فرید سپری در گفتوگو با جوان از کردستان، اظهار کرد: «ایکاردا» پروژهای ملی است میان ایران و موسسه تحقیقات بینالمللی دیم (ایکاردا) در راستای تامین مواد غذایی و افزایش راندمان تولید در چهار استان کرمانشاه، لرستان، آذربایجان شرقی و کردستان طی پنج سال اجرا میشود که سنندج دومین سال اجرای این طرح را میگذراند.
وی در خصوص پلاتفرم تحقیقات ایکاردا در سنندج خاطرنشان کرد: در سال جاری محل اجرای پلاتفرم تحقیقاتی مزبور روستای جبرئیلان از توابع بخش حسنآباد است.
مدیر جهاد کشاورزی سنندج افزود: پروژههای مقایسه 17 رقم گندم، 5 رقم جو،21 رقم نخود زیرکشت گندم، جو، نخود پاییزه، نخود انتظاری و بهاره با چهار نوع بذرکار مختلف گلرنگ و ماشک در شرایط کم خاکورزی، بدون خاکورزی و کشت مرسوم منطقه، کشت گندم در تراکمهای متفاوت کشاورزی، کشت نخود بهاره زودهنگام از جمله طرحهای اجرا شده است.
سپری در ادامه با اشاره به هدف از اجرای این طرح، که افزایش 25 درصدی عملکرد محصول در طی پنج سال آینده است، گفت: اجرای این طرح در شهرستان زمینه ترغیب، تشویق و ارتقای سطح دانش کشاورزان در راستای استفاده از زمینهای دیم را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: مرکز بینالمللی تحقیقات کشاورزی منطقه خشک (ایکاردا) یکی از مراکز تحقیقاتی است که در سال 1997 با هدف انجام تحقیقات و دستیابی به امنیت غذایی، بهبود معیشت مردم و بهرهبرداری از منابع طبیعی در مناطق خشک جهان تاسیس شد.
مدیر جهاد کشاورزی سنندج با بیان اینکه ایکاردا یکی از 15 مرکز تحقیقات بینالمللی وابسته به گروه مشاوران بینالمللی تحقیقات کشاورزی است، افزود: مرکز این گروه در کشور سوریه و در شهر حلب واقع است و در اکثر نقاط خشک و نیمهخشک جهان دارای فعالیتهای علمی و پژوهشی است.
سپری مهمترین ماموریتهای ایکاردا را تلاش برای افزایش امنیت غذایی و کاهش فقر از طریق مشارکت مردم و حفظ محیط زیست در راستای دستیابی به تولیدات کشاورزی مطلوب است.
وی در پایان از تلاش مرکز تحقیقات کشاورزی استان کردستان برای اجرای این طرح در شهرستان سنندج تقدیر کرد و گفت: این طرح با همکاری و مشارکت این مدیریت و مدیریت امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی استان کردستان، موسسه تحقیقات بینالملل دیم (ایکاردا) در سال زراعی جاری اجرا خواهد شد.