کد خبر: 1293024
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۰
معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه، با اشاره به پیگیری موضوع‌هایی همچون تحریم‌های یک‌جانبه و انتقال محکومان و استرداد مجرمان در اجلاس شانگهای، گفت: پیشنهادات رئیس قوه قضاییه در اجلاس شانگهای در موضوع مبارزه با تروریسم مبنای پیگیری‌های بعدی کشور در این زمینه خواهد بود.

جوان آنلاین: «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه گفت: سفر هیات قضایی ایران به چین به دلیل حضور همه روسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان شانگهای از اهمیت زیادی برخوردار است.

مگزارش ایسنا، عاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه با اشاره به دیدار‌های رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از همتایان خود گفت: در این اجلاس دو دستور کار تعمیق و توسعه همکاری بین کشور‌های عضو شانگهای و مقابله با تروریسم مورد بررسی قرار خواهد گرفت که وزارت امور خارجه این موضوع‌ها را در آینده پیگیری خواهد کرد.

غریب‌آبادی ادامه داد: برخی از کشور‌ها از پدیده تروریسم رنج می‌برند، موضوع مبارزه مشترک با این پدیده بسیار کلیدی است و رئیس قوه قضاییه در این اجلاس پیشنهاداتی را طرح خواهد کرد که مبنای پیگیری‌های بعدی کشور در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: موضوع بعدی که در این اجلاس در دستور کار قرار دارد، پیگیری مباحث حقوقی مربوط به تحریم‌های یک‌جانبه است؛ برخی از کشور‌های حاضر در اجلاس تحت تحریم‌های یک‌جانبه، ظالمانه و غیرقانونی هستند؛ دستگاه‌های قضایی کشور‌ها نقش مهمی در پیگیری‌های حقوقی و قضایی جهت پاسخگو کردن کشور‌های اعمال‌کننده تحریم دارند که این موضوع نیز در دستورکار هیئت قضایی ایران قرار دارد که به‌صورت منسجم‌تر و چندجانبه این موضوع را پیگیری و به بحث بگذارد.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه بیان کرد: موضوع مهم دیگری که در این اجلاس پیگیری می‌شود، تسریع در انتقال محکومان و استراداد مجرمان است؛ حداقل کشور‌های عضو این سازمان باید برای مقابله با مجرمان فراری که به قلمرو کشور آنها وارد می‌شوند، همکاری خوبی داشته باشند که این موضوع نیز در جریان این نشست و هم ملاقات‌های رئیس قوه قضاییه پیگیری می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که رئیس قوه قضاییه ایران در این نشست مطرح خواهد کرد، بحث رسیدگی به اختلافات تجاری از طریق تشکیل سازوکار‌های مختلف برای حل و فصل اختلافات است؛ تجار، شرکت‌ها و بخش خصوصی کشور‌های عضو همکاری‌های شانگهای با هم ارتباطات نزدیکی دارند که ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوند، نظام قضایی می‌تواند با تشکیل شعب ویژه و تخصصی به تسهیل روابط تجاری کمک کند.

وی گفت: قوه قضاییه ایران در گذشته سازوکار‌هایی در این زمینه با کشور‌های دیگری مانند عراق داشته و نفع آن به مردم و شرکت‌های دو کشور بازگشته است.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه افزود: نکته مهم در این زمینه بحث چندجانبه گرایی است؛ ما چندجانبه‌گرایی را فقط در حوزه سیاسی تعریف نمی‌کنیم و بر همین اساس هم در حوزه شانگهای و هم در حوزه بریکس، جمهوری اسلامی ایران تاکید زیادی بر ایجاد و توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی بین کشور‌ها دارد و ایران در پیشانی این کار قرار دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار