روزنامه خراسان نوشت: حضور سلحشور در حرم مطهر امام رضا (ع) فرصتی بود تا چند دقیقهای را با او همکلام شویم و درباره موضوعاتی هم چون جای خالی فرهنگ رضوی در سینمای ایران و دلیل توجه نکردن سینماگران به تولید فیلم و سریال درباره امام رضا (ع) گفتوگو کنیم.
البته این گفتوگوی ما نیز از اظهارنظرهای سلحشور درباره سینمای ایران و ماهیت آن بینصیب نماند! ضمن اینکه این کارگردان سینما و تلویزیون ایران در صحبتهایش خبری را هم اعلام میکند: «تولید مجموعه داستانهای معجزات امام رضا (ع) به زودی آغاز میشود.»
به هر روی سلحشور در این گفتوگو مهمترین عامل خالی بودن جای فرهنگ رضوی در سینمای ایران را ماهیت غیراسلامی سینما میداند و با تاکید خاصی میگوید: «سینمای ما با امام رضا (ع) و معنویت دشمنی دارد.»
سینمای ایران، الحادی است!
در ابتدای این گفتوگو از فرج ا... سلحشور سوال میکنم که چرا سینماگران کمتر به تولید فیلم و یا مجموعههای تلویزیونی متناسب با فرهنگ رضوی میپردازند؟ او در پاسخ به این سوال با اظهاراتی تند به استقبال سینمای ایران میرود: «مشکل اینجاست که ماهیت سینمای دنیا و از جمله سینمای ما اسلامی نیست؛ ما جزئی از سینمای دنیا هستیم و به نظر من سینمای ایران، سینمای الحاد است پس چه طور انتظار دارید به معنویت و آقا امام رضا (ع) بپردازد؟»
از او میپرسم که اگر سینمای ایران طوری است که او میگوید آیا نباید معنویت را وارد آن کرد؟ سلحشور میگوید: چه کسی باید معنویت را وارد سینمای ایران کند؟ سینماگران؟ آیا شما مبارزه با قاچاق را به یک قاچاقچی واگذار میکنی که انتظار داری سینماگران معنویت را وارد سینمای ایران کنند؟
سینمای ایران دشمن امام رضا (ع) و معنویت است
این کارگردان سینماو تلویزیون در ادامه به فعالیتهایی که در زمینه تولید فیلمهایی با مضمون مذهبی انجام داده است اشاره میکند و یادآور میشود: تا جایی که در توان داشتیم در این زمینه تلاش کردهایم و حتی در بحث معارف رضوی نیز مذاکراتی داشتیم و یک سری فعالیتها درباره موضوع امام رضا (ع) و معجزات و اتفاقاتی که برای زائران این حضرت رخ داده انجام دادهایم که به زودی تولید آن آغاز میشود. اما یک نفر نمیتواند از پس همه کارها برآید بلکه باید مجموعه سینمایی ما اصلاح شود.
سلحشور مدعی است که «سینما در تضاد با معارف رضوی است» و «سینمای ایران دشمن امام رضا (ع) و معنویت است»: «سینمای ما امام رضا (ع) را قبول ندارد؛ امام رضا (ع) نماینده معنویت است درحالی که سینما نماینده مادیات، نفسانیات و مظاهر دنیایی است بنابراین قرار دادن این دو کنار هم جور در نمیآید.»
کارگردان مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» سپس تاکید میکند که اگر سینماگر با این تفکر موجود به سراغ تولید فیلمهایی متناسب با معارف رضوی برود بیشک به دید برخیها از قانون سینما تخلف کرده است!
اول باید مبانی سینما را اسلامی کنیم
از سلحشور میپرسم که بر اساس اظهارنظرهای شما آیا راهی برای پرداختن به معارف رضوی در سینمای ایران وجود ندارد؟ که پاسخ میدهد: اول باید مبانی سینما درست شود آن هم طبق اصول اسلامی مثل بانکداری اسلامی و یا دانشگاه اسلامی؛ در این صورت سینماگر اسلامی تربیت خواهد شد و در خدمت آقا امام رضا (ع) و ساخت فیلمهای ولایی نیز قرار خواهد گرفت.
سلحشور در پایان این گفتوگو جملهای را برای چندمین بار تکرار و بر آن تاکید میکند: «ابتدا باید سعی کنیم که مبانی سینمای ما اسلامی شود آن وقت انتظار داشته باشیم که معارف رضوی در این سینما حضور داشته باشد.»