کد خبر: 932480
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۷
همزمان با تشدید تنش‌های واشنگتن-پکن
تنش میان امریکا و چین روز به روز شدیدتر می‌شود. کمتر از یک هفته بعد از اعزام ناو‌های امریکایی به تنگه تایوان برای مقابله با پکن، شی‌جین پینگ، رهبر چین از نظامیان چینی خواست که برای جنگ آمادگی داشته باشند؛ سناریویی که برخی آن را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند.
تنش میان امریکا و چین روز به روز شدیدتر می‌شود. کمتر از یک هفته بعد از اعزام ناو‌های امریکایی به تنگه تایوان برای مقابله با پکن، شی‌جین پینگ، رهبر چین از نظامیان چینی خواست که برای جنگ آمادگی داشته باشند؛ سناریویی که برخی آن را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند.
به گزارش «جوان»، «آندری بلوسوف» معاون مدیر دپارتمان کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفته که خروج امریکا از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF)» نشان‌دهنده تدارک واشنگتن برای جنگی جدید است. او گفته است: «این تصمیم واشنگتن نشان می‌دهد امریکا در حال آماده شدن برای یک جنگ است و روسیه نیز مجبور خواهد بود برای دفاع از خاک، اصول و ارزش‌های خود آماده شود.» هرچند بلوسوف تهدید امریکا را متوجه روسیه خوانده، ولی تحلیلگران می‌گویند هدف امریکا از خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد که هفته قبل انجام شد، بیش از آنکه متوجه روسیه باشد، چین را هدف گرفته است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنج شنبه به فاصله کوتاهی بعد از خروج امریکا از INF، به مسکو رفت و در توضیح دلیل خروج امریکا از این پیمان به تهدید چینی‌ها اشاره کرد. جان بولتون گفت که چین در کنار ایران و کره شمالی به دنبال موشک‌های بالستیک میان‌برد هستند که حضور امریکا در پیمان موشک‌های میان‌برد، دست امریکا را برای مقابله با آن‌ها بسته است. بولتون البته پا را از این هم فراتر گذاشت و گفت که موشک‌های چینی برای روسیه نیز تهدید است. بولتون همچنین گفت که امریکا خواستار انجام گفت‌وگو‌های راهبردی با روسیه درباره «فعالیت‌های مخرب چین» است، درخواستی که با واکنش پکن روبه‌رو شده است. چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین دیروز گفت: «حالا که ایالات متحده می‌خواهد از پیمان موشکی با روسیه خارج شود، لحن بدی در برابر کشور‌های دیگر در پیش گرفته است.»‌وی انتقاد‌های دونالد ترامپ از گسترش موشک‌های هسته‌ای خود را مصداق باج‌گیری خواند و گفت، تسلیم رویکرد امریکا نخواهد شد.
در حالی که بسیاری از تحلیلگران معتقدند که نقطه پایانی جنگ تجاری واشنگتن با پکن به رویارویی نظامی منتهی خواهد شد، نشانه‌های حرکت به سمت چنین دورنمایی بیش از هر زمان دیگری در حال نمایان شدن است. روز گذشته به فاصله کمتر از یک هفته از اعزام ناو‌های امریکایی به تنگه تایوان، شی جین پینگ، رهبر چین نیرو‌های مسلح چین را به مراقبت دقیق بر پیشرفت اوضاع در دریای چین جنوبی و خاک تایوان فرا خواند تا برای رفع اوضاع اضطراری احتمالی در آنجا آماده باشند. به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه
South China Morning Post، شی‌جین‌پینگ خطاب به نظامیان چینی گفت: «باید متوجه وظایف خود بود و برای جنگ آمادگی داشت. ما باید تمام بغرنجی اوضاع را در نظر گرفته و طرح مناسب اقدامات را تهیه کنیم.»‌پیش از این، ژنرال «بن هادجز» فرمانده سابق نیرو‌های امریکایی در اروپا گفته بود جنگ بین امریکا و چین احتمالاً تا ۱۵ سال آینده به وقوع خواهد پیوست. او گفت: «ایالات متحده امریکا نیازمند یک متحد قوی اروپایی است. به گمان من در ۱۵ سال آینده اگر نگویم اجتناب‌ناپذیر، اما به احتمال بسیار قوی، جنگی بین امریکا و چین درخواهد گرفت. ایالات متحده امریکا ظرفیت این را ندارد که هر کاری – برای مقابله با تهدید روسیه – در اروپا انجام دهد و همزمان با تهدیدات چین در حوزه اقیانوس آرام مقابله کند.» او گفته، کشور‌های اروپایی روسیه را مهار کنند تا امریکا بتواند با فراغ بال بیشتر به تحرکات چین در حوزه اقیانوس آرام تمرکز کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار