کد خبر: 811395
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه مطرح کرد
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با بیان اینکه ما با 15 کشور همسایه تنها 30 درصد مراوده و تجارت خارجی برقرار کرده‌ایم که این میزان کافی و راضی‌کننده نیست، گفت: ایران دومین کشور دنیا از لحاظ همسایه است و این تنوع تجارت و مراوده با همسایه باید در دستور کار هیأت دولت و مجلس باشد.

ابراهیم رحیم‌پور در نشست منطقه‌ای استانداران، سفرا و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در ‌کشورهای منتخب اظهار داشت: باید سعی کنیم از تعارفات کاسته و بر مبلغ اضافه کنیم؛ ما در وزارت خارجه کار بزرگی انجام دادیم که جز با همدلی انجام نمی‌شد و در مرحله جدید هم جز با مشورت و همدلی کار پیش نمی‌رود.

وی افزود: ما قطعنامه‌های سازمان ملل را خنثی کردیم، بدون اینکه آنها را پاره کنیم و خسارت‌های سنگین پاره کردن قطعنامه‌ها را از یاد نمی‌بریم؛ هنر ما باید این باشد که بتوانیم با منطق پیش رویم و اسلام هم دین منطق است.

رحیم‌پور تصریح کرد: جلسه تبریز مشخصه منحصر بفردی دارد که ما در دولت یازدهم با ابتکار دکتر ظریف و دکتر رحمانی به دلیل نیازهایی که وجود داشت، در تبریز این جلسات را به سمت تخصصی شدن پیش بردیم و توقع این است در جلساتی که تعداد و ابعاد کوچک هستند، به سمت عملیاتی کردن صحبت‌ها پیش رویم.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با بیان اینکه ما با 15 کشور همسایه تقریبا 30 درصد مراوده تجارت خارجی داریم، افزود: ایران دومین کشور دنیا از لحاظ همسایه است و این تنوع تجارت و مراوده با همسایه باید در دستور کار هیئت دولت و مجلس باشد.

این مسئول یادآور شد: دکتر روحانی به 20 کشور خارجی سفر کردند که 11 کشور همسایه بودند که اگر در سیاست چنین فکر می‌کنیم که مراودات تجاری را افزایش دهیم، برای ارتقای وضعیت در اطراف باید متحرک‌تر باشیم.

رحیم‌پور از جمله مشخصات کشورهای اطراف را دارا بودن انرژی شامل گاز و نفت دانست و گفت: سالانه دو میلیارد دلار گاز از ترکمنستان دریافت می‌کنیم که آنها هم مشتاق سواپ ما هستند که باید زمینه‌های این مبادله را فراهم آوریم.

وی اضافه کرد: در بعد ترانزیت وزارت کشور و استانداران می‌توانند نقش مهمی داشته باشند، تاکنون سه جلسه سه جانبه ترانزیت در سطح سران داشتیم که یکی در اینچه برون بود؛ یکی در تهران و جلسه سوم در باکو و در رابطه با کریدور شمال جنوب بود.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با بیان اینکه اگر ما همانند ترکیه از ترانزیت استفاده کنیم، می‌توانیم درآمدهای کلانی داشته باشیم و سهم انرژی را کاهش داده و به اقتصاد بدون نفت برسیم، افزود: در بحث گردشگری دو اولویت مهم ما گردشگری زیارتی و سلامت است که اگر خوب توجه شود، می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد؛ در استان آذربایجان‌شرقی تفکر اقتصادی و مذهبی قوی بوده که باعث خوشحالی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار