محمدرضا اسفنجانی با اشاره به برخی اهداف اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در اراضی استان سمنان اظهار کرد: این طرح با هدف حفاظت از خاک اراضی کشاورزی و حفظ بقایای گیاهی خاک انجام خواهد شد.
وی مدیریت بقایای گیاهی و رعایت تناوب زراعی بهمنظور تقویت خاکهای زراعی را از دیگر اهداف اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در استان برشمرد و با اشاره به کمبود منابع آبی در استان افزود: این طرح میتواند میزان آب مصرفی در اراضی کشاورزی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
اسفنجانی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح کشاورزی حفاظتی سوخت مصرفی مزارع کشاورزی به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته و همچنین بهبود کیفیت و افزایش راندمان محصولات کشاورزی را نیز به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه طرح کشاورزی حفاظتی از سال 88 در استان آغاز شده است افزود: در روش کشاورزی سنتی کنونی میزان تخریب خاکهای زراعی بسیار بالا است و مانع توسعه پایدار در بخش کشاورزی میشود.
رئیس اداره فنآوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در کشاورزی سنتی کاهش مواد غذایی خاک و میزان سوخت و آب مصرفی آن بالا است به کشاورزان توصیه کرد با استفاده از ادوات کشاورزی حفاظتی نظیر خاکورز مرکب و بذر کار کشت مستقیم، محصولات خود را کشت کنند.
اسفنجانی گفت: در راستای حفاظت از اراضی کشاورزی و با هدف ترویج کشاورزی حفاظتی در بین کشاورزان حمایتهایی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان به بهرهبرداران در همین راستا انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون حمایتهای حفاظتی به صورت خرید ادوات الگوئی، تأمین و پرداخت تسهیلات یارانهدار یا پرداخت یارانه مستقیم بابت خرید ادوات کشاورزی و...از کشاورزان استان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی آتش زدن بقایای گیاهی مزارع ممنوع است اضافه کرد: خوشبختانه کشاورزان استان سمنان از گذشته های دور نیز از آتش زدن بقایای خاک و گیاهان اراضی جلوگیری می کردند.