کد خبر: 1256211
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰

اسرائیل از سرزمینی که ادعا می‌شد به دلیل داشتن قوی‌ترین ارتش خاورمیانه، مکانی امن و زیبا برای زندگی صهیونیست‌هاست، بعد از ۷ اکتبر به سرزمینی تبدیل شد که دیگر جای زندگی نیست. 
به گزارش فارس، یک سال پیش در چنین روزی عملیات طوفان‌الاقصی از سوی نیرو‌های مردمی حماس علیه اشغالگران صهیونیست انجام شد. تحلیلگران امنیتی ۷ اکتبر را روز شکست اسرائیل می‌دانند؛ شکستی که دیگر قابل جبران نیست، اما چرا؟


 شکست اطلاعاتی اسرائیل 
نوار غزه ۳۶۳ کیلومترمربع است، یعنی نصف شهر تهران. غزه از شمال و شرق از طرف ارتش اسرائیل و از جنوب از سوی ارتش مصر مسدود شده است. غرب غزه دریای مدیترانه قرار دارد که نیرو‌های دریایی رژیم‌صهیونیستی در آن مستقرند. 
علاوه بر وضعیت پیچیده امنیتی غزه، رژیم‌صهیونیستی از سیستم‌های اطلاعات و امنیتی بسیار پیچیده‌ای بهره می‌برد که شرح کامل آن‌ها نیاز به نگارش مقاله دارد. موساد تنها یکی از این نهادهاست. یگان ۸۲۰۰ اسرائیل، یگانی است که نتانیاهو NSA را با آن مقایسه می‌کرد. NSA یا همان آژانس امنیت ملی امریکا، یکی از پیشرفته‌ترین نهاد‌های اطلاعاتی جهان است. 
نیرو‌های مردمی حماس در چنین شرایطی توانستند عملیات طوفان‌الاقصی را طراحی و هماهنگ کنند، بدون آنکه سیستم‌های اطلاعاتی اسرائیل از آن بویی ببرند. علاوه بر طراحی، طوفان‌الاقصی در اجرا هم بی‌نظیر و موفق بود. نیرو‌های مردمی حماس توانستند تنها با چند سلاح سبک به سرزمین‌های اشغالی نفوذ کنند، تعدادی از صهیونیست‌ها را به هلاکت برسانند و بخشی از آن‌ها را اسیر کنند. این موضوع در تاریخ اسرائیل بی‌سابقه بود. 
«یائیر لاپید» نخست‌وزیر پیشین رژیم‌صهیونیستی دراین‌باره گفت: «۷ اکتبر وحشتناک‌ترین روزی بود که یهودیان از زمان هولوکاست پشت سر گذاشته‌اند. در زیرزمین خانه‌ام نشسته بودم. بیرون راکت‌ها در حال انفجار بودند.»


 آوارگی صهیونیست‌ها از ۸ اکتبر
از فردای عملیات طوفان‌الاقصی، یعنی از ۸ اکتبر، حزب‌الله لبنان در حمایت از مردم فلسطین، به مقابله با رژیم‌صهیونیستی پرداخت. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل «در پی حملات حزب‌الله و حماس، حدود ۲۰۰ هزار اسرائیلی از منطقه شمالی (هم‌مرز با لبنان) آواره شدند. از ۸ اکتبر نیرو‌های حزب‌الله تقریباً هر روز به جوامع اسرائیلی و پست‌های نظامی حمله می‌کنند.»
یورونیوز در خصوص آوارگان اسرائیل از منطقه شمالی نوشت: «امید به بازگشت، به امید به زنده ماندن بدل شده است.»


 شکست سیستم‌های پدافندی اسرائیل
در این بین عملیات وعده صادق ۲ از سوی ایران انجام شد. در این عملیات موشک‌های بالستیک ایران با موفقیت ۹۰ درصدی به اهداف تعیین‌شده اصابت کرد. اسرائیل مدعی است پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین سامانه‌های پدافندی جهان را دارد و با کمک امریکا، به یک سرزمین نفوذناپذیر تبدیل شده است. در زمان عملیات ایران، چندین لایه پدافندی در حال تلاش برای رهگیری موشک‌ها بود. اگر بخواهیم این لایه‌ها را صرفاً نام ببریم، عبارتند از: «سامانه برد بلند پیکان ۲ و ۳ برای موشک‌های بالستیک با برد حدود ۲ هزارو ۵۰۰ کیلومتر، سامانه میان برد فلاخن داوود برای رهگیری پرتابه‌ها با برد متوسط تا ۳۰۰ کیلومتر، سامانه هوشمند و برد کوتاه گنبد آهنین برای رهگیری راکت‌ها و کروز‌ها تا برد ۷۰ کیلومتر، پرواز جنگنده‌های رهگیری ۳۵- F و ۱۵- F، نیروی دریایی اسرائیل در مدیترانه و ناوگروه‌های امریکا برای رهگیری.»
علاوه بر این‌ها ممکن است نیرو‌های انگلیس و جنگنده‌های امریکایی نیز در رهگیری موشک‌های ایران نقش داشته باشند، با این حال موشک‌های ایران به راحتی از تمام این لایه‌های پدافندی عبور و به اهداف اصابت کرده‌اند. 
روزنامه بریتانیایی گاردین می‌گوید: «اسرائیل آسیب‌پذیرتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. حملات اگر علیه شهری مانند تل‌آویو انجام شود یا به سمت اهداف باارزش دیگری مانند پالایشگاه‌های نفت در نزدیکی حیفا باشد، می‌تواند اثرات مرگباری داشته باشد. واقعیت اساسی این است که ایران ثابت کرده است می‌تواند اسرائیل را با قدرت هدف قرار دهد.»
نتانیاهو که همواره سعی می‌کند ضربه‌های جبهه مقاومت را کوچک‌نمایی کند، عملیات موشکی ایران را بزرگ‌ترین عملیات موشکی توصیف می‌کند که صد‌ها موشک به اسرائیل زده است. 


 شکست دکترین نظامی بنیانگذار رژیم‌صهیونیستی
«بن گوریون» بنیانگذار رژیم‌صهیونیستی، مبدع یک دکترین نظامی برای اسرائیل بود که چهار رکن اصلی داشت. این چهار اصل عبارتند از: اصل اول مربوط به بازدارندگی بود. به این‌گونه که قدرت اسرائیل باید به نقطه‌‎ای برسد که حتی فکر حمله به رژیم‌صهیونیستی نیز به سر دشمنان خطور نکند. اسرائیل فاقد عمق استراتژیک است، به همین دلیل هر اقدام تاکتیکی در اراضی اشغالی می‌تواند به یک شکست استراتژیک برای اسرائیل تبدیل شود. بر همین اساس، اسرائیل طبق اصل دوم برای جبران این خلأ باید برتری اطلاعاتی نسبت به حریفان خود داشته باشد. اصل سوم انتقال منطقه نبرد به قلمرو دشمن و اصل چهارم دفاع از شهروندان اشغالگر خود در مقابل حملات هوایی مربوط بود.»
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۷ اکتبر ۲۰۲۴، تمامی این اصول نقض شد.

برچسب ها: اسرائیل ، جنگ غزه ، فلسطین
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار