بارها افرادي از اصلاحطلبان به همفكران خود يادآور شدهاند كه انتخاباتها را به خودمان و عملكردمان باختهايم و نبايد تقصير شوراي نگهبان و رقبا بيندازيم، اما تندروهاي اصلاحطلب نميخواهند چنين چيزي را بپذيرند يا آنكه حداقل در ظاهر نشان بدهند كه متوجه موضوع هستند.
اخيراً سعيد رضوي فقيه، فعال سياسي اصلاحطلب و سخنگوي ستاد مهدي كروبي در فتنه سال ۸۸ در گفتوگويي با انتقاد از اصلاحطلبان و با تأكيد بر فرصتسوزيها و عدم انسجام در اين جريان تأكيد ميكند «اينكه نيروهاي اصلاحطلب دوم خردادي با آن همه قرابت در چارچوب فكري و پيشينه عمل سياسي نميتوانند شالوده يك همكاري منسجم را پيريزي كنند براي بيان علت ناكاميها كفايت ميكند. انتخابات سال 84 هنوز از يادها نرفته ما به احمدي نژاد و شوراي نگهبان نباختيم بلكه به خودمان باختيم!»
رضوي فقيه گفته: «در هشت سال دولت اصلاحات نه به آموزش و پرورش توجه كرديم، نه به كانون پرورش فكري و نه شوراي عالي جوانان، در حالي كه ميدانهاي تأثيرگذاري درازمدت همينها بودند، در هشت سال دولت روحاني هم بدتر از آن دوره عمل كرديم نه قدرت بهرهبرداري از فرصت پيروزي داشتيم و نه قدرت تحمل شكست و اراده براي جبران آن و بازسازي پس از شكست. »
وي با تصريح بر اينكه اصلاحطلبان ميكوشند شكستهاي خود را به دولت نسبت دهند از فقدان يك تحليل جامع از وضعيت موجود و يك نقشه راه براي رسيدن به وضعيت مطلوب از سوي اين جريان انتقاد كرده و تأكيد ميكند: «حتي نميدانيم وضعيت مطلوبمان در كوتاه مدت و ميان مدت و بلند مدت چيست. اگر به فرض محال همين امروز شوراي نگهبان تعطيل و آزادي احزاب و مطبوعات تضمين و شرايط برگزاري يك انتخابات كاملاً آزاد و رقابتي تأمين شود خواهيم ديد كه چه مصيبتي گريبان همين نيروهايي را خواهد گرفت كه ميخواهند آزادي و تكثر و دموكراسي و امثالهم را در جامعه ايران نهادينه كنند، اين سخن بنده ممكن است تند و گزنده باشد اما حاضرم با هر يك از دوستان سابقاً اصلاحطلب گفتوگو كنم و در اين باب مورد به مورد به ارزيابي و داوري عملكردها بپردازيم. »
او در ادامه سرمايه اجتماعي اصلاحطلبان را هم زير سؤال ميبرد و ميگويد: « اگر سرمايه اجتماعي قوي و شبكهاي از نهادهاي ريشهدار و منسجم در متن جامعه داشته باشيم كل ساختار حاكميت را ميتوانيم تحت تأثير قرار دهيم. »