کد خبر: 1185729
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۱
وزیر امور خارجه عراق در دیدار با فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در سوریه، ضمن بررسی راه‌های حل بحران این کشور، تأکید کرد که اردوگاه الهول -مقر خانواده‌های عناصر داعش- باید برچیده شود.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از فارس، فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق شامگاه امروز یکشنبه در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل با «گیر پدرسون» فرستاده ویژه دبیر کل این سازمان در سوریه دیدار کرد.

پایگاه خبری شفق نیوز گزارش داد، پدرسون و حسین در این دیدار، تلاش‌ها برای یافتن راه حل بحران سوریه را بررسی کردند. وزیر خارجه عراق گفت که این کشور خواستار حل و فصل قطعی این بحران بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی است.

وی با اشاره به اهمیت حل موضوع اردوگاه الهول، تأکید کرد که سایر کشور‌ها باید شهروندان خود را که در این اردوگاه حضور دارند، به کشور خود بازگردانند؛ زیرا این اردوگاه، خطر مهلکی برای امنیت عراق و منطقه است.

قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق هم اخیرا تأکید کرد که اردوگاه الهول یک خطر است و باید به سرعت برچیده شود. این اردوگاه مقر خانواده‌های عناصر تروریستی داعش است.

الاعرجی با انتشار بیانیه‌ای در حاشیه نشست فراگیری که در مرکز مطالعات راهبردی النهرین قرائت شد، گفت: دولت عراق بار‌ها تأکید کرده است که اردوگاه الهول، تهدید و خطری برای عراق و جهان است. جامعه بین‌الملل هم باید سایر کشور‌ها را تشویق کند که اتباع خود را از اردوگاه خارج کنند».

اردوگاه الهول که تحت کنترل شبه‌نظامیان کُرد سوریه موسوم به «نیرو‌های دموکراتیک سوریه» (قسد) قرار دارد، در شرق سوریه و در فاصله کمتر از ده کیلومتری مرز عراق واقع است. ده‌ها هزار نفر در این اردوگاه زندگی می‌کنند که اکثرشان را زنان و کودکان اعضای داعش تشکیل می‌دهند. براساس گزارش منابع خبری، افرادی با تابعیت ۵۴ کشور مختلف در این اردوگاه حضور دارند.

وزیر خارجه عراق همچنین با تأکید بر لزوم حمایت و تأمین مالی کشور‌هایی که میزبان آوارگان سوری هستند، گفت که جامعه بین‌الملل باید نیاز‌های اولیه این افراد را تأمین کند. وی همچنین تأکید کرد که عراق میزبان صد‌ها هزار آواره سوری است و با آنان مانند شهروندان خود رفتار می‌کند.

حسین خاطر نشان کرد: عراق به خوبی از واقعیت وضعیت انسانی و اقتصادی دشوار سوریه اطلاع دارد. دولت عراق از هر طرحی که بتواند از فروپاشی وضعیت انسانی در آن جلوگیری کند، استقبال می‌کند. طرف‌های سوری نیز باید به توافق مشترکی دست پیدا کنند تا بتوانند پبامد‌های بحران سوریه را پشت سر بگذارند.

حضور آوارگان سوری در کشور‌های همسایه مانند عراق و لبنان، اهرام فشاری است که غرب و آمریکا با استفاده از آن، در پی تحقق مطامع خود هستند. «نوار الساحلی» مسئول پرونده آوارگان در جنبش حزب الله لبنان تأکید کرد، طرف سوری که از بازگشت مردمش استقبال می‌کند، ولی آمریکا مانع از انجام این مسئله می‌شود.

الساحلی گفت: رابطه بین دو کشور باید در سطوح عالی مانند ریاست جمهوری یا نخست وزیری باشد. البته لبنان تصمیم بازگشت آوارگان را گرفته است، ولی در سطح بین‌المللی مانع‌تراشی‌هایی از سوی آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی صورت می‌گیرد. حضور یک و نیم میلیون آواره سوری، فشار مضاعفی بر اقتصاد لبنان وارد کرده است.

این مسئول لبنانی با اشاره به اختلافاتی که بین دولت و کمیساریای عالی آوارگان سوری وجود دارد، تصریح کرد: این کمیساریا برای باقی نگه داشتن آوارگان در لبنان است، نه بازگرداندن آنان به کشورشان. هر چند که بیشتر مناطق سوریه هم امن است. سازمان ملل باعث شده است که آوارگان سوری در لبنان بمانند. این سازمان به آنان کمک و در عین حال آن‌ها را تهدید می‌کند که در صورت بازگشت به کشورشان، [این کمک‌ها را]قطع خواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار