
نویسنده: مهران ابراهیمیان
در عين حال رئيسجمهور در این همایش از مردم خواست تا با آمدن پاي صندوقهاي رأي نگذارند آنها را مأيوس كند.
حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني در ابتداي صحبتهاي خود در اين همايش با بيان اينكه روستا همواره براي روستاييان و من خاطرهانگيز بوده است، اظهار كرد: روستا به معناي صفا و صميميت، مهرباني و ارتباط نزديكتر انسانها با خدا و استعداد و حضور نوابغ بزرگ و توليد و خودكفايي است.
وي با تأكيد بر اينكه هر خانه روستايي بايد به يك كارگاه توليدي تبديل شود، گفت: ما ميتوانيم روستا را زنده، آباد و متحول كنيم و اگر به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتي هستيم بايد بدانيم كه مقاومت اقتصاد از روستاها آغاز ميشود. رئيسجمهوري در ادامه صحبتهاي خود به خودكفايي كشور در توليد گندم طي سال گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: سال 95، سال افتخار براي ما بود چراكه در سفرهها نان، گندم و آرد خارجي وجود نداشت. روحاني با اشاره به خودكفايي كشور در توليد گازوئيل و صادرات اين محصول به كشورهاي خارجي، خاطرنشان كرد: در سال جاري كشور در توليد بنزين نيز خودكفا شده و انشاءالله شاهد صادرات بنزين خواهيم بود.
پالایشگاهها پاسوز رشد اقتصادی
اين اظهارات در حالي صورت ميگيرد كه خبرگزاري مهر روز گذشته در گزارشي نوشته است: «پالايشگاهها پاسوز رشد اقتصادي شدهاند» و در آن آورده است: تلاش دولت براي افزايش صادرات نفت و رشد اقتصادي، در شرايطي كه بخش واقعي اقتصادي در شرايط نامطلوبي به سر ميبرد، موجب شد5/28 ميليون بشكه از سهم پالايشگاهها نيز روانه سبد صادراتي شود. وي با تأكيد بر اينكه همواره توليد و حركت اقتصادي از روستاها آغاز ميشود، گفت: در دولت يازدهم تلاش كردهايم بخشي از وظايف خود را بر اساس وعدههايي كه داده بوديم انجام دهيم. در همين راستا امروز اعلام ميكنم كه به جز هشت يا 9 روستا كه شرايط انتقال برق به آنها وجود ندارد، هيچ روستاي 10 خانوار بدون برق در كشور نداريم. همچنين در اين دولت به 520 روستا آب آشاميدني سالم رسيده و اين در شرايطي است كه تا پيش از سال 93 در بودجه رديفي براي آب روستايي وجود نداشت اما در سال 93 رديف بودجهاي با اعتبار 300 ميليارد تومان براي آب روستايي تخصيص داده شد. در سال 95 نيز حدود 2 هزار ميليارد تومان از سوي دولت براي آب روستايي هزينه شد و در سال جاري نيز پيشبيني شده كه بيش از 2 هزارو 200 ميليارد تومان در اين زمينه ثبت شود و تا پايان سال 97 بر اساس برنامهريزي دولت يازدهم آبرساني به روستاهاي سراسر كشور تكميل خواهد شد. بنا بر آمار مندرج در سايت ايرنا تعداد حدود 18 هزار روستا در دولت قبلي آبرساني شده است كه آبرساني به 5 هزار و 200 روستا در قياس با عملكرد دولت قبل كمتر از يك سوم دو دوره قبل است.
رئيسجمهور همچنين خاطرنشان كرد: در زمينه گازرساني به روستاها كار بسيار عظيمي صورت گرفته است. در همين زمينه از آغاز تأسيس شركت گاز تا سال 92، 14 هزار روستا صاحب گاز شدند اما از سال 92 تا امروز به حدود 9 هزار روستا گازرساني صورت گرفته است.
روحاني در بخشهايي از صحبتهاي خود با انتقاد از عملكرد برخي رسانهها در انتقال اقدامات انجام شده از سوي دولت به مردم، اظهار كرد: امروز شرايطي شده كه بايد بگوييم هر روستا و روستايي براي دولت يك رسانه هستند.
وي با اشاره به تلاشهاي دولت براي ايجاد شرايط بهتر بهداشتي و درماني در روستاهاي سراسر كشور گفت: دولت 995 خانه بهداشت و 2700 مركز درماني در اين مدت ساخته است و بيش از 6 هزار مركز را نيز در روستاها در دست ساخت دارد. از اين حيث نيز دولتهاي قبل (نهم و دهم) در مجموع حدود 4 هزار خانه بهداشت ساختهاند كه باز هم عملكرد ساخت خانه بهداشت در دولت يازدهم حتي نسبت به يك دوره دولت قبلي نيز كمتر است.
عملکرد 4 ساله کمتر از یکسال دولت قبل
روحاني همچنين در حالي 3 هزارو 467 كيلومتر راه روستايي در دولت يازدهم را به عنوان دستاورد اعلام كرد كه طي دولت قبلي حدود 47 هزار كيليومتر راه روستايي ساخته شده و در واقع حجم راه روستايي ساخته شده در طول چهارسال دولت يازدهم از متوسط يك سال دولتهاي نهم و دهم هم كمتر بوده است اما به گفته روحاني با تجهيز 25 هزار روستا به اينترنت پرسرعت، راه ارتباط مستقيم توليدكنندگان و مصرف كنندگان محصولات روستايي از طريق فناوري اطلاعات ايجاد شده است.
رئيسجمهور كشورمان در ادامه به مشكلات روستاييان در زمينه اشتغال اشاره و خاطرنشان كرد: در سال 95 بيش از 152 هزار شغل براي روستاييان ايجاد شد و در همين زمينه دولت پاييز 95 لايحهاي با دو فوريت جهت تخصيص 5/1 ميليارد دلار از پول صندوق توسعه ارزي براي اشتغال روستاييان تقديم مجلس كرد.
وي همچنين بدون اشاره به اينكه چرا لايحه حل مشكلات را تا سال چهارم مديريت به مجلس ارائه نكرده است، گفت: برخي پس از تقديم لايحه دولت سخناني بر زبان آوردند و گفتند چنانچه اين لايحه زود تصويب و اجرا شود ممكن است براي انتخابات مورد استفاده قرار بگيرد. اين در حالي است كه چنانچه يك ساعت جوان ما زودتر مشغول به كار شود به آينده خود اعتماد بيشتري پيدا ميكند و ثواب بزرگتري دارد و وظيفه نظام است كه چنين اتفاقي بيفتد.
رئيسجمهور كشورمان با تأكيد بر اينكه بايد براي روستاييان شغل ايجاد كنيم از نمايندگان مجلس خواست لايحه دولت را زودتر در دستور كار خود قرار دهند.
تولید مسکن روستایی هم ناچیز است!
روحاني همچنين تأكيد كرد: امنيت شغلي براي دهياران يكي از پايهها و اساس رونق گرفتن كار و تلاش بيشتر در روستاهاست. در همين زمينه از وزير كشور ميخواهم هرچه سريعتر لايحه مربوط به امنيت شغلي دهياران را به هيئت وزيران بياورد تا به سرعت تصويب شود و دهياران دلسوز كه واسط دولت و ملت هستند بتوانند با خاطري آسوده فعاليتهاي خود را انجام دهند.
وي همچنين با اشاره به تسهيلات ارائه شده از سوي دولت به روستاييان در زمينه مسكن، گفت: دولت يازدهم 253 هزار و 391 واحد مسكوني در اختيار روستاييان قرار داده است.
اين آمار در دولت قبل و طي هشت سال يك ميليون 620 هزار واحد بوده كه نشان ميدهد عملكرد دولت يازدهم تقريباً معادل 1/3 سال عملكرد متوسط دولت قبلي بوده است.
روحاني اضافه كرد: روز گذشته از وزير نيرو سؤال كردم و به ايشان گفتم كه به دقت به من بگويد آيا روستاي 10 خانواري در ايران هست كه برق نداشته باشد؟ و ايشان بر اساس آمار و ارقام پاسخ دادند كه هشت تا 9 روستا به دلايل مختلف از جمله ساخته شدن در مكانهايي كه مجاز نبودند وجود دارند كه ما نتوانستيم به آنها برق رساني كنيم، جز اين هشت روستا با قاطعيت هيچ روستايي وجود ندارد كه 10 خانوار بيشتر سكنه داشته باشد و برق نداشته باشد.
روحاني در ادامه با اشاره به گازرساني به مناطق روستايي نيز گفت: در زمينه گازرساني به روستاها كار بسيار عظيمي صورت گرفته و كل گازرساني به روستاها تا سال 92 از آغاز تأسيس شركت گاز و لوله كشي گاز براي مناطق مسكوني و تجاري، 14 هزار روستا گازرساني شده بود و در اين دولت حدود 9 هزار روستا گازرساني شده است، يعني در كل تاريخ 14 هزار و در دولت يازدهم 9 هزار روستا گازرساني شده است. از اين حيث ميتوان ادعا كرد با توجه به گازرساني 12 هزارو 220 روستا در دو دولت قبل دولت يازدهم در اين باره عملكردي بالاتر از دولتهاي قبل داشته است.
ما كه مشكلات مردم را حل كرديم، چرا پيروخسته باشيم؟
همچنين در اين همايش معاون اول رئيسجمهور گفت: مشكلات مردم را همراه با عزت حل كردهايم، بعد برخي ميگويند دولت پير و خسته است اما بايد در نظر داشت كه تورم از ۴۰درصد تكرقمي شده، پارس جنوبي توسعه يافته و ميزان خريد تضميني گندم افزايش يافته است.
اسحاق جهانگيري افزود: از دهياران بهعنوان حلقه ارتباط با روستا انتظار است كه در روزهاي باقيمانده تا برگزاري انتخابات رياست جمهوري براي افزايش حضور مردم تلاش كنند.
جهانگيري در بخش ديگر صحبتهاي خود با اشاره به نام همايش اقتصاد مقاومتي و توسعه روستايي گفت: اقتصاد مسئله اول ايران است و بهدلايل متعدد به مسائل اقتصادي بايد بهصورت ويژهاي توجه كنيم و راهكارهايي در نظر بگيريم تا به شكوفايي مورد نظر دست يابيم.
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه دشمن از طريق اقتصاد بهتعبير خود بهدنبال زمينگير كردن ايران است، گفت: براين اساس آنها ميخواهند نگذارند كه اقتصاد ايران كه سمبل كارآمدي نظام است طعم خود آن در دهان مردم چشيده شود، بنابراين بايد توجه داشت تمركز كشور بايد بر اقتصاد باشد.
جهانگيري تأكيد كرد: نسخهاي كه براي اقتصاد كشور پيچيده شده و ميتوان آن را به شكوفايي رساند اقتصاد مقاومتي است. در داخل كشور ميتوان هماهنگي و اتحاد ايجاد كرد و دستگاههاي حاكميتي بايد بيايند تا اين امر عملياتي شود و جايي براي سياستهاي جناحي نيست.
وي گفت: سال 95 يكي از بهترين سالهاي درخشان اقتصادي كشور در همه زمينهها بوده است و كساني كه آن را قبول ندارند در واقع بياطلاع هستند.
از تهران براي كار به روستا ميروند
معاون اول رئيسجمهور افزود: در بخشهاي نفت، گاز، كشاورزي، صنعت، خدمات و شاخصهاي اصلي اقتصادي وضعيت مناسبي دارند و كساني كه انتقاد ميكنند بايد بيايند و بگويند كه شاخصها چه تغييري كرده است زيرا اكنون شاخصها مثبت است و به كشور قدرت ميدهد. جهانگيري همچنين گفت: با اتكا بر همين شاخصها است كه رهبر معظم انقلاب سال 96 را سال توليد و اشتغال نامگذاري كردهاند. وي در ادامه صحبتهاي خود با اعلام اينكه جوانان تحصيلكرده بيكار زيادي در كشور وجود دارند، گفت: هر كسي در هر منطقهاي از كشور مسئوليتي دارد و ميتواند كاري انجام دهد بايد براي اشتغال جوانان تلاش كند بهطوري كه در روستايي نزديك تهران بهنام وهنآباد يك جوان بيكار نيست و حتي از تهران براي كار به آنجا ميروند. روستايي به همين شكل در كرمانشاه نيز وجود دارد.
بهخاطر انتخابات پروژه افتتاح نميكنيم
وي در بخش ديگر صحبتهاي خود با اشاره به افتتاح طرحهاي مختلف اقتصادي در آستانه انتخابات رياست جمهوري گفت: برخي ميگويند كه «اين افتتاحها چرا در آستانه انتخابات برگزار ميشود؟» اما بايد در نظر داشت كه در آستانه انتخابات نميتوانيم كار را تعطيل كنيم و طرحهايي كه افتتاح شده به توليد آزمايشي نيز رسيده است. جهانگيري اضافه كرد: برخي نيز ميگويند در آستانه انتخابات آمدهايم و سهام عدالت توزيع ميكنيم، اما بايد توجه داشت كه بهخاطر انتخابات كساني سهام عدالت توزيع كردند كه سهام آنها سودي نداشته است. معاون اول رئيسجمهور همچنين گفت: تا شهريورماه وقت داده شده است تا افرادي كه ميخواهند پرداختي داشته باشند اقدامات لازم را انجام دهند و اين سهام ربطي به انتخابات ندارد.
جهانگيري در واكنش به پير و خسته بودن دولت يازدهم گفت: كساني كه ميگويند دولت يازدهم پير و خسته است بايد بدانند كه خدا و قيامتي نيز هست و منظور از پير و خسته بودن چيست؟ تورم كشور از 40 درصد يكرقمي شده، اشتغال از صفر به 700 هزار نفر در سال رسيده است. پارس جنوبي توسعه يافته و برداشت ما از قطر پيشي گرفته، خريد تضميني گندم از 4 ميليون و 800 هزار تن سال 92 با قيمت هر كيلوگرم 800 تومان به 11/5 ميليون تن با قيمت هزار و 270 تومان رسيده است، بهطوري كه براي پرداخت پول گندمكاران 14/5 هزار ميليارد تومان پرداخت شده است. معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه «مشكلات مردم را همراه با عزت حل كردهايم بعد ميگويند دولت پير و خسته است»، گفت: وزيران پير و جوان را مقايسه كنيد، حتي در بخش صنعت نيز ميتوانيد اين كار را انجام دهيد، اين مديران چكيده مديريت نظام هستند اما نواقصي هم بوده و براي معيشت و اشتغال مردم نيز بايد خيلي وقت گذاشت.