دومین جلسه کارگروه استانی مد و لباس استان، با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، علیخانی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری استان و کشاورز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و معاونین و کارشناسان مربوطه، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد.
در این جلسه حسین براتی بیان داشت: از سال گذشته نگاه ویژهای به حوزه عفاف و حجاب شده است. در همین راستا وزارت ارشاد در حوزه مد و لباس و زیست عفیفانه ابلاغی داشته است که وظایفی را هم برای ما تعریف کرده است.این ابلاغ در شورای فرهنگ عمومی استان طرح و از سوی رئیس، نایب رئیس و دیگر اعضای شورا تاکیداتی بر آن شد.
وی ضمن ضمن تقدیر از حمایتهای اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی در بخش مشاغل خانگی افزود: با توجه به اینکه در سال جاری قصد داریم برنامههای مشترکی در حوزه طراحی مد و لباس ایرانی اسلامی و زیست عفیفانه با تولید کنندگان و بنیاد عفاف و حجاب استان برگزار کنیم ، نیازمند حمایتهای ویژه اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی در این زمینه هستیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: توزیع بودجه ای که در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است باید به نحوی باشد که بتوانیم به نحو احسن از این قشر حمایت کنیم. انتظار ما این است که برای فعالان این حوزه، از سوی مسوولان ذیربط نگاه ویژهای صورت بگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: طراحان مد و لباس را در قالب انجمن طراحان مدل و لباس ساماندهی کردیم و ایشان ترغیب شدند تا مجوز فعالیت خود را در درگاه ملی مجوزها ثبت کنند.
براتی گفت: اگر هم افزایی در این زمینه صورت بگیرد قطعاً اتفاقات خوبی محقق خواهد شد امیدواریم برای فعالان این حوزه تسهیلگری مناسبی انجام شود.
در ادامه دکتر کشاورز، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین اظهار داشت: صدور مجوز خیاطیها با صنعت معدن تجارت است و مسوولیت کارگروه مدل و لباس هم در حوزه اختیارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است و هر دو برای یک زنجیره هستند و باید مدیریت یکپارچه محقق شود.
وی ضمن اشاره به این که بیشترین مشکلات در مشاغل خانگی در قسمت خیاطی است و هدف از دریافت مجوز خیاطی توسط این گروه فقط، گرفتن وام مشاغل خانگی است افزود: سال گذشته سیاست گذاری که اتفاق افتاد قرار شد به پشتیبانها این وام تخصیص داده شود.
کشاورز گفت: اولویت اول اشتغال پشتیبانها و بعد هم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی باید باشد.
این مدیرکل استانی بیان داشت: تسهیلات تعاون و مد و لباس با تسهیلات مشاغل خانگی متفاوت است و شاخصهای متفاوتی دارد. هماهنگیهای لازم انجام شود تا یک تعاونی در این حوزه داشته باشیم.
اگر تعاونی در زمینه مد و لباس تامین نیاز کند، میتواند تسهیلگر باشد.
وی در ادامه افزود: لازم است در این خصوص نقشه راهی کشیده شود چون بازار پوشاک از نظر اقتصادی مهم است.
گفتنی ست در پایان این نشست، دکتر علیخانی و دیگر حاضرین جلسه در خصوص موارد ذیل به بحث و گفتگو پرداختند؛
لزوم مشارکت مدیریت اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در جلسات کارگروه مد و لباس
اطلاع رسانی و هدایت خانههای مد (مزون) به سمت اخذ مجوز مشاغل خانگی
اعطای تسهیلات به افراد معرفی شده از سوی کارگاه مد و لباس
نظارت مشترک از نحوه فعالیت فعالین حوزه مد و لباس
هماهنگی و همکاری لازم جهت ایجاد تعاونی مختص مشاغل خانگی حوزه مد و لباس
در اولویت قرار گرفتن افراد دارای مجوز مشاغل خانگی در نمایشگاههای فصلی و موضوعی کارگروه مد و لباس.