کد خبر: 983821
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۳
جلیقه‌زرد‌ها به اعتصاب کنند‌گان پیوستند
به دنبال فراخوان بسیاری از اتحادیه‌ها در فرانسه، روز شنبه در حالی تظاهرات گسترده‌ای علیه طرح پیشنهادی دولت به منظور اصلاح قوانین بازنشستگی در پاریس برگزار شد که در طول بیش از سه هفته گذشته، اعتصاب بخش‌های خدماتی فرانسه را فلج کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  در تظاهرات روز شنبه که درگیری نیرو‌های امنیتی و تظاهرات‌کنندگان را به دنبال داشت، معترضان جلیقه‌زرد هم به صف اعتراضی اعتصاب‌کنندگان پیوستند.

بیش از یک سال از اعتراضات به سیاست‌های اقتصادی دولت فرانسه می‌گذرد، با این حال، تعطیلات کریسمس هم معترضان فرانسوی را خانه‌نشین نکرد. در بیست و چهارمین روز از اعتصابات سراسری در فرانسه و در آستانه سال نوی میلادی، معترضان به نظام سرمایه‌داری موسوم به جلیقه‌زرد‌ها نیز در پی فراخوان اتحادیه کاری، به معترضان به طرح بازنشستگی ملحق شدند. در گزارشی که روزنامه انگلیسی دیلی‌میل از ناآرامی‌های روز شنبه منتشر کرده، آمده است که پلیس ضدشورش با باتوم به سمت معترضان حمله کرد و نیرو‌های امنیتی در اطراف اماکن گردشگری مانند موزه هنر‌های مدرن مرکز «پومپیدو» به سمت معترضان گاز اشک‌آور پرتاب کردند. معترضان هم در خیابان‌های پاریس آتش روشن کردند و به همین دلیل دود غلیظی خیابان‌های پایتخت فرانسه را در بر گرفته بود. همچنین یک ایستگاه اتوبوس هم به آتش کشیده شد. درگیری در دیگر نقاط نیز میان نیرو‌های امنیتی و معترضان گزارش شده است که علاوه بر خساراتی به اموال عمومی دستگیری دست کم شش نفر از معترضان را به دنبال داشت.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه یک شنبه هفته گذشته از اتحادیه‌های حمل‌ونقل درخواست کرد برای جلوگیری از مختل شدن سفر‌ها در طول تعطیلات کریسمس به اعتصاب خود خاتمه دهند. با این حال، اتحادیه‌های کارگری و تجاری در فرانسه هشدار داده‌اند که در صورتی که دولت از طرح بازنشستگی عقب‌نشینی نکند به اعتصاب‌های خود در کریسمس ادامه می‌دهند. زمان از سرگیری گفتگو میان دولت و نمایندگان اتحادیه‌ها، اوایل ژانویه سال آینده میلادی اعلام شده است و شواهد حاکی از آن است که اعتصاب‌ها که از پنجم دسامبر (۱۴ آذر) آغاز شده، همچنان ادامه خواهند داشت.

اعتصاب اخیر که باعث اخلال در حمل و نقل عمومی و عملکرد ادارات و مدارس شده است، در اعتراض به طرح جدید قانون بازنشستگی شروع شده و در صورت تصویب این طرح، علاوه بر افزایش سن بازنشستگی افرادی که بخواهند زودتر از موعد مقرر بازنشسته شوند، حقوق کمتری دریافت خواهند کرد.

بنابر اعلام فرمانداری پاریس حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در تظاهرات روز شنبه شرکت کردند. همه اتحادیه‌ها در این تظاهرات شرکت کرده بودند. کارکنان راه‌آهن و پرسنل بخش حمل و نقل عمومی پاریس و حومه (RATP) در صفوف نخست این تظاهرات به چشم می‌خوردند. مترو و خدمات ریلی پاریس تأکید کرده‌اند که به اعمال فشار به دولت تا زمان چشم‌پوشی از اجرای طرح مورد نظر ادامه خواهند داد. با این حال دولت و در رأس آن «ادوارد فیلیپ» نخست‌وزیر فرانسه اعلام کرده‌اند که هر چقدر هم اعتصاب‌ها ادامه داشته باشند، حاضر به عقب‌نشینی از تغییر قانون بازنشستگی نخواهند شد.

حضور «چهره اعتراضات» در تظاهرات روز شنبه
«ژروم رودریگز» معترضی که در جریان اعتراضات یک سال گذشته یکی از چشم‌هایش را از دست داده است، در تظاهرات دیروز شرکت داشت. حضور وی که به عنوان چهره برجسته معترضان جلیقه‌زرد شناخته می‌شود، در این تظاهرات انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

در جریان تظاهرات‌های فرانسه که از هفدهم نوامبر ۲۰۱۸ در اعتراض به طرح دولت امانوئل ماکرون در زمینه افزایش مالیات‌ها آغاز شد، دست‌کم ۱۰ نفر کشته و صد‌ها تن زخمی شده‌اند. ۲۴ نفر هم از ناحیه چشم آسیب دیدند. همچنین نیرو‌های امنیتی فرانسه بیش از ۱۰ هزار نفر را بازداشت کرده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار