کد خبر: 614185
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۴
گذر شاخص بورس از نيمه ۶۴ هزار واحد
خوش‌بيني نسبت به برچيده شدن تحريم‌هاي ناعادلانه اعمال شده از سو‌ي غربي‌ها موجب شد معاملات اولين روزكاري بازار سهام پرجنب و جوش آغاز شود.
هادي غلامحسيني

خوش‌بيني نسبت به برچيده شدن تحريم‌هاي ناعادلانه اعمال شده از سو‌ي غربي‌ها موجب شد معاملات اولين روزكاري بازار سهام پرجنب و جوش آغاز شود. اين در حالي بود كه شاخص كل در يك ساعت آغازين رشد هزار واحدي را تجربه كرد و اين نماگر در انتهاي معاملات در بالاترين سطح تاريخي عمر46ساله خود يعني عدد 64هزارو 700واحد جاخوش كرد.

بورس ۳۱۶ هزار ميلياردي شد

به گزارش «جوان» در جريان معاملات روز گذشته فزوني تقاضا نسبت به عرضه سهام به چشم مي‌خورد. همين عامل دستاويزي شد تا ارزش بازار نيز با افزايش قابل توجه به مرز ۳۱۶ هزار ميليارد تومان رسيد. به اعتقاد كارشناسان بازارسهام در روز‌هاي پيش رو موفق به فتح قله‌هاي جديد‌تري خواهد بود چراكه همچون ‌مكنده‌اي قوي در حال جذب سرمايه‌ها مي‌باشد.

بازدهي در مرز70درصد

با گذر شاخص بورس از كانال 64 هزار واحد، بيست و ششمين ركورد‌شكني دماسنج بازار سرمايه به ثبت رسيد و با رشد 2 درصدي شاخص، بازدهي بورس از ابتداي سال تا‌كنون 69 درصد شد. همچنين ارزش معاملات روزگذشته افزايش قابل‌توجهي را تجربه كرد، به طوري كه با جابه‌جايي بيش از 817 ميليون برگ سهم ارزش معاملات به بيش از 307 ميليارد تومان رسيد.

دلايل رشد بازار

‌ افزايش مستمر ميانگين بازدهي بازار، ركود در بازارهاي رقيب همچون دلار، طلا، سكه، مسكن و خودرو، انتظار براي انتشار گزارش‌هاي شش ماهه مثبت از سوي شركت‌هاي حاضر در بورس اوراق بهادار، خوش‌بيني‌هاي ايجاد شده نسبت به برچيده شدن تحريم‌هاي ناعادلانه، خوش‌بيني به افزايش عمق بازار با ورود سهام عدالت به بورس، اتمام سال مالي منتهي به 31 شهريور شركت‌هاي سرمايه‌گذاري و نهادهاي مالي و تسويه خريداران اعتباري در روزهاي پاياني شهريور و كاهش فشار فروش از مهر ماه از جمله دلايل ركورد‌شكني بازار سهام به شمار مي‌آيد.

كاهش قيمت دلار تأثيري بر صادراتي‌ها ندارد

اگرچه اين روزها قيمت دلار با نوسان همراه بوده است و برخي بر اين باورند كه تا مدتي نبايد طرف شركت‌هاي صادرات محور اما حسين خزلي خرازي كارگزار بازار سهام در خصوص تبعات ناشي از افت بهاي ارز در كشور تحت تأثير بهبود روابط سياسي بر شركت‌هاي بورسي صادركننده و درآمدهاي آنها اظهار داشت: به شدت مخالف اين نظريه هستم و اعتقاد دارم كاهش سودآوري براي شركت‌هاي صادركننده مطرح نيست، چراكه شركت‌ها در بودجه رسمي خود دلار را در محدوده 2 هزار و 500 تومان برآورد كرده‌اند و بابت تحقق سود پيش‌بيني شده آنها هيچ گونه نگراني وجود ندارد. چنين تفكري مربوط به تحليلگراني است كه در محاسبات خود دلار را بين 3 تا 3 هزار و 300 تومان در نظر گرفته و بر مبناي آن انتظار ارائه تعديل‌هاي مثبت را از شركت‌ها داشتند. خزلي خرازي ادامه داد: ممكن است با افت بهاي دلار شاهد اعلام تعديل‌هاي مثبت نباشيم اما از طرفي بايد توجه داشت كه تمام شركت‌هاي صادراتي، واردكننده خوراك و قطعات اوليه نيز هستند. آنچنان كه به عنوان مثال معضل جدي پتروشيمي‌ها، واردات كاتاليست بوده و اگر فرآيند واردات آن تسهيل يافته، قيمت دلار در محدوده معقول آن باشد، بانك‌ها توان گشايش LC را داشته باشند و كشتي‌ها بدون مشكل و با در اختيار داشتن بيمه‌هاي مورد نياز اقدام به حمل بار كنند، به طور قطع با رونق فضاي كسب و كار شركت‌ها شرايطي به مراتب بهتر از آن كه در دوران تحريم‌ها و با دلار 4 هزار توماني با آن مواجه بودند، خواهند داشت.

اين كارشناس ارشد بازار سرمايه به مشكلات صادرات شركت‌ها اشاره كرد و بيان داشت: عدم امكان تداوم توليد در برخي شركت‌ها، نبود كشتي براي حمل محصول، تحريم ايران توسط شركت‌هاي بين‌المللي بيمه و از همه مهم‌تر عدم امكان انتقال پول مربوط به فروش محصول از بانك‌هاي خارجي به داخل كشور از جمله مواردي است كه حتي با فروش بر مبناي دلار گران‌تر نيز فايده‌اي براي شركت‌ها ندارد. وي تأكيد كرد: بدين ترتيب برخلاف رفتار برخي از افراد كه با كاهش 50 تا 100 توماني دلار در صف فروش سهام مي‌نشينند و هيچ توجهي به آينده ندارند، سرمايه‌گذار هوشمند كسي است كه اين روزها با ديد ميان‌مدت و بلندمدت اقدام به خريد مي‌كند. خزلي‌خرازي در خصوص اينكه روند فعلي بورس متناسب با واقعيت‌هاي موجود است، گفت: مهم‌ترين سيگنال براي حرفه‌اي‌هاي بازار حجم معاملات است، به طوري كه بالا بودن حجم معاملات از حضور خرد جمعي حكايت دارد اما صف‌هاي سنگين خريد يا فروش سهام نشان‌دهنده بازار يكطرفه است.

اين كارشناس ارشد بازار سرمايه در خاتمه پيش‌بيني خود را پيرامون روند آتي بورس در نيمه دوم امسال چنين عنوان كرد: اگر شرايط و اطلاعات فعلي بدون تغيير باشد، در نيمه دوم امسال بازاري بسيار مثبت را خواهيم داشت و به نظر مي‌رسد طي يك هفته آتي شاخص به كانال 70 هزار واحدي صعود مي‌كند.

لغو تحريم سوئيفت تأثيري بر سودآوري بانك‌ها ندارد

از سوي ديگر يك كارشناس بازار سرمايه در گفت‌وگو با فارس با اشاره به رشد شاخص بورس در سايه ركود ديگر بازارها گفت: با توجه به روند طي شده بورس حبابي نيست.

كامران صديقيان افزود:رشد بيش از 1200 واحد تنها دليل سياسي داشت و تحليل‌ها نشان مي‌دهد اين روند تا پايان سال همچنان مثبت باشد.

صديقيان كامل شدن سيكل عملياتي بانك‌ها را مهم‌ترين تأثير رفع تحريم سوئيفت عنوان كرد و افزود: با برداشته شدن اين تحريم‌ها، تأثير زيادي در روند سودآوري بانك‌ها در حد بالا نخواهد داشت. اين كارشناس بازار سرمايه با بيان اينكه بانك‌ها بيشتر از طريق افزايش سرمايه و تجديد ارزيابي دارايي‌هاي خود تأثير مي‌پذيرند، تأكيد كرد: به عنوان مثال بانك صادرات و تجارت با توجه به تجديد ارزيابي دارايي‌ها و بانك انصار با افزايش سرمايه با اقبال خوب سهامداران مواجه شده است.

نگاهي به گروه‌ها

روزگذشته نمادهايي همچون صنعتي و معدني چادرملو، سرمايه‌گذاري غدير، بانك پارسيان، مديريت پروژه‌هاي نيروگاهي، بانك ملت، پالايش نفت اصفهان و پالايش نفت بندرعباس بيشترين تأثير مثبت بر شاخص را گذاشتند.

در ميان گروه‌ها، صنعت پتروشيمي توانست معاملات بسيار خوبي را از خود به جاي بگذارد. در اين گروه «جم» با حجم معاملاتي بيش از 18ميليون سهم بيشترين ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و «فارس» با بيشترين صف خريداران در حداكثر قيمت‌هاي روزانه به كار خود پايان داد. فعالان بازار سرمايه معتقدند احتمال ثبات نرخ ارز در محدوده 2 هزار و900 تومان و همچنين برداشته شدن تدريجي موانع صادراتي براي اين گروه، مي‌تواند از جمله دلايل محكم براي اقبال به سمت پتروشيمي‌ها باشد. چراكه در صورت رشد صادرات و رفع تحريم‌ها، شركت‌هاي مذكور مي‌توانند با ظرفيت‌هاي بالاتري به توليد بپردازند.

در ميان بانكي‌ها نيز شاهد معاملاتي پرحجم بوديم و همگي در درصدهاي مثبت مورد داد و ستد قرار گرفتند. در اين گروه بانك صادرات با توجه به تأييد خبر افزايش سرمايه آن مورد اقبال بيشتر سرمايه‌گذاران قرار گرفت و با حجم معاملاتي بالاي 86 ميليون سهم همچنان با تقاضاي ميليوني خريداران رو‌به‌رو بود. در ميان اخبار بانكي، شبكه مالي سوئيفت تلاش‌هايي براي لغو تحريم خدمات خود عليه ايران آغاز كرده به گونه‌اي كه به صورت رسمي خواستار لغو تحريم‌هاي مالي عليه ايران و از سرگيري تعاملات مالي ميان بانك‌هاي ايراني و ديگر كشورهاي جهان شده است. چرخ سهام فعال در صنعت خودرو هم همانند روزهاي گذشته همچنان پرقدرت چرخيد به طوري كه طي معاملات «خودرو» با ارزش معاملات بيش از يك ميليارد توماني خود همچنان ميزبان تقاضاي 30 ميليون سهمي خريداران بود و در نماد «خساپا» نيز خريد و فروش بيش از 30 ميليون سهم نتوانست عطش اهالي تالار براي تملك سهام اين شركت را خاموش كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار