جوانآنلاين: آلبرت بغضيان، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به چشمانداز 1404 گفت: اين چشمانداز افقي است كه سياستگذاران و مسئولين ارشد با توجه به ظرفيتها و امكانات موجود در كشور آن را به صورت يك وضعيت مطلوب ترسيم كردهاند و مسير رسيدن آن به چند برنامه پنج ساله و چندين برنامه يك ساله به نام بودجه تبديل ميشود.
بغضيان افزود: متاسفانه به دليل مسائلي كه به وجود آمد حصول به آن اهداف چشمانداز 1404 مقداري كند ميشود و به تعويق ميافتد؛ اولين مسئله بحث نرخ ارز، ديگري بحث تحريم بود و سوم مسئله ركود تورمي است. اين سه مورد رسيدن به آن چشمانداز را كند ميكند اما اهداف خدشهدار نميشود. به هر حال بايد هر كشوري چنين برنامهاي را داشته باشد كه بتواند در آن مسير برنامه ريزياش را انجام دهد اما به هر حال دولت روي اهداف كوتاه مدت تجديدنظرهايي را داشته است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: زمان رسيدن به اهداف چشمانداز را ميتوان با همت بيشتر تسريع كرد تا مسئله كندي جبران شود. براي سرعت بخشيدن و رسيدن به اهداف اين سند بايد عرق بيشتري روي كار و توليد داشته باشيم و به هر حال آن فرهنگ اقتصادي كه مردم به دنبال سود باشند يا به دنبال رضايت مشتري و كسب رضاي خدا تفاوت بسيار دارد.
وي تصريح كرد: به نظر ميرسد در طي سه سال اخير فرهنگ اقتصادي رضايت مشتري و كسب رضاي خدا تخريب شده و همه به دنبال سودهاي كوتاه مدت هستند. توليد كننده به دنبال فروش بيشتر است بدون اينكه خود را جاي خريدار قرار دهد. براي اين مسئله بايد تعاليمي در نظر گرفت و در واقع فرهنگسازي صورت گيرد. متاسفانه اين مسئله، خصوصا در زمان تورم خدشهدار شده است.
بغضيان همچنين يادآور شد: به هر صورت بنده زياد اميدوار نيستم كه بتوان به راحتي اين وضعيت را زدود. اين كار بايد از مدارس شروع شود و خود ما نيز بايد به آن باور برسيم و هر كس در كار خود بايد نهايت انصاف را در نظر بگيرد و كاري را كه ميتوان با لبخند پيش برد نبايد با اخم انجام داد، واقعا براي رسيدن به آن اهداف يك انقلاب دروني لازم است.