کد خبر: 1218598
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۲
رئیس جمهوری کشورمان و امیر قطر امروز (شنبه) در حاشیه اجلاس الجزایر با یکدیگر دیدار و در ارتباط با موضوعات مختلف به ویژه تحولات جاری غزه گفتگو کردند.

جوان آنلاین: شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رییس جمهوری کشورمان امروز شنبه در حاشیه اجلاس الجزایر درباره آخرین تحولات مربوط به غزه و اراضی اشغالی با یکدیگر تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا، نشست فوق‌العاده وزارتی هفتمین اجلاس سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز با نام اختصاری «جی‌ئی‌سی‌اف» (GECF) از دیروز (جمعه) با هدف آماده‌سازی اسناد اساسی در الجزیره پایتخت الجزایر با حضور «جواد اوجی» وزیر نفت کشورمان برگزار شده است.

«آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور امروز (شنبه) طی سخنانی در این نشست، با بیان اینکه در ابتدا به موضوع فلسطین به عنوان مساله مهم جهان اسلام و بشریت پرداخت و گفت: تردیدی نیست که تاسیس رژیم صهیونیستی یک پروژه استعماری بود تا سلطه و نفوذ غرب در منطقه ما حفظ شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه جنگ کنونی، رویارویی محور شرارت در برابر محور شرافت است، اظهار کرد: کسانی که امروز سکوت می‌کنند، بدون تردید فردا سیلی سختی خواهند خورد و امروز فلسطین معیار انسانیت، اخلاق و وجدان جامعه بشری است.

رئیسی انتقاداتی نیز به شورای امنیت سازمان ملل وارد کرد و گفت که این شورا طبق منشور ملل متحد، ضامن صلح و امنیت معرفی شده، اما به دلیل حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا از ماشین جنگی رژیم صهیونیستی از برقراری آتش بس در غزه ناتوان مانده است.

وی افزود: آمریکا در حمایت سیاسی، تسلیحاتی و رسانه‌ای از تروریسم سازمان‌یافته رژیم صهیونیستی سنگ تمام گذشته است و بمب‌های آمریکایی و اروپایی از آرمان فلسطین انتقام می‌گیرند.

وی تاکید کرد: آمریکا اگر واقعا به دنبال عدم گسترش جنگ است باید از ریاکاری و دروغگویی دست بردارند و ارسال سلاح و بمب برای کشتار فلسطینیان را متوقف کنند.

رئیسی گفت: فاجعه قتل‌عام ده‌ها تن از مردم مظلوم و گرسنه که برای تهیه غذا تجمع کرده بودند، اما با حملات عامدانه ارتش تروریستی اسرائیل به خاک و خون کشیده شدند، غیر قابل تحمل و نیازمند برخوردی بازدارنده و بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا، اجلاس سران کشور‌های عضو مجمع کشور‌های صادرکننده گاز هر ۲ سال یکبار برگزار می‌شود. دوحه قطر در سال ۲۰۱۱، مسکو در سال ۲۰۱۳، تهران در سال ۲۰۱۵، سانتاکروز بولیوی در سال ۲۰۱۷، مالابو در گینه استوایی در سال ۲۰۱۹ و دوحه قطر در سال ۲۰۲۲ به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته اجلاس بوده‌اند.

مجمع کشور‌های صادرکننده گاز سازمانی تازه تاسیس است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشور‌های صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ آن را تاسیس کردند.

ایده اولیه تاسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود و سازمان مذکور اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد که از زمان تاسیس آن تاکنون ۲۵ نشست در سطح وزیران و ۶ نشست در سطح سران برگزار شده است.

کشور‌های الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ۱۲عضو اصلی جی‌ئی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو به‌عنوان ناظر در مجمع کشور‌های صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.

اعضای مجمع کشور‌های صادرکننده گاز ۳۹ درصد از تولید گاز جهان، ۶۹ درصد از ذخایر گازی جهان، ۴۰ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۵۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.

ایران میزبان هشتمین نشست سران کشور‌های صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار