کد خبر: 918776
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
شنیده‌ها حاکی از آن است که مذاکره با علی طیب‌نیا برای حضور در سازمان برنامه ادامه دارد. البته اخباری در رابطه با قهر او از ریاست‌جمهوری به گوش رسیده اما دولت در تلاش است تا از او در راس سازمان برنامه بهره جوید. طیب‌نیا شرط گذاشته تا دخالت‌های سیاسی در سیاستگذاری‌های اقتصادی به حداقل رسیده و تغییر پارادایم در رویکرد اقتصاد کشور صورت گیرد که با اختلاف نظرهایی از سوی رییس‌جمهور مواجه شده است.

جوان آنلاین: روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد درباره تغییرات دولت نوشته است:‌ «هیات وزیران، روز گذشته به رییس‌کلی عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی رای اعتماد داد و با حکم رییس‌جمهور او هجدهمین رییس کل تاریخ بانک مرکزی شد. به نظر می‌رسد این گام نخست تغییرات در تیم اقتصادی دولت باشد و طی روزهای آینده نیز افرادی از بدنه سیاستگذاری‌های اقتصادی حذف شده و دیگرانی جای آنها را خواهند گرفت. سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد نوک پیکان تغییرات بعدی هستند تا بدین صورت مثلث سیاستگذاری‌های پولی و مالی تشکیل شود. شنیده‌ها حاکی از آن است که مذاکره با علی طیب‌نیا برای حضور در سازمان برنامه ادامه دارد. البته اخباری در رابطه با قهر او از ریاست‌جمهوری به گوش رسیده اما دولت در تلاش است تا از او در راس سازمان برنامه بهره جوید. طیب‌نیا شرط گذاشته تا دخالت‌های سیاسی در سیاستگذاری‌های اقتصادی به حداقل رسیده و تغییر پارادایم در رویکرد اقتصاد کشور صورت گیرد که با اختلاف نظرهایی از سوی رییس‌جمهور مواجه شده است.

در این میان تنها یک ضلع مثلث تغییرات، رسم شده است. همتی در حالی سکان نهاد پولی کشور را بر عهده گرفته که بازارهای ارز، سکه و طلا با تلاطم‌های بالایی روبه‌رو است. در شرایط کنونی مصرف‌کنندگان حقیقی ارز در سردرگمی به سر برده و بازار غیر رسمی گسترده‌ای در ارز به وجود آمده است. با توجه به نزدیک شدن موعد تحریم‌های امریکا نیز، میل به خرید سکه افزایش یافته و طی روزهای گذشته، بازار سکه نوسان‌های بالایی به خود دیده است. همتی در این شرایط سیاستگذار پولی و ارزی کشور شده است. توقع افکار عمومی از او بسیار بالاست. در حدی که شاید برخی از او انتظار معجزه دارند. اما واقعیت‌های اقتصادی کشور چیز دیگری می‌گویند. تغییر تیم اقتصادی اگرچه مورد انتظار جامعه کارشناسی و قوای دیگر بوده اما برخی اقتصاددانان بر این باورند تا تغییر پارادایم صورت نگیرد، نمی‌توان از افراد انتظار داشت که اقتصاد را زیر سایه تحریم‌ها مدیریت کنند.

تبعات خروج امریکا از برجام اگرچه به طور مشخص بازار ارز را هدف گرفته بود اما کارشناسان انتقادات بسیاری را در مورد نحوه سیاستگذاری در مدیریت بازار ارز مطرح کرده بودند که متوجه بانک مرکزی بود. هر چند که برخی معتقد بودند اعمال فشار دولت بر بانک مرکزی خود عاملی برای سیاستگذاری‌های فعلی بوده است.

در این راستا دولت تغییر ریاست بانک مرکزی را در دستور کار خود قرار داد و درحالی که اسامی مختلفی برای این سمت در حد حدس و گمان مطرح شدند، در نهایت صندلی ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد به همتی رسید و سیف که از سال ١٣٩٢ بر این صندلی تکیه زده بود از این سمت خداحافظی کرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار