کد خبر: 645321
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
آقا بالاسرهاي پرسپوليس معرفي شدند!
دنيا حيدري
هيئت مديره پرسپوليس خيلي زود آستين‌هايش را بالا زد و دست به كار شد. انتخاب مديرعامل بلافاصله بعد از معرفي اعضاي هيئت مديره نشان داد، نفرات جديد اهل وقت تلف كردن نيستند! جلسه براي بررسي شرايط تيم و رسيدگي به مسائل مالي و بدهي‌ها حالا هم انتخاب اعضاي كميته فني پرسپوليس را مي‌توان به ليست كارهاي هيئت مديره سرخپوشان طي همين مدت كوتاهي كه روي كار آمده‌اند، اضافه كرد!
 
كميته فني قبل از هر چيز همه را ياد آن كشك معروف علي پروين مي‌اندازد. هر چند كه كشك تعريف او از مدير فني بود اما نقش كميته فني و مديرفني در فوتبال ايران يكي است و اين هم مي‌تواند مانند آن يكي به معناي كشك! باشد. هرچند كه عابديني منكرش مي‌شود! اما از قصه كشك كه بيرون بياييم، كميته فني در فوتبال ايران معنايي جز حاشيه ندارد. كميته‌اي كه تشكيل مي‌شود براي دادن مشاوره به كادر فني و بررسي عملكرد و نتيجه‌گيري آن اما هيچ گاه آب اين كميته با كادر فني خصوصاً سرمربي تيم به يك جو نمي‌رود. خصوصاً كه اگر اين مربي علي دايي باشد كه عادت به مشورت گرفتن از احدي را هم ندارد.
 
تجربه نشان مي‌دهد كميته فني در تيم‌هاي ايراني نه‌تنها كارايي مثبتي ندارد، كه هميشه بهانه‌اي حي و حاضر است براي استارت حاشيه‌اي كه مي‌تواند تيم را به حاشيه بكشاند و اين را تجربه بارها و بارها ثابت كرده است. با اين وجود اما اولين كار هيئت مديره پرسپوليس بعد از انتخاب مديرعامل انتخاب اعضاي كميته فني سرخپوشان است. نشست هيئت مديره باشگاه پرسپوليس در حالي دوشنبه شب برگزار شد كه پس از پايان اين نشست، حميد استيلي سخنگوي هيئت مديره از انتخاب امير عابديني، جعفر كاشاني، حسين عبدي و بيژن ذوالفقارنسب به عنوان اعضاي كميته فني باشگاه پرسپوليس خبر داد. اما اين اتفاق درحالي رخ داد كه امير عابديني و بيژن ذوالفقارنسب اعلام كردند كه از اين انتخاب بي‌خبر بوده و به نوعي بدون هماهنگي قبلي نامشان در اين فهرست قرار گرفته است. ضمن اينكه با توجه به زوج بودن اعضاي كميته فني، هيئت مديره سرخپوشان تصميم گرفتند تا چند روز آينده، فرد پنجمي را نيز براي حضور در اين كميته انتخاب كند.
 
بيژن ذوالفقارنسب در خصوص انتخابش به عنوان يكي از اعضاي جديد كميته فني باشگاه پرسپوليس مي‌گويد: «من الان تهران نيستم و نمي‌توانم در اين خصوص صحبت كنم. اجازه بدهيد چند روز ديگر در اين‌باره صحبت مي‌كنم. البته اين موضوع را تكذيب يا تأييد نمي‌كنم. قبلاً صحبت‌هايي با باشگاه شده بود ولي اين صحبت‌ها نهايي نشد. بايد جلسه‌اي با مدير عامل باشگاه بگذارم و بعد از صحبت با مديرعامل درباره حضورم در كميته فني باشگاه پرسپوليس تصميم‌گيري مي‌كنم. كميته فني بايد واقعي باشد به طوري كه در تصميم‌گيري‌هاي فني دخيل باشد. اگر بدانم تصميم‌گيري‌هايمان مؤثر نخواهد بود مطمئناً از حضور كميته فني انصراف خواهم داد. قبول يا رد اين پيشنهاد هنوز مشخص نيست. بايد بگويم 50 درصد احتمال دارد كه اين پيشنهاد را قبول كنم.»
 
عابديني، مديرعامل اسبق سرخپوشان هم كه يكي از منتقدان حضور رحيمي به عنوان مديرعامل در پرسپوليس بود، از انتخابش به عنوان يكي از اعضاي كميته فني اين تيم ابراز تعجب كرد: «خودم هم شوكه هستم از كاري كه دوستان انجام دادند. واقعاً نمي‌شود چهار نفر آدم را در كنار هم بنشانند و بگويند با هم كار كنيد، بدون اينكه نشستي برگزار شود و بگويند بايد چه كار كنيم و آيا مي‌توانيم با هم كاري را انجام دهيم. به همين دليل از انتخاب باشگاه پرسپوليس شوكه شدم. اما هنوز تصميمي در اين خصوص نگرفتم زيرا اينگونه كمك كردن بايد راهكاري منطقي داشته باشد. بايد ببينم در نشستم با رحيمي چه اتفاقي مي‌افتد تا در خصوص آن صحبت كنم. اما اينكه بخواهيم به پر و پايش بپيچيم، بي‌خردي است و بايد قراردادش به يكي دو سال معطوف نشود و طوري با او رفتار كرد كه هميشه در پرسپوليس بماند. حتي من به مديران جديد پرسپوليس هم توصيه كردم او را حفظ كنند و اگر دايي هم خواست برود، نگذارند.»
 
جعفر كاشاني معتقد است اين كميته مي‌تواند به مديران پرسپوليس در همه جوانب كمك كند تا تيم پرسپوليس به يك باشگاه تبديل شود: « اين كميته‌ در همه جاي دنيا وجود دارد و شرح وظيفه‌اش نظارت بر تيم است. البته كميته‌ فني نه فقط روي فوتبال، بلكه در همه سياست‌هاي باشگاه نظر مي‌دهد. اعضاي كميته‌ با تجربه هستند و با سوابقي كه دارند مي‌توانند در بهبود شرايط پرسپوليس كمك كنند. اما در هيچ جاي دنيا كميته‌ فني در كار كادر فني دخالت نمي‌كند و فقط كار نظارت و مشورت را انجام مي‌دهد. اعضاي اجرايي باشگاه و مربيان هم با توجه به بالا بودن فرهنگ‌شان قطعاً از تجربه ديگران براي رفع چالش‌هاي تيم استفاده خواهند كرد.»
 
حسين عبدي، ديگر عضو معرفي شده اين كميته نيز معتقد است كميته فني مي‌تواند با هدايت و كنترل روند فني تيم به آن كمك كند: «كميته‌ فني بيشترين كمكي كه مي‌تواند به تيم كند در انتخاب بازيكنان پيش از فصل است. نوع نگاه و ديدگاه باشگاه و فلسفه‌اي كه بر اساس آن باشگاه شكل گرفته است از سوي كميته‌ هدايت و كنترل مي‌شود. كميته‌ مستقيماً وارد كار نمي‌شود اما تمام روند فني تيم را كنترل مي‌كند تا با تعاملي كه بين همه اركان باشگاه وجود دارد به راهكارهاي مناسبي دست پيدا كند. اما هميشه اعتقاد داشته‌ام كه دخالت و كمك فاصله‌اي به باريكي يك تار مو دارند. هر كسي كه كار خود را درست انجام دهد، كمك مي‌كند، ولي اگر بحث دخالت در ميان باشد تشنج ايجاد مي‌شود. به جز من ساير اعضا هم فني هستند و هم با تجربه.»
 
كميته فني پرسپوليس معرفي شد. كميته‌اي كه اعضاي آن از انتخابشان خبري نداشتند. اما اين كميته چه بايد بكند. آن هم وقتي سرمربي تيم دايي است. اين مهم‌ترين سؤالي است كه در اين خصوص به ذهن مي‌رسد و دم دست‌ترين جواب اين است كه اين كميته با توجه به تغيير سياست‌هاي باشگاه، بي‌شك اولين نقش كميته فني فيلترينگ است. خصوصاً كه هيئت مديره روي مسائل اخلاقي و عدم استفاده از برخي بازيكناني كه فصل گذشته حاشيه‌هايي را براي تيم به وجود آورده بودند، تأكيد دارند و از سويي نمي‌خواهند مستقيم برابر دايي بايستند و بي‌ترديد اگر اين مسئله از زبان كميته فني بيان شود خيلي بهتر خواهد بود! اما اين اولين وظيفه كميته فني است و بايد ديد وظايف بعدي آنها در ادامه چه خواهد بود؟ كنترل دايي يا وظايفي ديگر كه در ادامه راه تعريف خواهد شد!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار