کد خبر: 1231453
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
کارشناسان می‌گویند سودآوری بسیار پایین و گاهی زیان‌ده بودن تولید آرد کامل، سبب شده‌است کارخانجات تولیدکننده آرد تمایلی به تولید آرد سبوس‌دار نداشته‌باشند. 

جوان آنلاین: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سبوس‌گیری ۱۸ تا ۲۲ درصدی از آرد‌های تولیدی در کشور گفت: این میزان سبوس‌گیری در حالی است که میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید ۲ تا ۶ درصد باشد!
با وجود اثبات فواید پرشمار نان کامل، بسیاری از تولیدکنندگان آرد به دلیل سودی که از فروش سبوس به صنایع دامداری حاصل می‌شود، اقدام به سبوس‌گیری از آرد می‌کنند و سبوس استخراج‌شده را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند، همین موضوع سبب شده‌است سلامتی مردم کشورمان، قربانی سودجویی عده‌ای از فعالان صنعت تولید نان و واسطه‌های فروش سبوس شود. 
کارشناسان می‌گویند سودآوری بسیار پایین و گاهی زیان‌ده بودن تولید آرد کامل، سبب شده‌است کارخانجات تولیدکننده آرد تمایلی به تولید آرد سبوس‌دار نداشته‌باشند. 
قرار بود براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، تا پایان سال گذشته یک کارخانه تولید آرد کامل در هر استان راه‌اندازی شود؛ اطلاعات دقیقی از میزان اجرای این مصوبه وجود ندارد، اما معاون غذا و داروی وزارت بهداشت مدعی است؛ ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از آنها، آرد کامل تولید می‌کنند. 
احمد اسماعیل‌زاده، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره موضوع تولید آرد کامل اظهار کرد: دغدغه تولیدکنندگان در تولید آرد کامل این است که اگر فرآیند تولید آرد کامل طی شود و آرد سبوس‌گیری نشود، سودی که از فروش سبوس عاید تولیدکنندگان می‌شود، کاهش یابد. 
وی افزود: وزارت بهداشت از تولید نان کامل حمایت می‌کند و طبیعتاً هر سیاستی را در وزارت بهداشت پیش ببریم باید با حمایت صنف تولیدکنندگان آرد و نان، وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کننده صورت بگیرد. دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی هماهنگ‌کننده اجرای برنامه آرد کامل است و دستگاه‌هایی که در تولید نان کامل نقش دارند در جلسات دبیرخانه نظر می‌دهند و مصوبات آن اجرایی می‌شود. 
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با ابراز اینکه دغدغه تولیدکنندگان بیشتر به‌دلیل قیمت پایین نان کامل در کشور است، گفت: پیشنهاد ما این است که تولید نان کامل بدون افزایش قیمت برای مردم انجام شود، اما تولیدکنندگان نیز به دنبال سود و منافع خود هستند، بنابراین سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان باید پای کار بیاید و این موضوع را مدیریت کند. 
وی در گفتگو با تسنیم ادامه داد: وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی رأی دارد و پیشنهاد نان کامل را مطرح کرده است که به سلامت کشور کمک می‌کند، البته وزارت بهداشت در بحث تولید نان کامل نقش اجرایی ندارد، اما اگر موضوع تولید نان کامل در مجلس و سایر دستگاه‌های مربوطه مصوب شود، سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر این موضوع خواهد بود. 
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان سبوس‌گیری از آرد‌های تولیدشده در کشور اذعان داشت: در زمان حاضر به‌جز کارخانه‌هایی که آرد کامل در آن‌ها تولید می‌شود، بقیه کارخانجات تولید آرد، بین ۱۸ تا ۲۲ درصد از آرد سبوس‌گیری می‌کنند!
این در حالی است که بر اساس استاندارد نان کامل، میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید ۲ تا ۶ درصد باشد! که این میزان سبوس‌گیری نیز برای از بین رفتن آلاینده‌ها و فلزات سنگین لحاظ شده‌است و مابقی سبوس باید در آرد بماند که فیبر کافی را برای سلامتی انسان تأمین کند.

برچسب ها: تغذیه ، آرد ، سبوس نان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار