کد خبر: 861348
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
رژيم‌صهيونيستي از آتش‌بس استقبال ولي اعلام كرده هيچ تعهدي به آن نخواهد داشت
تل‌آويو از توافق آتش‌بس امريكا و روسيه استقبال كرده ولي حاضر نيست در چارچوب آن عمل كند.
تل‌آويو از توافق آتش‌بس امريكا و روسيه استقبال كرده ولي حاضر نيست در چارچوب آن عمل كند. نخست وزير رژيم‌صهيونيستي روز يك‌شنبه از توافق آتش‌بس در جنوب غرب سوريه استقبال كرد ولي ديروز وزير جنگ رژيم‌صهيونيستي تأكيد كرد كه اسرائيل آزادي عمل براي عمليات در سوريه را براي خود محفوظ مي‌داند و هر زماني كه نياز ببيند عليه اين كشور اقدام خواهد كرد. به نظر مي‌رسد رژيم‌صهيونيستي قصد دارد در دل آتش در سوريه منطقه حائلي براي جلوگيري از ضربه‌پذيري خود ايجاد كند.
 
به گزارش «جوان»، به رغم توافق روسيه و امريكا براي اجراي آتش‌بس در جنوب سوريه اما رژيم‌صهيونيستي تفسير متفاوتي از اين توافق دارد. هر چند اين رژيم از توافق آتش‌بس در جنوب سوريه استقبال كرده است اما مقامات اين رژيم مدعي هستند حاضر نيستند در چارچوب اين توافق عمل كنند. آويگدور ليبرمن وزير جنگ اسرائيل با اشاره به آغاز روند آتش‌بس در جنوب غرب سوريه مدعي شد: «ما تنها به منافع خود فكر مي‌كنيم و به اين آتش‌بس توجهي نخواهيم داشت.» به نوشته روزنامه «جروزالم پست» ليبرمن يك‌شنبه شب با بيان اينكه تل‌آويو مشغول ارزيابي توافق مسكو- واشنگتن است، مدعي شد: «صرف نظر از هرگونه توافق يا تحول جديد، اسرائيل آزادي عمل كامل را براي خود حفظ مي‌كند. ما هر كاري كه لازم باشد انجام مي‌دهيم.» اسرائيل روز يك‌شنبه از توافق آتش‌بس در جنوب سوريه استقبال كرده بود اما در تلاش است از اين فرصت به دست آمده براي افزايش امنيت مرزهاي خود استفاده كند. 
 
بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم‌صهيونيستي نيز روز دوشنبه طي پيام‌هايي در توئيتر كه به ‌زبان فارسي نيز منتشر شد، با اعلام اين موضوع كه اسرائيل از يك آتش‌بس راستين در سوريه استقبال خواهد كرد، مدعي شد، اين آتش‌بس نبايد اجازه استقرار نظامي به ايران و دست‌نشاندگانش را در سوريه و مخصوصاً جنوب سوريه بدهد. نتانياهو افزود: «وزير خارجه امريكا، ركس تيلرسون و رئيس‌جمهور روسيه، ولاديمير پوتين گفتند كه موضع اسرائيل را درك مي‌كنند و خواسته‌هاي ما را مدنظر قرار مي‌دهند.» نخست‌وزير رژيم‌صهيونيستي در ادامه تأكيد كرد: «ما به تحت نظر گرفتن تحولات در آن سوي مرزهايمان ادامه خواهيم داد و همزمان خطوط قرمز خويش را حفظ مي‌كنيم و از تقويت حزب‌الله از راه سوريه، با تأكيد بر دستيابي به تسليحات با دقت بالا، جلوگيري مي‌كنيم.» برخي منابع اسرائيلي گفته‌اند تل‌آويو ترجيح مي‌دهد واشنگتن همچنان نقش تعيين‌كننده خود را در سوريه ادامه دهد و به صورت ويژه، مانع حضور ايران يا تشكيلات وابسته به اين كشور از جمله حزب‌الله در مناطق مرزي يعني نزديك تپه‌هاي جولان شود. 
 
اسرائيل با استفاده از توافق آتش‌بس به دنبال ايجاد منطقه حائل در مرزهاي سرزمين‌هاي اشغالي است تا ضريب امنيتي خود را افزايش دهد. منطقه حائل كه رژيم‌صهيونيستي درپي ايجاد آن است، به طول بيش از 30 مايل از شرق بلندي‌هاي اشغالي جولان سوريه آغاز مي‌شود و با گذشتن از شهر درعا به شهر سويدا مي‌رسد. پروژه ايجاد منطقه امن در سوريه اولين بار از سوي تركيه مطرح شد و طي سال‌هاي گذشته آنكارا تلاش زيادي براي ايجاد اين مناطق در سوريه انجام داد اما توفيقي در اين راه كسب نكرد. اكنون به نظر مي‌رسد تل‌آويو به دنبال همان سياست تركيه است اما ظواهر نشان مي‌دهد اسرائيل نيز نمي‌تواند در اين راه موفق باشد چراكه مخالفت روسيه با اين طرح مانع از آن مي‌شود كه اسرائيل برنامه‌هاي خود را عملي كند. مقامات اسرائيلي آتش‌بس در جنوب سوريه را فرصتي براي پيشبرد برنامه‌هاي خود مي‌دانند و مدعي هستند اين آتش‌بس به نفوذ ايران و حزب‌الله در مرزهاي سرزمين‌هاي اشغالي پايان مي‌دهد، اما برخي منابع غيررسمي در تهران مي‌گويند برقراري آتش‌بس در جنوب غرب سوريه منجر به تأمين امنيت رژيم اسرائيل نخواهد شد. صهيونيست‌ها نسبت به اقدامات ايران در مرز‌ با سرزمين‌هاي اشغالي از جمله تلاش اين كشور براي ايجاد يك كريدور از سوريه به سمت لبنان نگران هستند و تلاش مي‌كنند تا مانع افزايش نفوذ تهران در منطقه شوند.
  
تشكيل ارتش در جنوب سوريه
علاوه بر تلاش‌هاي رژيم‌صهيونيستي براي ايجاد منطقه حائل در جنوب سوريه، منابع امنيتي اسرائيلي اعلام كردند اين رژيم به دنبال تشكيل يك ارتش سوري در مرزهاي جولان اشغالي و مرز با اردن است تا بتواند جلوي ايران را بگيرد. به گزارش روزنامه «الشرق‌الاوسط»، اين ايده رژيم‌صهيونيستي برگرفته از تشكيل «ارتش جنوب لبنان» در دهه 70 به فرماندهي «سعد حداد» و «آنتوان لحد» است. بر اساس اين گزارش، مناطق «درعا و سويدا» و ساير مناطق همجوار با بلندي‌هاي جولان، مناطقي هستند كه رژيم‌صهيونيستي منفعت سياسي و امنيتي در آن براي خود قائل است، تل‌آويو در مناطق ياد شده چندين متحد دارد مانند برخي از طوايف دروزي و افراد وابسته به ارتش آزاد سوريه، بنابراين معتقد است امكان تشكيل يك ارتش جديد مانند ارتش جنوب لبنان با استفاده از طوايف و افراد ذكر شده وجود دارد.
 
الشرق‌الاوسط به به نقل از منابع اسرائيلي افزود: «هدف اين ارتش جلوگيري از تسلط نيروهاي حزب‌الله و نيروهاي متحد با ايران در بلندي‌هاي جولان و نيز انصراف نيروهاي امريكايي از منطقه بعد از جنگ عليه داعش است.» بر اساس اين گزارش، احتمال مي‌رود پس از انصراف نيروهاي امريكايي، زمين بازي فقط براي روس‌ها باقي بماند، با وجود اينكه اسرائيل در سوريه با روسيه هماهنگي امنيتي دارد و سطح اين هماهنگي حتي به تماس مستقيم از پايگاه‌هاي نظامي اسرائيلي در جولان با پايگاه‌هاي نظامي روسي در هر زماني رسيده اما اسرائيل به روس‌‌ها اعتماد ندارد و احتمال مي‌دهد روسيه با ايران در راستاي منفعت مشتركشان براي ابقاي بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه به تفاهماتي برسد.
  
تحركات تركيه براي حمله جديد
همزمان با تلاش‌هاي روسيه و امريكا براي حفظ آتش‌بس در سوريه، برخي گزارش‌ها حاكي از اين است كه تركيه مي‌خواهد عمليات جديدي را در شمال سوريه آغاز كند. شاخص‌هاي راهبردي منطقه و مواضع سران تركيه نشان از آن دارد كه عمليات نظامي تركيه با نام «شمشير فرات» درمناطق عفرين و ادلب سوريه نهايي شده و تنها چيزي كه باقي مانده تعيين زمان آن است. رسانه‌هاي تركيه در تشريح عمليات شمشير فرات گفتند كه اين عمليات دست‌كم با 7 هزار نظامي ترك آغاز خواهد شد. اين در حالي است كه برخي از اين رسانه‌ها سقف نيروهاي شركت‌كننده در اين عمليات به همراه جريان‌هاي مسلح هوادار تركيه را بالغ بر ۲۰ هزار نفر ارزيابي مي‌كنند، البته تاكنون سطح اين عمليات و مراحل مختلف آن و مناطق مورد هدف و رابطه آن با تفاهم‌هاي جديد منطقه‌اي و بين‌المللي مبهم است. تركيه از تابستان سال گذشته عمليات «سپر فرات» را براي مقابله با پيشروي كردها در شمال سوريه شروع كرد و به نظر مي‌رسد تابستان امسال نيز به فكر لشكركشي جديدي در سوريه است. اين درحالي است كه تركيه در ماه‌هاي اخير به يكي از طرف‌هاي اصلي در مذاكرات صلح سوريه تبديل شده است.
  
واكنش‌ها به آتش‌بس
آتش‌بس در سوريه با استقبال برخي طرف‌هاي درگير در بحران اين كشور روبه‌رو شده است. معارضان سوري اعلام كردند مردم اين كشور به صلح چشم دوخته‌اند و بخشي از معارضان نيز مي‌خواهند آنچه در جنوب رخ داده در سراسر سوريه امتداد يابد. حزب معارض «الغد» ضمن استقبال از اين توافق، از همه طرف‌هاي حاضر در آن خواست به توافق مذكور پايبند باشند. وبگاه خبري «اليوم السابع» به نقل از اين حزب، گزارش داد كه طرف‌هاي بين‌المللي ناظر بر اين توافق بايد هر چه سريع‌تر بر سر مسائل مربوط به نظارت بر آتش‌بس و نيروهاي ناظر بر آن به توافق برسند. به گزارش خبرگزاري رويترز، دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امريكا هم در پي آغاز آتش‌بس سوريه از روز يك‌شنبه در پيامي توئيتري گفت: «آتش‌بسي كه مورد مذاكره امريكا، روسيه و اردن قرار گرفته به نجات جان انسان‌ها كمك مي‌كند.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
0
بانیان جنگ در سوریه .عراق که منجر به نابودی عراق سوریه و.شده اند در واقع برنامه امنیت اسرائیل را رقم زده اند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار