جوان آنلاین: رئیس رسانه ملی از پشتصحنه برنامههای «دو نقطه» و «۱۰۰۱» دیدار کرد.
به گزارش «جوان»، در این دیدار جبلی از بخشهای مختلف استودیوی بزرگ برنامه «۱۰۰۱» بازدید کرد و به عوامل آن خداقوت گفت. وی در نشست با دستاندرکاران این برنامه تلویزیونی، ضمن تشکر از تهیهکننده، گروه هنری و اعضای اتاق فکر، بر ضرورت توجه به هویت ملی و عدالت در پوشش رسانهای تأکید کرد و «۱۰۰۱» را نمونهای موفق از ترکیب سرگرمی با این مؤلفهها دانست. رئیس صداوسیما با تشریح شرایط ویژه برنامهسازی در رسانه ملی، «۱۰۰۱» را تجربهای موفق و قابلتوجه عنوان کرد و گفت: امروز ذائقه مصرف رسانهای مخاطبان در سراسر جهان به سرعت در حال تغییر است و فضای مجازی، همزمان فرصت و چالشی جدی برای رسانههای سنتی مانند تلویزیون ایجاد کردهاست. چالشهای معیشتی و اقتصادی در جامعه، در کنار تغییر الگوی مصرف رسانهای، از دیگر عوامل دشواری تولید محتوای جذاب و سرگرمکننده است. جبلی دستور کار پیشروی رسانه ملی را رویکرد تحولی این دستگاه فرهنگی بر پایه هویتمحوری و عدالتگستری عنوان کرد و افزود: تحول در رسانه ملی با تکیه بر هویت بومی و نمایش تنوع فرهنگی ایران ممکن است. رسانه ملی باید با محوریت هویت و عدالت، تصویری فراگیر از تمامی اقوام و فرهنگهای ایرانی ارائه دهد، اما جهانیشدن و امپراتوری رسانهای کشورهای سلطهگر، هویت فرهنگی ما را تهدید میکند که گریزی از مقابله با این چالش نیست. وی با تأکید بر تفاوت مخاطبان امروز با دهههای گذشته، گفت: افزون بر این چالشها، جلب رضایت مخاطب کنونی، نیازمند خلاقیت و نوآوری است. برنامه «۱۰۰۱» توانسته است با ترکیب هنر، سرگرمی و پیامهای هویتی، گامهای مؤثری بردارد و در مقابله با چالشهای ذکرشده، تا حدود زیادی سربلند باشد. رئیس رسانه ملی از استقبال گسترده از این برنامه در فضای مجازی و سکوهایی مانند تلوبیون خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تداوم این روند، شاهد رکوردهای جدیدی در فصلهای آینده باشد. جبلی همچنین با اشاره به شخصیتهای محبوبی مانند جنابخان، بر ضرورت حفظ ویژندهای صداوسیما تأکید کرد و گفت: خلاقیت و پیگیری آقای بحرانی و اعتماد و شجاعت رسانه ملی سبب شد شخصیت جنابخان به حضور و حیات خود ادامه دهد و همچنان با چند نسل همراه شود.
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی نیز بیان کرد: این برنامه ثابت کرده مأموریتهای قرارگاهی، آوردگاهی و دانشگاهی رسانه ملی بهخوبی میتوانند با مأموریت آسایشگاهی آن ممزوج شوند. کارهایی مثل «۱۰۰۱» نشان داد که میتوان مردم را سرگرم کرد و در عین حال، حرفی برای گفتن داشت، آموزش داد، پویشهای اجتماعی راه انداخت، قهرمانان را به مخاطبان یادآوری کرد. این برنامه را میتوان نمونهای از طرح و اجرای درست دانست که در مسیر سند تحول رسانه ملی حرکت میکند.
تلفیق آموزش و سرگرمی در دو نقطه
جبلی همچنین در بازدید از مجموعه برنامه «دو نقطه»، ضمن قدردانی از دستاندرکاران برنامه مطرح کرد: «دو نقطه» که با تمرکز بر زبان فارسی و تقویت استعداد نوجوانان و بزرگسالان در حوزه ادبیات فارسی روانه آنتن میشود، یکی از تولیدات خلاقانه و منحصربهفرد در زمینه ترویج زبان فارسی با قالبی جذاب در فضای درس و مدرسه است. جبلی گفت: مسابقه «دو نقطه»، نمونه موفق تلفیق آموزش و سرگرمی است که توانسته در مدت کوتاه، مخاطبان وفاداری بیابد. این برنامه، در هفتههای گذشته با وجود پخش همزمان با برنامههای پرمخاطب دیگر شبکهها، توانسته است جایگاه خود را در میان بینندگان نوجوان تثبیت کند. وی با اشاره به اینکه «دونقطه» توسط یک معلم طراحی شدهاست، افزود: ایدهپردازی این برنامه توسط یکی از فرهنگیان، نشاندهنده ظرفیت بالای جامعه معلمان در تولید محتوای آموزشی جذاب است. جبلی در پایان با تأکید بر رسالتهای شبکه ۲ سیما در سپهر رسانهای کشور، بر لزوم حمایت از تولید و میزبانی چنین برنامههایی که با سرفصلهای سند تحول در خصوص ترویج و پاسداری از زبان فارسی همسو هستند، تأکید کرد.