جوان آنلاین: کارشناس انرژی معتقد است با پرداختن به موضوع گازهای مشعل و اجرای اقداماتی برای قطع دائمی گاز مشعل، کشور میتواند به رشد اقتصادی پایدار، افزایش درآمد ارزی و افزایش بهرهوری منابع انرژی دست یابد. این رویکرد هدفمند و استراتژیک نه تنها به نفع اقتصاد خواهد بود، بلکه به کمک رشد تجارت انرژی ایران خواهد آمد و ایران را به عنوان یک بازیگر پیشرو در بازار جهانی انرژی قرار میدهد.
نادیا محرابی کارشناس انرژی در گفتگو با «جوان» در مورد اهمیت جلوگیری از هدررفت گازهای فلر گفت: صنعت نفت و گاز همواره بخش مهمی برای رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان بوده است. در ایران این صنعت نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارد و درآمد ارزی ارزندهای را به همراه دارد و برای مردم ایجاد شغل میکند. با این حال، یکی از چالشهای عمدهای که صنعت نفت و گاز در ایران با آن مواجه است، اتلاف انرژی به ویژه در قالب گازهای مشعل است. در ایران حجم گازهای مشعل سوزانده شده معادل کل صادرات سالانه گاز طبیعی کشور است که از دست دادن قابل توجهی از منابع ارزشمند است.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم ایران به اهمیت کاهش هدر رفت انرژی در صنعت نفت و گاز پی برده و رسیدگی به موضوع گازهای مشعل را در اولویت قرار داده است. هدف دولت با تمرکز بر جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل، نه تنها کاهش انتشارات مضر، بلکه افزایش رشد اقتصادی و درآمد ارزی حاصل از صادرات گاز است. یکی از اقدامات کلیدی دولت برای رسیدگی به موضوع گازهای مشعل، تعیین مهلت قطعی دائمی گازهای مشعل در صنعت گاز ایران تا پایان سال ۱۴۰۴ است. از همینرو نیز دولت سیزدهم در سالجاری تمرکز جدی خود را در تعیین تکلیف و سرمایهگذاری برای این بخش قرار داده است و در سالجاری بین کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز رتبه اول جمعآوری گازهای مشعل را داشته است.
این کارشناس انرژی با اشاره به افزایش دو برابری درآمدهای صادراتی گاز ایران از محل جمعآوری کامل گازهای مشعل گفت: با جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل، ایران میتواند درآمد ارزی خود را از صادرات گاز دو برابر کند و فرصتهای جدیدی برای رشد و توسعه اقتصادی ایجاد کند. علاوه بر این، ایران با استفاده از این گازها در بخشهای مولد اقتصاد مانند تولید برق یا تولید پتروشیمی، میتواند موضوع عدم تعادل انرژی را برطرف کرده و بهرهوری منابع انرژی خود را افزایش دهد. علاوه بر این، کاهش گازهای شعلهور میتواند به مزایای زیستمحیطی مانند کاهش انتشار گازهای گلخانهای و بهبود کیفیت هوا منجر شود. این امر نه تنها به تعهد ایران به مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک میکند، بلکه شهرت این کشور را به عنوان یک بازیگر مسئول در بازار جهانی انرژی افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: تمرکز بر رشد بهرهوری در صنعت نفت و گاز به ویژه در زمینه جلوگیری از هدر رفت انرژی برای تحقق رشد اقتصادی در ایران ضروری است. با پرداختن به موضوع گازهای مشعل و اجرای اقداماتی برای قطع دائمی گاز مشعل، کشور میتواند به رشد اقتصادی پایدار، افزایش درآمد ارزی و افزایش بهرهوری منابع انرژی دست یابد. این رویکرد هدفمند و استراتژیک نه تنها به نفع اقتصاد خواهد بود، بلکه به کمک رشد تجارت انرژی ایران خواهد آمد و ایران را به عنوان یک بازیگر پیشرو در بازار جهانی انرژی قرار میدهد.