپری میکند که جمعه گذشته پس از یک ماه با خانواده خود یک تماس تلفنی داشته است. ما نگران سلامت و شرایط این شهروند محبوس در زندانهای سوئد هستیم.