زلف آذرماه با دو مناسبت «۵ آذر روز بسیج»، «۱۰ آذر روز مجلس» که به نوعی با هم اشتراک هدف دارند گره خورده است و همین اشتراک هدف فرصت مناسبی برای پرداختن به روابط متقابل مجلس و بسیج فراهم آورده است. خاستگاه مشترک بسیج و مجلس ارتباط مستقیم و بی واسطه با مردم و کف جامعه دارد. مردم بیشترین، صمیمیترین، مؤثرترین و گستردهترین ارتباط را با بسیج و نمایندگان خود در مجلس دارند. مردم در کنار نمایندگان خود و بسیجیان جان برکف و مخلص از یک سو احساس آرامش میکنند و از سوی دیگر به راحتی مشکلات خود را مطرح میکنند. فرهنگ نمایندگی مجلس بیش از آنکه حضور در مجلس برای قانونگذاری، تنظیم برنامه بودجه سالانه، اعمال نظارت بر هزینه کرد بودجه و عملکرد قوه مجریه باشد، فرهنگ ارتباط رودررو و مستقیم با مردم و فرهنگ خدمت به مردم است. در عین حال نماینده مجلس واسطه بین مردم و حاکمیت و ساختارهای کلان نظام هم هست. بسیج نیز که به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی از مهمترین و بزرگترین ابتکارات امام خمینی (ره) بوده و جایگاه و شأنی بالاتر از یک سازمان نظامی دارد، در واقع یک فرهنگ و تفکر و گفتمان است که در ارتباط مستقیم با کف جامعه، این ظرفیت را دارد که کشور را در مسیر اهداف نظام اسلامی و رسیدن به قلههای مورد نظر، با گامهای بلند به پیش ببرد.
بر این اساس هم افزایی این دو سازمان مهم، علاوه بر سرعت بخشی به تحقق اهداف نظام در همه حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی، علمی، آموزشی، خدماتی و سازندگی میتواند به افزایش امنیت و آرامش اجتماعی، رشد اعتماد عمومی، افزایش امید و گسترش مشارکت مردم منتهی شود.
تردیدی نیست که ترویج تفکر بسیجی و کار جهادی در افزایش سطح مشارکت مردم در انتخابات نقشآفرین است. بسیج، با تکیه بر شاخصهها و ویژگیهای منحصر به فرد خود، با پیروی از منویات و تدابیر مقام معظم رهبری در پیشرفتهای همه جانبه نظام نقش آفرینی کرده و به عنوان یک فرهنگ، تفکر و گفتمان معتبر، مؤثر و فراگیر گرههای کور و بازنشدنی را باز کرده و در طول چهار دهه گذشته، در عمل ثابت کرده که هیچ بنبستی را به رسمیت نمیشناسد. مردم نیز به این اطمینان رسیدهاند که تا بسیج هست و تا تفکر بسیجی هست و تا نوای دلنشین تفکر بسیجی در کشور طنین انداز است همه قفلها (چه قفلهایی که توسط دشمنان بیرونی بر کشور تحمیل میکنند و چه قفلهایی که ناشی از سوء مدیریت و ناکارآمدی برخی مسئولان است و چه سنگ اندازیهایی که نفوذ جریانی پیش پای نظام میاندازد) بازشدنی است. در حقیقت بسیج همان مردماند و مردم همان بسیجیان هستند و در واقع بسیج، نهادی جوشیده از دل جامعه و مردم و در خدمت مردم است.
اینک با نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی هماهنگی و همکاری هدفمند نهاد مجلس و سازمان بسیج میتواند انتخاباتی پرشور را نوید بدهد. از میان چهار رکن اصلی انتخابات مشتمل بر «امنیت حداکثری»، «سلامت حداکثری»، «رقابت حداکثری» و «مشارکت حداکثری»، بسیج که در ادوار مختلف انتخابات گذشته ثابت کرده که در حوزه مشارکت حداکثری کارآمدترین سازمان است، اینک نیز پا در میدان جهاد عظیم تبیین و روشنگری گذاشته و به تبیین نقش مردم در اداره امور کشور از طریق انتخابات پرداخته و مردم را به شرکت گسترده در انتخابات فراخوان میکند، چه اینکه مهمترین نقش بسیجیان در زمینه انتخابات دعوت مردم به شرکت در این رویداد مهم سیاسی و افزایش مشارکت است. و، اما از نمایندگان فعلی و همه نامزدهای انتخابات آینده که رقابت حداکثری را بهتر و زیباتر از همه ادوار گذشته انتخابات مجلس به تصویر کشیدهاند، انتظار میرود که با تأسی به فرهنگ و تفکر بسیج و ویژگیهای بسیجی نظیر «مردمی بودن»، «عمل صالح»، «ایثار و از خودگذشتگی»، «استقامت، مقاومت و پایداری»، «مؤمن به هدف»، «ایمان و خودسازی»، «شهامت و شجاعت»، «عشق و محبت به مردم»، «طالب علم و نوآوری»، «عاشق خدمت خالصانه و بی منت به مردم»، «منظم و منضبط»، «ولایت پذیری»، «پیشتاز در گره گشایی» و «باور به نصرت الهی و پیروزی» تجربه مجلسی انقلابی، جهادی و در تراز انقلاب اسلامی را به مردم ایران نشان دهند.
در نهایت مهمترین نتیجه همکاری، همدلی و همسویی مجلسیان و بسیجیان در انتخابات، گسترش مشارکت مردم بوده و مشارکت حداکثری به خنثیسازی توطئهها و تهدیدات دشمنان انجامیده و در عین حال موجب افزایش اقتدار نظام و امنیت ملی کشور میشود و ناگفته پیداست که اقتدار هر چه بیشتر نظام، پیامدهای مثبت منطقهای و بینالمللی برای نظام جمهوری اسلامی ایران درپی خواهد داشت.