کد خبر: 1253812
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
باید از مقام‌های ارشد امریکایی پرسید رژیم‌صهیونیستی که به بهانه دفاع خود به کشتار بی‌سابقه مردم نوار غزه پرداخته و در این زمینه از حمایت کامل دولت بایدن و کنگره ایالات متحده نیز برخوردار است، باید چه جنایتی علیه فلسطینی‌ها صورت دهد تا مصداق جنایت جنگی و نسل‌کشی محسوب شود
 دکتر سیدرضا میرطاهر

جوان آنلاین: در دوازدهمین ماه جنگ غزه و وجود شواهد بی‌شمار در زمینه نسل‌کشی مردم مظلوم غزه به دست رژیم‌صهیونیستی که حالا لبنان نیز به آن اضافه شده است، ایالات متحده به عنوان متحد اسراتژیک این رژیم همچنان بر تسلیح تل‌آویو تأکید ورزیده و محموله‌های عظیم حاوی مهمات و بمب‌های بسیار قدرتمند را برای کشتار مردم مظلوم غزه برای رژیم‌صهیونیستی ارسال می‌کند. حمایت بی‌چون و چرای کاخ‌سفید از تل‌آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم‌صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه‌اش به خصوص نسل‌کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است. چند هفته قبل، گروهی از نمایندگان سازمان‌های حقوق بشری، دیپلمات‌های سابق و فعالان با تهیه گزارش‌هایی از دادگاه فدرال امریکا خواستند پرونده‌ای را که دولت جو بایدن به همدستی در نسل‌کشی در غزه متهم می‌کند، بازنگری کند. در گزارش تهیه شده تحلیلگر حقوقی این پرونده چنین استدلال می‌شود که دادگاه باید تصمیم خود را در خودداری از ارزیابی اقدام رئیس‌جمهوری امریکا در نقض قانون در سیاست خارجی بازنگری کند. دیپلمات‌ها و مقامات سابق اطلاعاتی چنین استدلال کردند که تصمیم دادگاه اهمیت زیادی دارد و به کنگره و نظام قضایی، حاکمیت قانون و اعتبار امریکا در جهان لطمه وارد می‌کند. دادگاه فدرال اوکلاند در کالیفرنیا در فوریه ۲۰۲۴ شکایتی را که در آن دولت بایدن به ناکامی در جلوگیری از نسل‌کشی در غزه متهم می‌شد، رد کرد با این بهانه که دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد. 


 انکار نسل‌کشی
مقامات ارشد دولت بایدن بار‌ها منکر وقوع نسل‌کشی فلسطینی‌ها در جریان جنگ غزه از سوی رژیم‌صهیونیستی شده‌اند؛ از جمله جیک سالیوان مشاور امنیت ملی به رغم شهادت ۴۱هزار فلسطینی در غزه ادعا کرد که دولت بایدن کشتار فلسطینیان در غزه را از سوی اسرائیل نسل‌کشی نمی‌داند. سالیوان اواسط مه ۲۰۲۴ در کاخ سفید با تأکید بر اینکه ایالات متحده می‌خواهد شاهد شکست حماس باشد، گفت: «ما باور نداریم آنچه در غزه اتفاق می‌افتد یک نسل‌کشی است. ما قاطعانه این گزاره را رد کرده‌ایم.» باید از این مقامات ارشد امریکایی پرسید رژیم‌صهیونیستی که به بهانه دفاع خود به کشتار بی‌سابقه مردم نوار غزه پرداخته و در این زمینه از حمایت کامل دولت بایدن و کنگره ایالات متحده نیز برخوردار است، باید چه جنایتی علیه فلسطینی‌ها صورت دهد تا مصداق جنایت جنگی و نسل‌کشی محسوب شود. 
مسئله مهم این است که دولت امریکا نه فقط نسل‌کشی فلسطینی‌ها را انکار می‌کند، بلکه تلاش عامدانه‌ای برای نادیده گرفتن جنایاتی که رژیم‌صهیونیستی علیه اتباع امریکایی در سرزمین‌های اشغالی مرتکب شده است نیز صورت می‌دهد. مثال بارز این، قتل فجیع راشل کوری فعال حقوق بشری امریکایی به دست نظامیان اسرائیلی در کرانه باختری است. راشل آلن کوری شهروند امریکایی روز ۱۶ مارس ۲۰۰۳ در سن ۲۳ سالگی در حالی که به سیاست اسرائیل در تخریب منازل فلسطینی در باریکه غزه اعتراض می‌کرد از سوی بلدوزر رژیم‌صهیونیستی زیر گرفته و کشته شد. دعوای حقوقی در مورد قتل راشل کوری علیه دولت اسرائیل حالا عمری ۲۱ ساله دارد. خانواده او در سال ۲۰۰۵ یک شکایت مدنی علیه اسرائیل تنظیم کردند و مسئولیت مرگ را به عهده دولت اسرائیل گذاشتند، آن‌ها برای مرگ او غرامت خواستند، اما تنها «یک دلار.» دادگاهی در فلسطین اشغالی که به این شکایت رسیدگی می‌کرد در سال ۲۰۱۲ حکم داد که دولت اسرائیل در مرگ او مسئولیتی ندارد، عفو بین‌الملل و سازمان‌های حقوق بشری دیگری که در مورد فلسطین کار می‌کنند، حکم این دادگاه را به شدت محکوم کردند. با وجود بی‌توجهی دستگاه قضایی رژیم‌صهیونیستی به دادخواست والدین راشل‌کوری، دولت امریکا هیچ واکنشی به این مسئله نشان نداد، در حالی که حمایت از حقوق راشل‌کوری و خانواده‌اش جزو وظایف دولت واشنگتن است و این نشان از هماهنگی سیاست خارجی امریکا و اسرائیل است، به نحوی که از احقاق حقوق حقه شهروندان خود در اسرائیل صرف‌نظر می‌کند. 
این آخرین جنایت اسرائیل علیه امریکایی‌های حامی فلسطینی‌ها نبود. ارتش رژیم‌صهیونیستی زیر سایه مصونیت از مجازاتی که حامیانش برای آن قائل هستند، دست به کشتار شهروندان خارجی حامی فلسطین به ویژه امریکایی‌ها می‌زند. در اقدامی جدید عایشه نور ازگی ایگی، شهروند ۲۶ ساله امریکایی ترک‌تبار روز جمعه ۶ سپتامبر ۲۰۲۴ هدف تیراندازی نظامیان صهیونیست در کرانه باختری قرار گرفت و کشته شد. «ازگی ایگی» به عنوان یک فعال حقوق بشر، سه‌شنبه ۳ سپتامبر به صورت داوطلبانه وارد کرانه باختری شد تا به عنوان بخشی از کمپین حفاظت از کشاورزان فلسطینی در برابر خشونت‌های شهرک‌نشینان فعالیت کند، اما به ضرب گلوله مستقیم به سرش در شهر بیتا کرانه باختری کشته شد. 

 واکنش دوگانه دولت بایدن
دولت بایدن به غم‌انگیز خواندن حادثه کشته‌شدن عایشه‌نور ازگی ایگی بسنده کرد و از مقصر خواندن رژیم‌صهیونیستی یا محکوم‌کردن اقدام نظامیان صهیونیست خودداری کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا مدعی شد که اولویت در این موضوع با جمع‌آوری اخبار و اطلاعات است و هر اقدامی که واشنگتن انجام دهد باید براساس واقعیت‌ها باشد. این ادعای سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در حالی مطرح می‌شود که واشنگتن پیشتر در قبال کشته‌شدن راشل کوری، فعال امریکایی حامی فلسطین و شیرین ابوعاقله، خبرنگار امریکایی فلسطینی‌تبار به دست نظامیان صهیونیست اقدام مؤثری انجام نداد. 
به نظر می‌رسد موضع‌گیری‌های ظاهری بایدن و بلینکن صرفاً در راستای ژست دفاع از شهروندان امریکایی با هدف کاستن از انتقادات فزاینده از بی‌اعتنایی دولت وی به جنایات رژیم‌صهیونیستی صورت گرفته است. در واقع دولت بایدن هیچ‌اقدام اساسی و مؤثری برای جلوگیری از تکرار این وقایع یا پیگرد و مجازات رژیم‌صهیونیستی به دلیل نسل‌کشی یا قتل عامدانه شهروندان امریکایی انجام نداده و حتی حاضر نشده به ظاهر از ارسال تسلیحات و مهمات برای تل‌آویو خودداری کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار