جوان آنلاین: دولتهای استعماری غربی در تداوم سیاستهای ایرانهراسی خود بار دیگر در ادعاهایی تکراری و غیرمستند، جمهوری اسلامی ایران را به فروش موشکهای بالستیک به روسیه و استفاده از آن در جنگ اوکراین متهم کردند؛ ادعایی که فارغ از دروغینبودن آن، ریشه در وحشت غرب و سازمان نظامی آن یعنی ناتو از قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران دارد.
به گزارش مشرق، بار دیگر موج خبری جدیدی در خصوص ارسال تسلیحات از ایران برای ارتش روسیه در روزهای اخیر به راه افتاده است. در ماههای گذشته خبرگزاریهای مختلف غربی نظیر رویترز، سان، آسوشیتدپرس و سیانان در ادعاهای بدون شواهد و سند خود مدعی بودند ایران در آستانه تحویل موشکهای بالستیک به روسیه برای کمک به این کشور در جنگ اوکراین است.
در جدیدترین مورد نشریه وال استریت ژورنال روز گذشته مدعی شد ایران صدها تیر موشک بالستیک کوتاهبرد را به روسیه تحویل داده است، این ادعا با تکذیب رسمی نماینده کشورمان در سازمان ملل همراه شد.
واکنش ایران
نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد در پاسخ به سؤال سی انان پیرامون گزارشاتی مبنی بر ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تصریح کرد: «موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است. ایران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر را که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساختها و همچنین فاصلهگرفتن از گفتگوهای آتشبس میشود، امری غیرانسانی میداند، بنابراین نهتنها خود چنین اقدامی نمیکند بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت میکند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران هم با تکذیب این ادعاها، آن را بیاساس خواند.
ادعای مقامات و رسانههای غربی
آنچه در خصوص ارسال تسلیحات ایرانی به روسیه در ادامه ذکر میشود، تنها بر اساس ادعاهای مقامات و رسانههای غربی بوده و به معنای تأیید این ادعاها نخواهد بود.
در اواسط سال نخست جنگ در خاک اوکراین بود که مقامات و رسانههای غربی شروع به ادعاهایی در زمینه ارسال پهپادهای ایرانی برای روسیه کردند، آنها مدعی بودند ایران پهپادهای شاهد۱۳۶ را برای ارتش روسیه ارسال کرده است.
روسها پهپاد جدید خود را که تبدیل به چالشی بزرگ برای دفاع هوایی اوکراین شده بود «گران» نامیده بودند که به معنی گل شمعدانی است. حدود یک سال بعد غربیها مدعی شدند ایران نه تنها این پهپادها را به روسیه فروخته بلکه کارخانجات مخصوص تولید تحت لیسانس این پهپادها را در منطقه آلابوگا در تاتارستان راهاندازی کرده است که ظرفیت تولید ۶هزار فروند پهپاد گران۱ و ۲ در سال را دارد، اما از ابتدای سال۲۰۲۴ زمزمههای ارسال موشکهای بالستیک ایرانی برای ارتش روسیه به گوش میرسید. چندین بار رسانههای غربی اعلام کردند ایران در آستانه ارسال موشک برای روسیه قرار دارد و امریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز شروع به تهدید میکردند که در صورت ارسال موشک از سوی ایران تحریمهای سنگین علیه این کشور اعمال خواهد شد.
رسانههای غربی میگویند ایران در تاریخ چهارم سپتامبر ۲۰۰تیر موشک بالستیک فتح۳۶۰ را با استفاده از کشتی در بندرگاهی در ساحل دریای خزر به روسیه تحویل داده است. موشک فتح۳۶۰ یک موشک تاکتیکی است که بردی حدود ۱۲۰کیلومتر دارد.
همچنین در ماههای گذشته رسانههای غربی به نقل از مقامات امریکایی یا اروپایی مدعی بودند ایران قصد ارسال موشکهایی نظیر فاتح۱۱۰، ذوالفقار و دزفول را برای ارتش روسیه دارد.
راز وحشت ناتو از تحویل موشکهای ایرانی به روسیه
در هفتههای اخیر ارتش روسیه حملات موشکی سنگینی را به تأسیسات زیرساختی اوکراین در مناطق مختلف این کشور انجام داده که فشار زیادی را بر دفاع هوایی این کشور وارد کرده است.
سامانههای پدافند موشکی اوکراینی که از دوران پیش از جنگ تحت خدمت این کشور هستند (نظیر بوک و اس۳۰۰) به پایان ذخایر موشکی خود نزدیک شدهاند و سامانههای اهدایی غرب نظیر پاتریوت، نسمز و هاوک نیز با معضل محدودیت موشک ارسالی روبهرو هستند.
در چنین شرایطی ارتش روسیه اقدام به ذخیرهسازی دهها فروند موشک و شلیک همزمان آنها در یک روز علیه تأسیسات اوکراین کرد که نتایج آن را در حملات به خارکیف، پولتاوا، لویو و کییف مشاهده کردیم.
اما به هر ترتیب ارتش روسیه نیز برای تداوم این حملات و استفاده انبوه از ذخایر خود محدودیت دارد و به همین منظور دست نیاز خود را به سوی متحدان خارجی دراز کرده است؛ در یک سال اخیر شاهد ارسال چنددهتیر موشک بالستیک KN- ۲۳ ساخت کرهشمالی بودیم، اما به گفته منابع غربی و روسی این موشکها فاقد کیفیت لازم هستند و بعضاً دچار نقص فنی میشوند یا با خطای فراوان به اطراف اهداف اصابت میکنند، اما اگر موشکهای ایرانی واقعاً به دست روسیه برسد، کابوس بزرگ اوکراین و متحدان این کشور در ناتو به حقیقت تبدیل میشود. ارسال احتمالی صدها تیر موشک بالستیک خانواده فاتح که بارها دقت و کشندگی خود را در حملات موشکی به پایگاههای امریکایی و اسرائیلی به اثبات رساندهاند، عواقب وحشتناکی برای ارتش اوکراین و زیرساختهای حیاتی این کشور خواهد داشت.
کشورهای ناتو به دلیل اختلافات داخلی و محدودیت در ارسال سامانههای پدافندی پاتریوت، در کمک به دفاع ضدموشکی اوکراین ناتوان هستند و پنج آتشبار سامانه پدافندی موجود در خاک اوکراین به هیچ وجه قادر به پوشش پدافندی کافی نبودهاند و حتی شاید خود هدف حملات آینده روسیه با موشکهای ایرانی قرار بگیرند.
حضور صدها تیر موشک بالستیک تاکتیکی و دقیق، دست روسیه را در استفاده از زرادخانه موشکی خود علیه خاک اوکراین باز گذاشته است و دیگر شاهد حملات چند هفته یک بار به اوکراین نیستیم و آنها قادر خواهند بود به شکل روزانه اهداف بسیار حساس نظامی و اقتصادی را در تمامی خاک اوکراین هدف حملات دقیق و مرگبار خود قرار دهند.