کد خبر: 935987
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
در حالی که دلار به کانال ۱۱ هزار تومان ورود کرده است، این روز‌ها با اعدام سلطان سکه و همدستش هنوز پیش خرید‌کنندگان ۱۰۰ هزار سکه برای تحویل سکه‌های خود سراغ بانک ملی نرفته‌اند.
در حالی که دلار به کانال ۱۱ هزار تومان ورود کرده است، این روز‌ها با اعدام سلطان سکه و همدستش هنوز پیش خرید‌کنندگان ۱۰۰ هزار سکه برای تحویل سکه‌های خود سراغ بانک ملی نرفته‌اند. در این میان، به نظر می‌رسد سرمایه گذاران در حوزه طلا و سکه علاوه بر اشخاص حقیقی اشخاص حقوقی نیز بودند یا اینکه ذی‌نفع نهایی معامله گران حقیقی اشخاص حقوقی بوده باشند که جای بررسی اطلاعاتی دارد.
چندی پیش بهای سکه و ارز در بازار ایران بسیار جهش پیدا کرد و نقدینگی قابل ملاحظه‌ای به این حوزه ورود کرد که احتمال می‌رود علاوه بر اشخاص حقیقی، اشخاص حقیقی‌ای که با منابع اشخاص حقوقی در بازار حضور پیدا کرده‌اند، جزو معامله‌گران این بازار باشند به‌طوری که این روز‌ها تعدادی از پیش خرید کنندگان سکه بعد از اعدام سلطان سکه برای تحویل سکه‌های خود به بانک ملی رجوع نکرده‌اند. با پایان یافتن توزیع سکه‌های پیش‌فروش شده در سررسید شش ماهه، اکنون بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۹۸ درصد سکه‌ها تحویل خریداران شده است، هرچند که هنوز خریداران حدود ۱۰۰ هزار سکه سراغ بانک ملی را نگرفته‌اند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، طرح پیش فروش سکه با هدف کاهش التهاب از بازار در سه مرحله دربازه زمانی بهمن پارسال تا اردیبهشت امسال انجام شد؛ در این برنامه بانک مرکزی در مجموع بیش از ۷ میلیون و ۶۱۷ هزار قطعه سکه پیش فروش کرد که حدود ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه آن تا پایان امسال تحویل خریداران می‌شود و این فرآیند تحویل تا اردیبهشت ماه سال ۹۹ ادامه خواهد داشت. تعلل خریداران در دریافت سکه‌های خود آن هم از ترس برخورد قضایی یا اخذ مالیات سبب شد تا بانک مرکزی در بخشنامه‌ای ضرب‌الاجل شش ماهه‌ای برای تحویل سکه‌ها اعلام کند که براساس آن اگر فردی تا شش ماه پس از سررسید تحویل سکه به بانک مراجعه نکند، تنها اصل مبلغ دریافتی بابت پیش خرید به مشتری بازگردانده می‌شود و این بانک تعهدی نسبت به تحویل سکه به متقاضیان نخواهد داشت. البته این موضوع در زمان پیش‌فروش سکه‌ها و در قراردادی که با خریداران منعقد شده بود، به آن‌ها اعلام شده است.
نگاهی به تعداد سکه‌های پیش فروش و تحویل شده به خریداران نیز نشان می‌دهد که بیشتر سکه‌هایی که نزد بانک ملی باقی مانده مربوط به فروش‌های قطعی در سررسید‌های شش ماهه است و خریداران ترجیح می‌دهند از ضرب‌الاجل تعیین شده نهایت استفاده را داشته باشند؛ با این اوصاف اگر سررسید تحویل سکه آبان‌ماه امسال باشد، خریدار می‌تواند تا اواخر اردیبهشت‌ماه برای دریافت آن به بانک مراجعه نکند.
سکه‌هایی که روی صاحبان‌شان را ندیده‌اند
پیگیری‌های خبرنگار ایرنا از شبکه بانکی کشور نشان می‌دهد که از مجموع بیش از ۷ میلیون و ۶۱۷ هزار سکه پیش فروش شده، سررسید بیش از ۴ میلیون و ۲۷۵ هزار سکه در پایان آبان‌ماه امسال به سر آمده و با توجه به توزیع بیش از ۹۸ درصد سکه‌ها بین خریداران، حدود ۴ میلیون و ۱۷۵ هزار سکه به دست صاحبان‌شان رسیده است. با این حال نگاهی به تاریخ سررسید سکه‌ها نشان می‌دهد تعداد سکه‌های سررسید یک ماهه ۷۹۸ هزار و ۹۸۰ قطعه بوده که خریداران تا اواخر آبان‌ماه مهلت دریافت آن را داشتند و براساس آخرین اطلاعات بیش از ۷۹۷ هزار سکه تحویل داده شده یعنی ۸/۹۹ درصد سکه‌های سررسید یک ماهه با موفقیت توزیع شده‌اند. درباره سکه‌های سررسید سه‌ماهه که بیش از ۸۹۵ هزار و ۸۰۰ فقره پیش فروش شده بود نیز تاکنون بیش از ۸۹۲ هزار و ۲۰۰ سکه تحویل خریداران شده است که از تحقق ۷/۹۹ درصدی توزیع آن حکایت دارد، هرچند که حدود ۳ هزار و ۶۰۰ قطعه نزد بانک ملی ایران قرار دارد.
هرچند بالای ۹۸ درصد از خریداران سکه در سررسید‌های خود به بانک مراجعه کرده و کالای خود را تحویل گرفته‌اند، اما نمی‌توان از سکه‌های رسوب شده در بانک صرف‌نظر کرد. پیگیری خبرنگار ایرنا از بانک ملی ایران نشان می‌دهد که برخی خریداران که اغلب در تعداد بالا سکه خریده‌اند به دلیل آنکه مکان امنی برای نگهداری سکه خود ندارند، ترجیح می‌دهند سکه در بانک باقی بماند زیرا حتی اگر بخواهند در صندوق‌های امانت بانک‌ها نگهداری کنند، باید نزد آن بانک افتتاح حساب کرده و اجاره یک‌ساله آن را بپردازند.
البته نمی‌توان دست روزگار و حوادث را نیز نادیده گرفت، زیرا ممکن است برخی خریداران در همین مدت تا زمان تحویل سکه به دیار باقی شتافته باشند و امور مربوط به انحصار وراثت آن‌ها طولانی شده باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار