کد خبر: 1292865
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد
در جنوب دریای مکران و خلیج‌فارس مطالعات گسترده‌ای در حاشیه خلیج‌فارس انجام شده است و وظیفه خود می‌دانیم مطالعات را ادامه دهیم. 
سیدمرتضی ذاکر

جوان آنلاین: رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با تأکید بر اینکه ما فقط کاوش‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی را منتشر نمی‌کنیم، گفت: اولویت ما برای اقدامات پژوهشی و باستان‌شناختی شمال خلیج‌فارس و دریای مکران است. 
به گزارش «جوان»، محمدابراهیم زارعی در نشست خبری که در سالن جلسات پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، اظهار داشت: در جنوب دریای مکران و خلیج‌فارس مطالعات گسترده‌ای در حاشیه خلیج‌فارس انجام شده است و وظیفه خود می‌دانیم مطالعات را ادامه دهیم. 
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه افزود: پیش‌نویس طرح کاوش در بافت تاریخی شیراز در گذشته انجام شده است، اما برخی بدون اطلاع پژوهشگاه آن را دستکاری کرده‌اند. آن پیش‌نویس از نظر ما ارزشی ندارد و رئیس دانشگاه هنر شیراز مسئولیتی در حوزه باستان‌شناسی ندارد. دو نفر از همکاران ما سه روز آنجا بودند. آثار کشف شده مربوط به دوره پهلوی دوم است، تازه امروز به آثار دوره قاجار رسیده‌اند. اشیایی که پیدا شده باید مطالعه شود. 
زارعی با بیان اینکه تفاهمنامه‌های زیادی با ۲۵استان بسته شده تا ادغام مأموریتی انجام شود، گفت: گزارشی را که تهیه شده بود پیگیری کردیم و مقداری در ارجاعات آن اشکالات اساسی داشت. به دلایل مختلف شاید به بخشی از اهداف نرسیم. وی ادامه داد: تفاهمنامه نهایی با سازمان نقشه برداری منعقد شده آنها متخصصان خوبی دارند. استفاده بی‌رویه از سفره‌های آب‌های زیرزمینی باعث فرونشست شده است. بار‌ها این موضوع را عنوان کردیم و گفتیم نباید اجازه حفر چاه داده شود. 
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری درباره انجام نشدن کاوش‌های باستانی در یزد گفت: کاوش‌های باستانی در یزد در دستور کار ما قرار دارد. البته بخش عمده‌ای از تاریخ در خانه‌های این شهر است. بعضی از افراد تصور می‌کنند در برخی مناطق گنج وجود دارد، ما هیچ مجوزی برای کاوش‌های دولتی نمی‌دهیم. 

 تأکید بر آموزش میراثی در مدارس و دانشگاه‌ها
وی درباره گورستان زیرین گفت: پایگاه‌های میراث فرهنگی زیر نظر وزارت هستند. آنجا باید احیا شود و بعد از برقراری امنیت اجاره ورود و گردشگر به آنجا داده شود. با شهرداری باید همکاری کنیم و تفاهم‌نامه داشته باشیم. 
زارعی گفت: برای بالا بردن سواد میراثی باید آموزش پایه‌ای در مدارس داده می‌شود. تفاهمنامه‌ای با وزارت آموزش و پرورش داریم باید حتی به دانشگاهیان هم آموزش میراثی داده شود. ما باید رویداد‌هایی را برگزار کنیم تا مردم با میراث فرهنگی بیشتر آشنا شوند. صداوسیما بسیار نقش‌آفرین است، حتی استفاده از برخی واژگان باید به درستی انجام شود. رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: در حوزه همکاری بین‌المللی مراکز ایران‌شناسی در برخی از کشور‌ها وجود دارد، به دنبال این هستیم تا همکاری‌های مشترک را احیا کنیم؛ البته مشروط به اینکه آنها به کشور ما علاقه‌مند باشند. 
زارعی خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه می‌توانند در کمک به شناخت میراث فرهنگی و حساس کردن مردم نسبت به مواریث مردم نقش‌آفرین باشند. توقع داریم که با کمک شما بتوانیم نقش مؤثرتری در معرفی، شناخت و حفاظت از میراث فرهنگی داشته باشیم. 
وی ادامه داد: یکی از اهداف من این است که پژوهشگاه را به جایگاه اصلی خودش بازگردانم. خوشبختانه در این زمینه وزیر میراث فرهنگی و گردشگری حامی ماست. حفظ میراث طبیعی و فرهنگی برای ما مهم و ثروت ماست. مجله تخصصی «دانش حفاظت و مرمت» از مهم‌ترین نشریات تخصصی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی پژوهشگاه نیز پس از پنج سال وقفه با تلاش مدیران، اعضای هیئت علمی و کارشناسان این پژوهشکده دوباره از سر گرفته شد. 
زارعی به کاوش‌های باستان‌شناسی نیز اشاره کرد و گفت: ما فقط کاوش‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی را منتشر نمی‌کنیم، بلکه پژوهشگاه شامل بخش‌های گوناگونی مثل پژوهشکده مردم‌شناسی، حفاظت و مرمت، ابنیه و بافت‌های تاریخی، کتیبه‌ها و متون، گروه گردشگری و گروه میراث طبیعی است و همه فعالیت‌های پژوهشگاه را که قابلیت انتشار داشته باشند، منتشر می‌کنیم. امیدوارم امسال در نمایشگاه کتاب بتوانیم دستاورد‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را ارائه دهیم تا پژوهشگران تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران بیشتر با کتاب‌های این حوزه آشنا شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار