با کمک و همراهی و حتی پیشقدمی دولت، ما شاهد بازرسیها و نظارتهای اثربخش و نافع سازمان بازرسی کل کشور بودیم؛ همچنین ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد نیز از ناحیه سازمان بازرسی شناسایی شد و در اختیار رئیسجمهور قرار گرفت که با استقبال و دستورات ایشان همراه بود؛ این در حالی است که پیشتر گزارشهای پرتعداد سالانه سازمان بازرسی به دلیل عدم همراهی و اهتمام دولتهای پیشین، معطوف به نتیجه و هدف نمیشد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام محسنی اژهای، روزگذشته طی سخنانی در همایش سالانه قوه قضائیه، تصریح کرد: در سالی که گذشت تلاش کردیم تحول واقعی را به منصه ظهور برسانیم و سند تحول را تبدیل به برنامه، و برنامه تحول را تبدیل به عمل کنیم و در این راستا توفیقاتی را نیز به دست آوردیم. تعاملات ما با دو قوه دیگر بینظیر و بیسابقه است. انشاءالله خروجی و ماحصل این تعاملات خدمت بیشتر به مردم و نظام باشد.
رئیس عدلیه در ادامه با تبیین و تشریح جنگ ترکیبی دشمن که بخشی از آن در قالب اغتشاشات پاییز سال گذشته نمود داشت، گفت: به خاطر شرایط ایجاد شده در نیمه دوم سال گذشته، ورودی پروندهها به قوه قضائیه با رشد ۴ درصدی مواجه بود، اما با تلاش و همت و روحیه انقلابی و جهادی قضات و کارکنان قضایی در صف و ستاد، سرعت و اتقان رسیدگی به پروندهها نیز افزایش و رشد داشت. در سالی که گذشت فشار فوقالعاده زیادی بر دوش و گرده مسئولان و کارکنان قضایی بود و اگر ایمان و تدین و اخلاص آنها نبود، زیر این بار سنگین و پیچیده کمر خم میکردند، اما نه تنها سستی بر آنها عارض نشد که حتی بهتر از گذشته، به مردم و مراجعان به عدلیه خدمترسانی کردند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه بیان داشت: با کمک و همراهی و حتی پیشقدمی دولت، ما شاهد بازرسیها و نظارتهای اثربخش و نافع سازمان بازرسی کل کشور بودیم؛ همچنین ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد نیز از ناحیه سازمان بازرسی شناسایی شد و در اختیار رئیسجمهور قرار گرفت که با استقبال و دستورات ایشان همراه بود. این در حالی است که پیشتر گزارشهای پرتعداد سالانه سازمان بازرسی به دلیل عدم همراهی و اهتمام دولتهای پیشین، معطوف به نتیجه و هدف نمیشد.
رئیسی: مبارزه با فساد محور اصلی همکاری دولت با قوه قضائیه است
رئیسجمهور هم طی سخنانی در همایش بزرگداشت هفته قوه قضائیه محور اصلی همکاری دولت و قوه قضائیه را مبارزه با فساد و اصلاح ساختارهای فسادزا دانست و گفت: وظیفه همه دستگاهها پیشگیری از وقوع جرم است تا میزان پروندههای ورودی به دستگاه قضایی روز به روز کاهش یابد.
سید ابراهیم رئیسی، شهید بهشتی را بحق معمار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دانست و اظهار داشت: شهید بهشتی تنها یکسال و نیم در دستگاه قضایی مسئولیت داشت و طبیعتاً در این مدت کوتاه کار آنچنانی نمیتوان کرد، اما ایشان به اعتبار شخصیت مخلص، مؤمن، عالم، منضبط، ولایتمدار و برخوردار از نگاه تشکیلاتی که از قبل برای خود ساخته بود، در همین مدت کوتاه نیز منشأ آثار بزرگی شد. رئیسجمهور ادامه داد: شهید بهشتی اگر چه جایگاهی مؤثر در یک تشکیلات سیاسی مهم داشت،، اما هیچکس نمیتواند ادعا کند که ایشان در کار خود از مسیر انصاف و عدالت خارج شد. وی به هیچوجه تحت تأثیر جوسازیها قرار نمیگرفت که این خصوصیت ایشان برگرفته از سیره عملی انبیا و ائمه بود که هیچ چیز جز خشیت و رضای الهی در وجود او مؤثر نبود. وی تصریح کرد: سختی کار قضات و قضاوت نیز همین حرکت بر مدار حق است؛ به باور ما حکم یکی است و آن حکم خداست و قاضی فقط این حکم را کشف میکند. از همین رو شأن و منزلت قضات تشخیص موضوع، تشخیص حکم و ایجاد تناسب بین موضوع و حکم و سپس ایستادگی بر این حکم و تصمیم خود است.
هیچ دستگاهی معاف از پیشگیری از جرم نیست
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه هیچ دستگاهی در کشور نمیشناسیم که مأموریت آن پیشگیری از جرم نباشد، بر ضرورت بازدارندگی و کاهش میزان جرم در کشور تأکید کرد و ضمن قدردانی از دستگاه قضا برای رسیدگی به تعداد قابل توجهی از پروندههای قضایی، گفت: آمار بالای ورودی پرونده به دستگاه قضایی افتخار نیست، بلکه کاهش آن موجب افتخار است و باید همه تلاش ما این باشد که پروندههای ورودی به دستگاه قضایی و میزان جرم در جامعه روز به روز کاهش پیدا کند. وی با تأکید بر لزوم همگرایی بیشتر سه قوه برای اجرای عدالت، ارتقای امنیت، افزایش اعتماد عمومی به نظام اداری و ایجاد رضایتمندی در مردم، کف تعاملات دولت با دستگاه قضا را مرتفع نمودن مشکلات اداری، مالی و پشتیبانی این قوه دانست و گفت: دولت از شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ تلاش کرد برخی نواقص را به صورت مقطعی حل کند، اما در سال ۱۴۰۱ و با کمک مجلس سعی کردیم آن میزان از بودجه مورد نیاز قوه قضائیه را که مقدور است، تأمین کنیم و در سال ۱۴۰۲ نیز نسبت به سال ۱۴۰۱ بودجه دستگاه قضا را دو برابر کردیم.
قالیباف: برای تحول باید باور حقیقی به مردم پیدا کنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی هم در همایش قوه قضائیه با بیان اینکه شهید بهشتی لازمه استقلال را استفاده از ظرفیت همه ملت میدانست و موجب جذب حداکثری برای جبهه انقلاب بود، گفت: برای تحول باید باور حقیقی به مردم پیدا کنیم.
دکتر محمدباقر قالیباف با بیان اینکه شهید بهشتی (ره) با همه وجود زمانشناسی را به ما یاد داد تا سرلوحه امور خود قرار دهیم، اظهار داشت: ایشان به ما آموخت که در حداقل مشترکات با هم همکاری و در مسیر حل مشکلات مردم و پیشرفت انقلاب حرکت کنیم. ما از او فرا گرفتیم که لازمه استقلال این است که از ظرفیت همه ملت استفاده کنیم و پیروزی ما نیز در گرو همین اتحاد و یکپارچگی است. مناعت طبع و نظر او بود که باعث شد با مدارا و مدیریت، قدرت جذب حداکثری برای جبهه انقلاب در شرایط سخت آن روزها داشته باشد. همچنین همین خصلتها و ویژگیهای شهید بود که باعث شد در تیررس مخالفین و منافقین قرار گرفته و در نهایت، آبرو و جان خویش را تقدیم انقلاب اسلامی و مکتب عزیز اسلام کند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه امروز ما هستیم که راه شهدا، امام شهدا (ره) و سیدالشهدای هفتم تیر را ادامه میدهیم و این ما هستیم که باید میراثدار این فرهنگ، نگاه و باور باشیم و نه میراث خوار آن، عنوان کرد: این ما هستیم که باید تلاش کنیم راه آنها را ادامه دهیم و شکر نعمت به جای آوریم و مصداق این شکر اطاعت از فرامین رهبر انقلاب در مسیر ایجاد رفاه حال مردم و عینیکردن و تحقق بخشیدن به آن است. مطالبه مقام معظم رهبری از ما تحول است که در فرمایشات اخیر ایشان در مرقد مطهر امام (ره) نیز ایمان و امید را بهعنوان بستر تحول از همه مسئولان مطالبه کردند و ما نیز باید در این مسیر گام برداریم. دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه معتقدم برای تحول، پیش از هر چیز باید باور حقیقی به مردم و نقش آنها داشته باشیم، گفت: مردم باوری در پرتو خداباوری بهعنوان دو عنصر اساسی میتواند پایه تحول در حکمرانی در بخشهای مختلف باشد و از همین جهت است که اگر در یک معنای موسع بنگریم، مهمترین رسالت قوه قضائیه نیز احیای حقوق عامه بوده و این در حقیقت در حکمرانی اسلامی حق مردم است و مردم صاحب این حق هستند.