کد خبر: 684526
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
مجموع اين رفتارها در يك كاركرد قرار دارد و آن بالا بردن هزينه‌هاي ايران و نيز نمايش چهره مثبت از آمريكا و در نهايت سوق دادن جامعه جهاني به سمت تمديد مذاكرات با مولفه‌هاي آمريكايي است.
قاسم غفوري

جوان آنلاين: روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شد ایران با مانع تراشی بر سر راه بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی، دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته ای این کشور را دشوار کرده است.

روزنامه وال استریت ژورنال در مقاله ای به قلم "جی سولومون" مدعی شد: مقامات آمریکایی و سازمان ملل می گویند ایران همچنان به مانع‌تراشی بر سر راه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل متحد ادامه می دهد که این کار تلاش‌های دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را برای دستیابی به یک توافق هسته ای با تهران در مهلت مقرر که اواخر ماه نوامبر است ، دشوار کرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: ایران و قدرت های بزرگ مذاکرات خود را بر سر برنامه هسته ای ایران در فاصله سه هفته مانده به پایان ضرب الاجل بیست و چهارم نوامبر سرعت خواهند داد تا بتوانند در مهلت باقی مانده به توافق نامه‌ای در این باره دست پیدا کنند.به نظر می رسد دو طرف مذاکره کننده درباره برنامه هسته ای ایران، دیدگاههای خود را درباره برخی نقطه نظرها به ویژه مسایل مربوط به راکتور آب سنگین اراک در مرکز ایران و همچنین افزایش موارد نظارت ها بر مراکز هسته ای ایران به هم نزدیک کرده اند.با این وجود هنوز هم مواضع دو طرف مذاکره کننده درباره برخی مسایل حساس به ویژه مسئله تعیین کننده ظرفیت غنی سازی اورانیوم ایران از یکدیگر فاصله دارد.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی، مدعی شده است که آمریکا آماده است تا بپذیرد تعداد سانتریفیوژهای ایران به مدت 3 تا 5 سال در سقف 4 هزار دستگاه محدود شود.

واشنگتن‌پست با بیان اینکه فضای مذاکرات، فضای چانه‌زنی است، نوشت که بنا بر گزارش‌ها، ایرانی‌ها ابتدا با درخواست 22000 سانتریفیوژ آغاز کرده‌اند و در مقابل، ایالات متحده پافشاری می‌کرد که این رقم نباید بیش از 2000 دستگاه باشد. گفته می‌شود که این شکاف به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافته و ایران پیشنهاد کرده که حدود 9400 سانتریفیوژی را که الان فعال هستند، حفظ کند و در مقابل، آمریکا نشان داده است که ممکن است سقف 4000 سانتریفیوژ برای مدت 3 تا 5 سال را بپذیرد.

جان كري از لزوم تصميم سخت ايران مي‌گويد و اينكه ايران بايد براي فوردو، اراك و اورانيوم خود و تاسيساتش پاسخگو باشد.آمانو ادعا مي‌كند كه در باب ماهيت صلح آميز هسته‌اي ايران سندي ندارد و حتي ايران در گذشته فعاليت منفي داشته است. مايكل مان ادعا مي‌كند نشست عمان براي راستي آزمايي صداقت ايران است.-كشورهاي عربي و صهيونيست‌ها از بي اعتمادي از فعاليت هسته‌اي ايران مي گويد.

پرونده تروريسم ايران با ادعاي سران عرب و نيز دادگاه‌هاي آمريكايي كه ايران را محكوم كردند گسترده تر مي‌شود.احمد شهيد گزارش حقوق بشر ايران را باز مي‌كند و اتهام زني مي‌كند. انگليس هم به اتباع خود درباره سفر به ايران هشدار مي‌دهد. سناتورهاي آمريكايي نامه‌ مي‌نويسند و درباره توافقات هشدار مي‌دهند.

با توجه به آنچه ذكر شد مي ‌توان گفت رفتار رسانه‌ها و مقامات غربي نشان مي‌دهد كه آنها به دنبال تمديد مذاكرات هستند در حالي كه با بالا بردن هزينه‌هاي ايران برآنند تا در ازاي تمديد، حداقل‌ها را به ايران بپردازند و ايران حداكثرها را بدهد. در اين چارچوب غربي‌ها زنجيره‌اي از مولفه‌ها را پيش روي ايران قرار داده‌اند تا از يك سو ايران وادار به امتيازدهي و البته تمديد مذاكرات شود و از سوي ديگر جامعه جهاني را به پذيرش اين رفتار متقاعد سازد در حالي كه چهره يك مذاكره كننده را به خود مي‌گيرد. نكته قابل توجه اينكه غرب با برجسته سازي همكاري ايران و آمريكا در عراق چنان به افكار عمومي القا مي كند كه مذاكرات يك ساله سازنده در حالي كه تحريم‌ها ايران را به همكاري سوق داده است. يعني هم مذاكرات باشد و هم استمرار تحريم‌ها.

در همين حال مجموع اين گزارش‌ها را مي‌توان ادامه سازي‌ها براي متهم سازي ايران به عنوان عامل ناكامي مذاكرات 4 ماهه و نيز ايجاد هزينه براي ايران جهت امتيازدهي به غرب است. ادعاي نزديكي توافق نيز اقدامي براي مثبت نشان دادن غرب و ايجاد فضاي مثبت براي مذاكرات است. فضايي كه ايران را گرفتار ادعاي مثبت بودن مذاكرات مي‌سازد تا ايران نتواند خلاف اين روند رفتار نمايد. به عبارتي غرب دارد فضا را به سمتي مي‌برد كه همه امور از پيش چيده شده باشد و ايران نتواند به جز آن رفتار نمايد چرا كه حركت مغاير با آن هزينه‌هاي سنگيني براي ايران خواهد داشت لذا اجبارا بايد به آنچه غرب مي گويد عمل كند كه همان دريافت حداقل‌ها براي تمديد مذاكرات است در حالي غرب امتيازات بسياري در حوزه هسته‌اي و منطقه اي از ايران طلب مي‌كند.

مجموع اين رفتارها در يك كاركرد قرار دارد و آن بالا بردن هزينه‌هاي ايران و نيز نمايش چهره مثبت از آمريكا و در نهايت سوق دادن جامعه جهاني به سمت تمديد مذاكرات با مولفه‌هاي آمريكايي است. آمريكا سعي دارد تا دستان ايران را خالي ساخته تا در نهايت ايران با تمديد مذاكرات با حداقل‌ها قانع شود.

در تحليل رفتار كشورهاي غربي به صراحت مي توان گفت كه آنها به دنبال توافق سازنده با ايران نيستند و چنانكه جان كري وزير امور خارجه آمريكا تاكيد كرده است از ديدگاه آمريكا توافق نكردن بهتر از توافق بد است. توافق خوب نيز از نظر كري تعريف شده است كه شامل تعطيلي فوردو، آب سنگين اراك، نابودي اورانيوم‌هاي غني سازي شده ايران و اجراي پروتكل الحاقي با ادعاي افزايش بازرسي‌هاي آژانس است. خلاصه كلام در يك جمله خلاصه مي‌شود و آن نابودي توان هسته‌اي ايران به عنواني مولفه قدرت ايران و نابودي تمام دستاوردهاي هسته‌اي مي‌باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار