کد خبر: 1138514
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۷
یک هفته از زلزله شدید در دو کشور ترکیه و سوریه می گذرد اما شرایط در سوریه به دلیل تحریم از سوی دولت آمریکا همچنان سخت تر از کشور ترکیه است.
محبوبه قربانی

اختصاصی جوان آنلاین؛ یک هفته از زلزله شدید در دو کشور ترکیه و سوریه می گذرد اما شرایط در سوریه به دلیل تحریم از سوی دولت آمریکا همچنان سخت تر از کشور ترکیه است. هر چند گفته می شود وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده است؛ به مدت ۱۸۰ روز مجوز تمامی معاملات مربوط به امدادرسانی به زلزله زدگان در سوریه داده می شود اما بثینه شعبان مشاور ویژه بشار اسد رئیس جمهور سوریه با رد این ادعا گفته است اعلام تصمیم جدید دولت آمریکا درباره تعلیق تحریم ها دروغی بیش نیست.

در پی وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر در دو کشور ترکیه و سوریه هزاران نفر جان خود را از دست دادند و هزاران نفر دیگر هم آواره و بی خانمان شدند.  با درخواست کمک های بشردوستانه از سوی مقامات هر دو کشور، کشورهای بسیاری اعلام آمادگی کردند اما برخلاف ترکیه که بیش از ۶۵ کشور کمک‌های خود را به این کشور ارسال کردند؛ تنها چند کشور اسلامی و عربی موفق به ارسال کمک به زلزله‌زدگان سوریه شدند. حتی سازمان ملل هم نتوانست اقدام قابل توجهی انجام دهد. آن هم به کشوری که مردم آن پیش از این فاجعه، هر هفته زیر بمباران جنگنده­های رژیم صهیونیستی انبارهایشان منهدم شد تا با کمبود منابع و کالا مواجه شوند.

 

لغو تحریم علیه سوریه ادعایی بیش نیست

کنار تلفات زیاد این حادثه و در پی آوارگی هزاران نفر، بودند انسان هایی که هنوز نفس می کشیدند و هر لحظه امیدوار بودند امدادگری از راه برسد و نجاتشان بدهد اما فاجعه بدتر، جلوگیری از امدادرسانی به این قبیل انسانها بود که از سوی آمریکا رقم خورد و آن هم به این بهانه که «سوریه تحریم است»!

هر چند می شد با کمک های به موقع، جان چند ده هزار انسان زیر آوار مانده را نجات داد، ولی با از دست رفتن این فرصت، حالا امریکا مدعی است این تحریم ها لغو شده است. بثینه شعبان مشاور ویژه بشار اسد رئیس جمهور سوریه با رد این ادعا خاطر نشان کرد تمام این ادعاها به دور از واقعیت است و تصمیم جدید دولت آمریکا بر تعلیق جزئی و موقت برخی از اقدامات ظالمانه یکجانبه تحمیلی علیه ملت سوریه، دروغ است و واقعیت ندارد. حتی رسانه معاند رادیو فردا (رسانه همسو با دولت آمریکا) هم با اشاره به توئیت مارتین گریفیث، هماهنگ کننده فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه سازمان ملل که گفته بود ما تاکنون نتوانسته‌ایم کاری برای مردم شمال غرب سوریه بکنیم و آنها به درستی احساس می‌کنند که به حال خود رها شده‌اند، از تلاش این سازمان برای حل این مسئله خبر داد. وزارت خارجه سوریه هم یکشنبه شب در بیانیه ای، از کشورهای عضو سازمان ملل، دبیرخانه این سازمان، کمیته بین المللی صلیب سرخ و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی خواست تا به سوریه و دولت این کشور برای حل فاجعه انسانی ناشی از زلزله اخیر کمک کند. او حتی از این نهادها برای بیرون کشیدن جنازه ها و ارائه کمک های غذایی و بهداشتی به شهروندان سوری هم درخواست کمک کرده بود. همه اینها نشان از آن دارد که تعلیق تحریم ها ادعایی بیش نیست و اگر هم صحت داشته باشد قانون آمریکایی تحریم سوریه موسوم به سزار مانع هر کمکی خواهد شد.

قانون تحریم آمریکا موسوم به سزار، مانع از امدادرسانی می شود

محمد پارسا نجفی یکی از تحلیلگران سیاسی در توضیح بی اثر بودن تعلیق تحریم ها برای کمک رسانی به آوارگان سوریه به جوان آنلاین گفت: «طبعا امداد رسانی نیازمند ارسال محموله های غذایی، دارویی، سوخت و سفر امدادگران است که همه این موارد نیازمند تامین مالی و بکارگیری ارزهای رایج جهانی در نقل و انتقال پول است. علاوه بر اینکه هزینه های هواپیما، کشتی و نیز مخارج بیمه و مسائل حقوقی و دیپلماتیک را هم دربرمی گیرد که قانون امریکایی تحریم سوریه موسوم به «سزار» مانع همه این موارد است و در مسیر سازمان های امدادرسان کارشکنی می کند. آن هم در شرایطی که زلزله زدگان سوریه به شدت به حضور به موقع امدادگران حرفه ای همراه با تجهیزات مناسب مهندسی و درمانی به شدت نیاز دارند و هر لحظه که این امداد دیرتر انجام شود بر تعداد تلفات و آسیب مردم افزوده می شود.» 

سوریه در قیاس با کشور ترکیه شرایط سخت تری دارد

وی در قیاس دو کشور ترکیه و سوریه به شرایط سخت تر در سوریه به دلیل جنگ و تجاوزات تل­آویو اشاره دارد و می گوید: « برای بررسی حجم فشاری که مردم سوریه باید تحمل کنند کافیست وضعیت ترکیه را مقایسه کنیم. ترکیه تحریم نیست و ده سال جنگ را هم تحمل نکرده اما دولت آنکارا برای عملیات امدادرسانی از جهان تقاضای کمک کرد. بنابراین شرایط برای مردم شمال سوریه به مراتب سخت تر از همسایه شمالی است و مقصر آن هم تحریم های ایالات متحده است. نکته ای مهمتر اینکه سوریه هر هفته زیر بمباران جنگنده های رژیم صهیونیستی است که انبارهای این کشور را منهدم می کند تا سوری ها با کمبود منابع و کالا مواجه باشند علاوه بر اینکه سوریه و لبنان در روزهای عادی هم به خاطر تجاوزات تل آویو با چالش کمبود سوخت مواجه هستند.»  

تحریم ها زمان طلایی برای نجات جان زلزله زدگان سوری را به باد داد

نجفی در ادامه گفت: «آنچه امریکا انجام می دهد حتی اگر به صورت موقت (مثلا 180 روزه) بخشی از تحریم ها را علیه سوریه تعلیق کند بازهم تاثیری در وضعیت اسفناک مردم آسیب دیده ندارد چرا که زمان طلایی برای نجات (که لحظات بعد از وقوع زلزله است) از دست رفته و با گذشت چند روز امیدی به زنده ماندن کسی نخواهد بود.»

تعلیق تحریم ها نمایشی بیش نیست

او با اشاره به اینکه این ادعا تنها نمایشی از تعلیق تحریم است می گوید: «اقدام امریکا در مورد زلزله مدیترانه شرقی مانند سایر برنامه های دولت باید در راستای دیپلماسی عمومی و پروپاگاندا انجام شود تا افکار عمومی را بفریبد و خود را از واکنش مردمی نجات دهد چرا که ایالات متحده خود را حامی حقوق بشر معرفی می کند و حتی جنگ افروزی ها و جنایات چند دهه اخیر را هم کمک به تحقق دموکراسی نشان می دهد اما تحریم کردن ملتی که زیر آوار زلزله مانده اند با هیچ ترفندی انجام پذیر نیست فلذا واشنگتن مجبور بود نمایش تعلیق تحریم ها را اجرا کند. این تعلیق محدود و موقت هم در عمل تاثیری در کمک رسانی به بازماندگان زلزله ندارد چرا که معمولا بانک ها و بیمه ها حاضر نیستند ریسک بزرگ همکاری با هر مجموعه ای را که به مقصد کشورهای تحریم شده فعالیت می کند قبول کنند.»

طبق توضیحات این تحلیلگر سیاسی، دیپلماسی عمومی مساله بسیار مهمی برای دولت های واشنگتن است و باید توجه داشت که آمریکا با همین فریب رسانه ای مردم آمریکای شمالی و اروپا را با خود همراه می کند و قطعا کاخ سفید مجبور است مانع از افشای هویت واقعی ایالات متحده شود. هیچ کس چهره اصلی و ستمگر دولت واشنگتن را دوست ندارد.

تهدید کاروان الحشد الشعبی عراق نمونه ای دیگر از دشمنی آمریکا با مردم سوریه

نجفی با اشاره به تهدید کاروان دارویی و تجهیزات مهندسی الحشد شعبی عراق که برای کمک به مردم سوریه رفته بودند، پرده از دشمنی و ددمنشی زاید الوصف آمریکا و دولت های غربی با ملت ها بر می دارد و می گوید: «دشمنی آمریکا با ملت ها وقتی بیشتر مشخص می شود که امریکا کاروان های دارویی و تجهیزات مهندسی الحشد الشعبی عراق که برای کمک به سوریه رفته اند را هم تهدید می کند.  به گفته حمیداوی معاون سازمان حشد الشعبی آنها در مسیر عراق به سوریه هر لحظه احتمال حمله هوایی آمریکا را داشتند. نمونه دیگر دشمنی آمریکا با مردم عادی را در تحریم و محاصره 8 ساله ملت یمن می توان دید که به مرگ 6 کودک یمنی در هر ساعت منجر شده است و علیرغم آتش بس ادعایی هنوز هم ملت یمن در محاصره کامل نیروی دریایی و هوایی آمریکا به سر می برند. مثال دیگر ددمنشی و توحش زاید الوصف دولت های غربی در جلوگیری از ارسال داروهای بیماری های خاص، سرطانی و ای بی ( پروانه ای) برای بیماران ایرانی به بهانه تحریم است. در زلزله اخیر مدیترانه شرقی کمتر از یک میلیون نفر آسیب دیدند یا درگیر شدند اما آمریکا به مدت 8 سال ملت سی میلیون نفری یمن را به جرم انقلاب اسلامی تحریم و محاصره کرده و باعث مرگ صدها هزار نفر به صورت عمدی شده است. متاسفانه رسانه های جهان و حتی سازمان های بین المللی هم به مسائل یمن که به مراتب هولناک تر، فجیع و ضد انسانی تر از زلزله است کمترین توجهی ندارند.»

چرایی سکوت سازمان ملل

این تحلیلگر سیاسی درباره سکوت سازمان ملل معتقد است این سازمان که با اراه و خواست آمریکا ساخته شده و مقر آن در نیویورک است، عجیب به نظر نمی رسد که همان برنامه هایی را اجرا کند که از سوی وزارت خارجه آمریکا طراحی شده باشد. او در توضیح بیشتر می گوید: «سازمان ملل فقط برای مناطقی از سوریه کمک ارسال کرده که در کنترل نیروهای تکفیری و تروریستی در استان ادلب و شمال غربی حلب است آن هم با تاخیر چند روزه اما دو دلیل دیگر هم برای بی اعتنایی به مردم سوریه می توان یافت؛ اول اینکه سازمان ملل هرگز و به هیچ عنوان یک سازمان مستقل برآمده از نظر همه دولت ها نیست بلکه فقط و فقط در خدمت منافع آمریکاست البته تا حدی کمتر چهار عضو دیگر دارای قدرت وتو هم از ان سازمان بهره می برند اما نظرات سایر کشورها در آن سازمان از حرف فراتر نمی رود. سازمان ملل با اراده و خواست آمریکا ساخته شد و مقر آن در نیویورک است و بیشتر بودجه این سازمان را هم آمریکا و متحدانش تامین می کنند پس عجیب نیست که سازمان ملل همان برنامه هایی را اجرا کند که در وزارت خارجه آمریکا طراحی شده باشد. اتفاقا مواضع و دیدگاه هایی که از سوی سازمان ملل دنبال می شود دقیقا همان مواردی است که در دیپلماسی عمومی آمریکا تدوین شده و هر آنچه را ایالات متحده بد بداند سازمان ملل هم بد اعلام می کند و هر آنچه را که خوب بداند سازمان ملل هم آن را خوب می داند در مجموع نام کامل سازمان ملل را باید چنین نوشت «سازمانی برای ملل تحت امر ایالات متحده » در مجموع هیچ انتظاری از این سازمان آمریکایی نمی توان داشت. دوم اینکه معاون دبیرکل سازمان ملل در امور امدادرسانی مارتین گریفیث است که سابقه بسیاری بدی در بحران یمن دارد زمانی که نماینده دبیرکل این سازمان در امور بحران یمن بود. یمنی ها معتقدند وی بیشتر در خدمت منافع انگلیس عمل می کند تا کمک رساندن به مردم بحران زده.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار